در حالی که گفته می شد برنامه تعداد قابل توجهی از افراد برای تصدی پست وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت شده، اما خبرها حاکی از آن است که از این میان پنج گزینه نهائی شده است، گزینه هایی که فراجناجی بودن، مهم ترین ویژگی آنهاست.
از حوالی پاستور خبر می رسد دولت در تغییرات و تحولات خود در چهارسال پیشرو، برنامه های ویژه ای برای حوزه تولید و تجارت دارد، از این رو در انتخاب وزیر صنعت، معدن و تجارت آینده شاخص های گوناگونی را مدنظر قرار داده است و از سوی دیگر سعی بر آن دارد تا کمترین حواشی و عوامل غیراقتصادی بر عملکرد این وزارت خانه تاثیر بگذارد.
در چنین شرایطی گزینه های نهایی شده برای وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم رضا رحمانی، سیدحسین هاشمی، محسن صالحی نیا، منوچهر منطقی و جواد نجم الدین هستند که از این میان دو گزینه اول علاوه بر حضور در خانه ملت، سابقه مدیریت در دولت یازدهم را هم دارند؛ سیدحسین هاشمی استاندار تهران بود و رضا رحمانی هم که قائم مقامی تولید در وزارت فعلی صنعت، معدن و تجارت را به عهده دارد. این دو در رزومه خود ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی را نیز دارند که می تواند امتیازی مثبت و قابل توجه قلمداد شود.
اما سه گزینه دیگر نیز نقاط مشترکی با یکدیگر دارند، نخست نقش آفرینی در سطوح بالای مدیریتی ایران خودرو در سال های نه چندان دور است. صالحی نیا که سال هاست معاونت در وزارت صنایع و معادن سابق و صنعت، معدن و تجارت فعلی را به عهده دارد از قدیمی های این حوزه است و تا چندی پیش نیز عضو و رئیس هیات مدیره ایران خودرو بود. منطقی و نجم الدین نیز سابقه مدیرعاملی این خودروساز را در کارنامه دارند.
علاوه بر این، انتخاب مدیران صنعتی که سه تن از آنها خودروساز نیز بوده اند، نشان می دهد که دولت دوازدهم در برنامه های جدید اقتصادی خود نگاه ویژه ای به صنعت، به ویژه خودروسازی دارد و یکی از محورهای اصلی برای ایجاد رونق و دوری از رکود اقتصادی را تقویت بخش تولید قرار داده است.
حال باید دید وزیر صنعت، معدن و تجارت در شروع دولت دوازدهم از اهالی سابق بهارستان خواهد بود یا یکی از قدیمی های جاده مخصوص راهی خیابان سمیه خواهد شد.