به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) در ابتدای این مراسم که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد سه مقاله توسط پژوهشگران جامعه المصطفی(ص) که حایز رتبههای برتر شده بودند توسط صاحبان مقالات قرائت شد.
طلاب مهذب باید خروجی حوزه باشد
آیت الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در این مراسم در سخنانی تصریح کرد: خروجی حوزه باید اخلاق، تهذیب نفس و تزکیه اخلاق و رسیدن به جایگاه معنوی متعالی مورد نظر اسلام باشد.
امام جمعه موقت تهران یادآور شد: طلاب المصطفی(ص) باید در این کشور با اندیشههای امام راحل و مقام معظم رهبری آشنا شوند.
وی اظهار کرد: امام خمینی(ره) پس از ائمه معصومین(ع) در تاریخ اسلام، ثانی نداشته است و هیچ کدام از علما قابل قیاس با امام ما نبودند.
جنتی با اشاره به مسئله تکفیر در دنیای معاصر گفت: مسئله تکفیر مذهبی نیست و صددرصد سیاسی است.
وی با اشاره به این مطلب که خوارج اولین گروه تکفیری در جهان اسلام بودند، گفت: پس از اینکه گروههای عقیدتی و مذهبی زیادی در دنیای اسلام و به ویژه در حوزه اهل سنت ظهور کردند، حاکم وقت دستور داد که همه آنها در چهار مذهب خلاصه شوند.
ریشه تکفیر سیاسی است
همچنین حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، امام جمعه قم در این مراسم در سخنانی گفت: بر این باور هستیم که ریشههای تکفیر، ماورای مذاهب و جهان اسلام و در دستگاههای غربی و استعمارگران است.
امام جمعه قم با اشاره به ریشه گفتمان تقریب گفت: این گفتمان ریشه در گفتمان انقلاب اسلامی، امام راحل و رهبری عظیم الشان است. وی اظهارکرد: در این بین چهار تئوری وجود دارد که نخست ادغام مذاهب در هم است که این مطلب هیچ ریشه علمی و اعتقادی ندارد. رییس جامعه المصطفی(ص) گفت: دومین تئوری، تئوری اسلام بلا مذاهب است که بیان آنها ناظر به تجمیع تحت مشترکات است که این تئوری نیز به هیچ وجه صحیح نیست.
وی عنوان کرد: مدل پلورالیستی مدل سوم است که این تفکر به دنبال یک تکثرگرایی در مفهوم حقانیت است.
وی تئوری پلورالیسم در حوزه نجات را چهارمین تئوری در این زمینه دانست که البته در یک بخشی قابل تامل است ولی در نگاه کلی درست نیست.
514 اثر تولیدی
در ادامه این مراسم حجتالاسلام والمسلمین خالق پور، دبیر علمی این جشنواره نیز به تشریح چگونگی فعالیت علمی حاضران در این جشنواره پرداخت و گفت: امسال 514 اثر در بدنه المصطفی(ص) در حوزه پژوهشی تولید شده است که 481 اثر، تالیفی است.
وی افزود: 25 اثر ترجمه، 7 اثر تصحیح و تحقیق و یک اثر تقریری به این جشنواره راه یافته است همچنین 223 نفر در این بین در سطح دکتری و سطح چهار و 183نفر در سطح سه و ارشد در این جشنواره شرکت داشتهاند.
خالق پور با ذکر این مطلب که در این بین 370 اثر از سوی طلاب و مابقی از سوی اساتید و کارکنان جامعه المصطفی(ص) تولید شده است، بیان کرد: در سال گذشته تاکنون قلمهای پژوهشگران بیشتر در حوزه فلسفه و کلام و قرآن و حدیث فعال بوده است.
وی گفت: سال 93 بر اساس آثاری که به این جشنواره ارسال شده است را میتوان سالی فلسفی و قرآنی و حدیثی نام گذاشت که البته در این بین باید در همه موضوعات به شکل جدی ورود کرد.
در پایان این مراسم از صاحبان آثار برتر این دوره جشنواره قدردانی و تجلیل شد.