ماهان شبکه ایرانیان

۷ نکته ای که تعریق شبانه به شما می گوید

هر فردی ممکن است هر از چند گاهی از خواب بیدار شده و احساس گرمای بیش از حد و عرق کنید، اما این همان چیزی نیست که پزشکان آن را تعریق شبانه می نامند.

7 نکته ای که تعریق شبانه به شما می گوید

هر فردی ممکن است هر از چند گاهی از خواب بیدار شده و احساس گرمای بیش از حد و عرق کنید، اما این همان چیزی نیست که پزشکان آن را تعریق شبانه می نامند.

7 نکته ای که تعریق شبانه به شما می گوید

منظور از عرق های شبانه، تعریق شدید است به گونه ای که فرد احساس کند لباس یا پیژامه اش از عرق مرطوب شده.

شاید در این موارد، اولین چیزی که به ذهنتان برسد، مشکلات یائسگی یا پیش یائسگی باشد که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد شده است. البته این مشکل نیز دائمی نیست و تنها در همین دوران رخ می دهد. بنابراین چه مسئله ی دیگری ممکن است موجب تعریق شبانه در افراد شود؟ در ادامه به برخی از این موارد اشاره شده است.

1- خطر بیماری های قلبی

طبق مطالعات چاپ شده در مجله ی زنان و زایمان، زنان میانسالی که دچار تعریق شبانه می شوند، خطر بیماری های قلبی- عروقی بیشتری تهدیدشان می کند. این مطالعه، افزایش خطر بیماری های قلبی و عروقی را حتی پس از زمانی که نویسندگان آن داده هایشان را برای وضعیت یائسگی، سن و فاکتورهای سبک زندگی بررسی می کردند، نیز نشان داد.

زنان سنگین وزن، مبتلا به فشار خون بالا و دیابتی بیش از دیگران دچار تعریق های شبانه می شوند و این مشکلات به نوبه ی خود موجب افزایش بیماری های قلبی- عروقی در آنان می شود.

2- عفونت

اگر بدن شما با یک بیماری یا عفونت دست و پنجه نرم کند، احتمالا دچار تعریق شبانه خواهید شد. این روند ممکن است تا روزها یا ماه ها پس از علائم دیگر نیز همچنان ادامه داشته باشد.

3- جهش ژنتیکی

در مطالعات اخیر مربوط به یائسگی، متخصصان به این نتیجه رسیدند که علائم وازوموتور- تعریق و گر گرفتگی شبانه- با تفاوت های ژنتیکی خاص در زنان در ارتباط است.

این تفاوت ژنی، به بخشی از مغز زنان مربوط است که هورمون های خاصی را کنترل می کند و ممکن است به نازایی، بلوغ دیررس یا عدم بلوغ منجر شود. البته برای ارتباط دادن تفاوت ژنی با خطرات سلامتی خاص، هنوز زود است و نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.

4-  مشکلات تیروئید

تعریق شبانه، یکی از علائم رایج برای افرادیست که با تیروئید پرکار یا پرکاری تیروئید، سر و کار دارند. مشکلات هورمونی دیگر از جمله نارسایی های آدرنال نیز ممکن است موجب تعریق های شبانه شود.

5- ناسازگاری داروها با بدن

تعریق شبانه، یکی از آثار جانبی بسیاری داروهاست. یکی از این داروها، داروهای ضد افسردگی است. برخی از درمان های هورمونی، به ویژه آنهایی که به درمان سرطان مرتبط هستند نیز موجب تعریق شبانه می شوند. افراد دیابتی نیز که با مصرف دارو، قند خونشان به شدت پایین می افتد نیز ممکن است به تعریق شبانه مبتلا شوند.

6- عملکرد بد سیستم ایمنی

اختلالات خود ایمنی، بیماری هایی هستند که در آن سیستم ایمنی شما به اشتباه، یک اتفاق طبیعی یا خوش خیم را به عنوان یک خطر برای سلامت محسوب می کند. بیماری های این چنینی و مشکلاتی چون لوپوس، روماتوئید آرتریت و سلیاک نیز موجب تعریق شبانه می شوند.

7- سرطان

برخی از انواع سرطان موجب عرق ریزی های شبانه می شود. اگر پزشک به لنفوم هوچکین یا غیر هوچکین در شما شک کند، به جستجوی علائمی چون تعریق شبانه در شما خواهد پرداخت. اگر تعریق شبانه با علائمی همچون کاهش وزن، خستگی، بزرگ شدن گره های لنفاوی همراه بود، حتما به پزشک مراجعه کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان