نام استاد تفسیر حوزه علمیه در میان جان‌باختگان قرار گرفت

گروه حوزه‎های علمیه: بر اساس آخرین اطلاعیه سازمان حج و زیارت، نام آیت‌الله مویدزاده معروف به مویدی قمی در لیست جان باختگان حادثه منا قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، سرانجام و با گذشت حدود یک هفته از فاجعه منا و بر اساس آخرین اطلاعیه سازمان حج و زیارت، نام آیت الله مویدی نیز در زمره کشته‌شدگان این فاجعه قرار گرفت.

فرزند آیت الله مویدی قمی، در گفت‎و گو با خبرگزاری ایکنا گفت: تمامی مفقودان حادثه منا در لیست جان باختگان قرار گرفته ولی در تماسی که من یکساعت قبل با مکه داشتم گفتند هنوز بدن آقای مویدی پیدا نشده است.

وی تاکید کرد: هنوز برای ما به صورت قطعی وضعیت آیت الله مویدی محرزنشده و صرفا براساس اخبار کلی اعلام شده ایشان در لیست قربانیان است.

مویدی بیان کرد: هنوز اجساد اولیه اعلام شده به کشور نرسیده است بنابراین اجساد قربانیانی که بعدا اعلام شده قطعا با تاخیر شناسایی و وارد کشور خواهد شد.

