در صورتی که مغز گردو تازه در شرایط مناسبی نگهداری نشود به علت داشتن مقادیر زیاد روغن، به سرعت در اثر عوامل مختلف فاسد شده و کیفیتش را از دست می دهد. در این مطلب شما را با بهترین روش نگهداری گردو تازه آشنا می کنیم.
بهترین روش نگهداری گردو تازه چیست؟
مغز گردو تازه دارای روغن های طبیعی بوده و طعم غنی و تردی دارد. با این وجود به مرور زمان قرار گرفتن آن در معرض هوا، گرما و رطوبت سبب فاسد شدن روغن گردو ایجاد طعم کهنه و نامطبوع در آن می شود. با اطمینان از نگهداری مناسب می توانید گردو تازه را مدت بیشتری نگهداری و استفاده کنید.

در این مطلب قصد داریم شما را با بهترین روش های نگهداری گردو تازه آشنا نماییم. برای گردوهای پوست دار باید مکان دارای تهویه و خشک باشد. ضمنا خشک کردن گردو قبل از ذخیره سازی نیز اهمیت دارد. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل از مقاله روش نگهداری آجیل برای طولانی مدت هم بازدید نمایید.
ظرف درب بسته
همانطور که اشاره شد فاکتورهای محیطی مثل دما، نور، غلظت اکسیژن و هوا چربی مغز گردو را تحت تاثیر قرار می دهند. غلظت اکسیژن اصلی ترین فاکتور محیطی موثر بر اکسیداسیون گردو است. با کمک ظرف درب بسته با نفوذ پذیری پایین اکسیژن و قرار دادن آن دور از نور از فاسد شدن و عوض شدن طعم گردو جلوگیری کنید.
توصیه می شود از ظرف شیشه ای، کیسه های پلاستیکی قابل آب بندی مجدد یا ظرف نگهداری مواد غذایی با درب محکم برای این کار استفاده نمایید. ضمنا ظرف باید تمیز، خشک و فاقد هر نوع بو باشد. زیرا طعم آن را عوض می کند.

لازم به ذکر است نگهداری مغز گردو آسیاب شده کار دشواری است زیرا به راحتی با هوا ترکیب می شود. از این رو حتما آن را در ظرفی نگهداری که راه نفوذ هوایی نداشته باشد.
انتخاب مکان خشک، خنک و تاریک
مغز گردو اگر در مکان خشک، خنک و تاریک نگهداری شود به مدت بیشتری قابل استفاده خواهد بود. رطوبت یکی از فاکتورهای خرابی گردو محسوب می شود. اگر گردو خوب خشک نشود یا پس از خشک شدن در مکان مرطوب نگهداری شود بعد از مدتی کپک می زند. نباید گردو در معرض نور مستقیم خورشید و رطوبت قرار گیرد.
ضمنا برای گردوهایی که پوست آن ها جدا نشده بهترین روش نگهداری انتخاب مکانی دور ار رطوبت و دارای تهویه می باشد.

انجماد مغز گردو
یک راه ساده و اساسی فریز کردن مغز گردو است. بنابراین مغز گردو تازه را در پلاستیک فریزر ریخته و درب آن را طوری ببندید که هوایی داخل آن نباشد. بعد آن را در فریزر منجمد کنید. با این کار تا یک سال گردو طراوتش را حفظ می کند. می توانید مغز گردو را در یخچال هم نگهداری کنید که البته تنها تا سه ماه قابل استفاده است.

خشک کردن مغز گردو
یک راه دیگر برای استفاده طولانی از گردو تازه، خشک کردن آن است. به این منظور گردوها را روی پارچه تمیزی پهن کرده و در محیط خشک و خنک با تهویه مناسب قرار داده تا خشک شود. از نگهداری گردو در نزدیکی وسایل گرمایشی و محیط های مرطوب خودداری نمایید.
ضمنا برای گردو با پوست سبز، خشک کردن آن پس از خراشیدن پوست توسط چاقو بهترین روش گزارش شده است. پیشنهاد می شود برای آشنایی بیشتر مقاله خشک کردن گردو تازه را مطالعه نمایید.

آب نمک
می توانید مغز گردو را در آب نمک نگهداری کنید که سبب نرم شدن پوست و مغز گردو خواهد شد. در این روش یک کیلوگرم گردو را در یک بطری شیشه ای ریخته آن را پر از آب کنید به طوری که تا سطح مغز گردو را بگیرد. بعد دو قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. بعد از یک شبانه روز در دمای محیط بودن قابل استفاده است و می توان به یخچال منتقل کرد.

نکات مهم برای خرید و نگهداری گردو
در این بخش به نکاتی برای خرید و نگهداری گردو اشاره می شود تا از گردو برای مدت طولانی تری استفاده کنید.
- مغز گردو تا سه ماه در یخچال و تا یک سال در فریزر قابل نگهداری و استفاده است.
- از خریداری و مصرف مغز گردو تیره با بوی تند و تلخ خودداری شود زیرا سبب مسمومیت می شود.
- حتما گردو تازه و سالم را از فروشگاه های معتبر خریداری نمایید.
- هرگز مغز گردو به شکل خیس نگهداری نشود بلکه اول آن را کاملا خشک کنید.
- اگر گردو سبز یا تازه خریداری اید و قصد دارید به مدت طولانی آن را نگهداری کنید، بعد از پوست کندن دو تا سه روز در معرض نور خورشید قرار داده تا کاملا خشک شود.
- هنگام خرید مغز گردو تازه آن هایی را انتخاب که چاق و گوشتی به نظر می رسند. رنگ یکنواختی دارند و فاقد ترک یا لک هستند.

- بهترین روش خرید گردو در صورت امکان مراجعه به شهر تولید کننده این محصول است. زیرا تا حد زیادی این اطمینان وجود دارد که محصول مدنظر تازه است. چرا که مغز گردو با ارسال از شهر مبدا تا مقصد مدت زیادی را در وسایل نقلیه سپری می کند و احتمال جذب رطوبت و آلودگی زیاد است.