یادآور می‌شود، آیت الله مؤیدی قمی در سال 1320 هجری شمسی در شهرمقدس قم در میان یک خانواده مذهبی که به فضائل نفسانی معروفند دیده به جهان گشود. جد اعلای ایشان حاج حسن تاجر و حاج محمد ابراهیم تاجر حاجی حسینی که از تجار معروف و بنام قم به شمار می‌رفتند و والد معظم ایشان حاج میرزا محمود نیز از کسبه قم بودند. والده ماجده معظم له، صبیه مرحوم حاج آقا شیخ اصغر مؤید الشریعه شاگرد و محرر مرحوم آیت الله حاج سید محمد حجت کوه کمری، داماد مرحوم حجت الاسلام ملا محمود زاهدی قمی(1325-1226)،(مشهور به حاج ملا محمود) نماینده مردم قم در اولین مجلس شورای ملی – در زمان مشروطیت – و همشیره زاده مرحوم آیت الله حاج میرزا ابوالفضل زاهدی قمی بوده است.
ابوالزوجه آیت الله مؤیدی قمی هم، فقیه اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام مرحوم آیت الله حاج شیخ علی اصغر فقیهی قروینی(ره) بودند.
تحصیلات 
آیت‌الله مؤیدی قمی، بعد از یادگیری فنون ادب و علوم قرآنی در مدرسه ابتدایی شایگان قم(1367 ه - ق) مشغول خواندن دروس کلاسیک گردید و دیپلم را به طور متفرقه خواندند. سال ورود معظم له به حوزه علمیه قم قبل از بنای مسجد اعظم ( مسجد حضرت آیت الله بروجردی) سال 1338 بوده است، وی نخست ادبیات عرب و مغنی و مطول و سیوطی و حاشیه ملا عبدالله ...(منطق) و لمعه را نزد اساتید بنام حوزه علمیه قم همانند حضرات آیات: آیت الله سلطانی طباطبایی – مرحوم آیت الله مشکینی – مرحوم آیت الله ستوده و مرحوم آیت الله محقق داماد سپری نمودند.
اساتید
ایشان بعد از سپری نمودن دروس سطح نزد اساتید معظم، توفیق یافت دروس خارج فقه و اصول را نزد حضرات آیات عظام، آیت الله حائری یزدی فرزند مرحوم مؤسس حوزه علمیه قم، آیت الله میلانی، آیت الله العظمی گلپایگانی، رهبر کبیر انقلاب آیت الله العظمی امام خمینی(ره) زانوی ادب بر زمین زند. و معظم له قبل از نهضت در امتحانات خارج فقه (سطح4)- قبل از ارتحال آیت الله العظمی بروجردی- شرکت کرده‌اند و دارای اجازه نقل احادیث و روایات و اجتهاد از بعضی از مراجع معظم تقلید هستند.
فعالیت‎های علمی و پژوهشی
وی عمر با برکت خویش به تلاش در حوزه تبلیغ اکتفا ننموده، ایشان مدتی در دانشگاه امام حسین(ع) در تهران به تدریس مشغول بودند و چند سال در دانشگاه زاهدان مشغول تدریس گردیدند. ایشان با روحیه خستگی ناپذیر خود علاوه بر تدریس در ارتش جمهوری اسلامی در تهران نیز مشغول بودند. ایشان همچون بیان شیوای خود در امر تدریس و تبلیغ به امر پژوهش نیز روی آوردند، تحقیقات و تطبیقات گسترده ای بین مجلدات کتاب بحارالانوار قدیم با بحارالانوار جدید داشته اند که در طی بیش از چهار سال تطبیقات را انجام داده اند ، همچنین عضو جامعه روحانیت مبارز تهران در سال های 1358،1357 نیز بوده اند.
تدریس
استاد معظم آیت الله مؤیدی قمی از همان ابتدای طلبگی خود مشغول تدریس گردیدند. همیشه توصیه ایشان به شاگردانشان این جمله بوده است که ( الدرس حرف و التکرار الف) و تکرار جز با تدریس کردن تحقق نخواهد یافت. وی ابتداء به تدریس مقدمات پرداخته و کتب سیوطی ، مغنی، حاشیه ملا عبدالله (منطق ، باب حادی عشر) و ادبیات را به مدت 7 سال تدریس نموده اند. بعد از آن به تدریس سطوح پرداخته ، ایشان کتاب لمعه را به مدت 20 سال در مدرسه فیضیه تدریس نموده اند و علاوه بر آن کتب معالم و قوانین ، رسائل و مکاسب و کفایه را در مدرسه مرحوم حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی به طور 5 دوره کامل به پایان رسانده اند ، روش و متد استاد معظم به این سبک بوده است که کتب را به طور کامل تدریس نموده و چنانچه در پایان سال به اتمام نمی رسید ادامه آن را به سال بعد موکول می نمودند.
سطوح عالی
بیان روان و شیوای استاد در سنگر تدریس انگیزه ای گردید تا گروهی از شاگردان معظم له و فضلای گرامی از ایشان تقاضای تدریس خارج فقه و اصول کردند.استاد درس خارج اصول خویش را در مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی شروع نموده وهمچنین از سال 1376 تاکنون نیز در مدرسه مبارکه فیضیه به تدریس خارج فقه مشغولند و کتاب های صلاة جمعه، صلاة استیجاری ، صلاة جماعت ، صلاة مسافر، صلاة آیات ، کتاب صوم(طریق ثبوت هلال) صوم قضاء و صوم کفارات و همچنین کتاب اعتکاف و خمس را تدریس فرموده اند.
تفسیر موضوعی قرآن کریم
استاد معظم حضرت آیت الله مؤیدی قمی(مدظله) بر این اعتقادند که قرآن باید در زندگی انسان حضور فعال و چشمگیر داشته باشد، لذا معظم له انس با قرآن و تفسیر و تدریس آن را از دیر زمان سرلوحه خود قرار و جزء برنامه اصلی زندگی خود نموده اند.  ابتدا ایشان به تدریس و تفسیر موضوعی قران کریم پرداختند (چندین سال به تفسیر آیات توحید برهان ، فطرت ، نظم، وجوب و امکان صرف الوجود، حرکت، فقر و غناء ، تمانع، علمی ، صدیقین، علت) پرداختند. سپس آیات صفات باری تعالی( ثبوتیه، سلبیه، کمالیه، جلالیه، جمالیه) را تفسیر نموده اند.
تربیتی
استاد(دام ظله) پس از تدریس موضوعی به تدریس تفسیر ترتیبی قرآن روی آورده اند و از سال 1379 تاکنون مشغول تدریس و تألیف تفسیر قرآن کریم بودند آیت الله مؤیدی قمی همچنین  با اندیشه بازو تفکر شگرف با توجه به این که کتاب نهج البلاغه همچون حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) مظلوم مانده است بر آن شد که به تدریس این کتاب پربار همت گمارد و متجاوز از ده سال است که مشغول تدریس این کتاب بودند و موفق گردیدند دو دوره کامل کلمات قصار را تدریس نموده و همچنین تاکنون نیمی از خطب امیر بیان و تمام نامه های حضرت را به طور کامل تدریس فرمایند.

خبرگزاری ایکنا عروج این استاد تفسیر حوزه را به خانواده ایشان و امت قرآن‌دوست کشورمان تسلیت گفته و برای بازماندگان آن عزیزان علو درجات را مسئلت دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر