به گزارش ایسنا، محمد کرماللهی رئیس حوزه هنری استان فارس در این آیین گفت: امیدوارم زمینهای فراهم شود تا بتوانیم عملا از زحمات نویسندگان و مولفینی که در مسیر جریان ولایی انقلاب اسلامی و فرهنگ ایثار و شهادت قلم زده و با قلم خود از آن حمایت میکنند، قدردانی کنیم.
وی با بیان اینکه راه شهدا، صراط مستقیم و الیالله است، گفت: امیدوارم وقتی با بهانههایی مثل برنامه امروز دور هم جمع میشویم این راه را بهتر بشناسیم و یک بار دیگر راه وصل را با هم مرور کنیم تا بتوانیم پا جای پای مردان بزرگی بگذاریم که با نثار جان خویش راه حقیقت نهایی و غایی را که خدایی شدن انسان است، پیمودهاند.
آثار قلمی شهدا را منتشر کنید تا جامعه با اندیشه شهیدان آشنا شود
آیتالله اسدالله ایمانی نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز نیز در این مراسم گفت: با انتشار آثار قلمی شهدا باید امکان آشنایی بیشتر جامعه با اندیشه شهیدان را فراهم کرد و امیدوارم این حرکت برای سایر خانوادههای معظم شاهد الگویی شود تا آثار قلمی شهدایشان را منتشر کرده و برای نسل آینده به جا بگذارند. انتشار این قبیل آثار باعث میشود که نسلهای آینده بتوانند از آن زمان و افکار و اندیشههای آن روز استفاده کافی را داشته باشند .
آیتالله ایمانی خاطرنشان کرد: سخن از شهید و شهادت و اثر فرهنگی شهید، مطلبی است که برای هرکس به سادگی امکان پذیر نیست و برای واماندههای این مسیر نیز تشریح این موقعیت و مقام بدون صعوبت و سختی امکان پذیر نیست. باید دید چه عواملی باعث میشود برخی افراد این مسیر را با اراده و اختیار خویش انتخاب و تا آخر خط مشتاقانه حرکت کرده و در اقتدا به مولایشان حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام بر این عقیده باشند که آن را نعمتی شایسته شکر ببینند و نه آن را مصیبتی دارای سختی ببینند. این نکته که چه میشود که در جامعه چنین افرادی شکل میگیرند مولود عوامل مختلفی است که هر کدام میتواند در تکمیل این اندیشه موثر باشد و فردی را از جایی و خاک و خاکدان بکند و او راآسمانی ساخته و الهی کند.
وی ضمن بیان این پرسش که آیا این امکان برای افراد خاصی است یا همه افراد؟ گفت: فضل پروردگار این موقعیت را برای همه فراهم میکند اما بهره برداری افراد از این فضل متفاوت و توجه افراد به این فضیلتها و استفاده از آنها متغیر است.
آیت الله ایمانی پیرامون برادر شهیدش نیز گفت: شهید نصرالله ایمانی، سربازیاش را رفته بود و مثل همه جوانها کاری نیز در بازار داشت؛ یک روز از رادیو مغازه از سوی امام ره و برخی روحانیون شاخص دعوتی میشنود که جوانانی که آشنایی با سلاح و توان حضور در جبهه دارند برای دفاع بروند. وی نیز مغازهاش رابست و حرکت کرد. این زمان مهرماه 59 و چند روزی پس از شروع جنگ بود .
وی افزود: من 17 مهرماه با دوستان جهاد سازندگی به جبهه رفته بودم. چند روزی آنجا بودیم و احساس کردم باید برنامهریزی دقیقتری انجام شود. در بازگشت جوانان آماده را در کازرون دعوت کردیم. دوره یادآوری برای آنها گذاشتیم. دوره خاصی بود و میتوان گفت موفقیتهای امروز در عرصههای دفاعی نتیجه صبری است که رزمندگان در دوران بنیصدر از خود نشان داده و با دست خالی در مقابل دشمن ایستادگی کردند.
وی با اشاره به نقش پدر شهید در تربیت وی گفت: تربیت پدرم، این فرزند را آنچنان بار آورد که دین برایش ارزشمند باشد و وی پایبند به دین بار آید و روز به روز در حال رشد و کمال و ترقی باشد . پدرم توانست این آخرین فرزند پسر خانواده را با تربیت خود چنین بارآورد و بعد که وی عازم جبهه شد، هنگام بازگشت حکایت خاصی بین این پدر و پسر وجود داشت. شهید نصرالله می گفت پدر خسته هستم دعا کن شهید شوم پدر می گفت دعا می کنم زخمی شوی و دو بار هم زخمی شد .
وی افزود: این گفتوگوهای لطیف بین پدر و پسر برقرار بود تا زمان شهادت و بعد از شهادت هم برقرار بود. پدرم معمولا دو ساعت قبل از نماز صبح بیدار میشد و اهل تهجد بود. این تهجدش انعکاس داشت و در این زمان نیز رابطه روحی با شهید داشت. این رابطه ماورای مسایل مادی است و با مسایل مادی قابل تفسیر نیست .
نماینده ولی فقیه در فارس گفت: تاثیر این پدر و تربیت وی او را چنین بالا برد.بیش از 1100 شهید در شهرستان کازرون داریم. من از آنان اثر قلمی سراغ ندارم اما این شهید هفت سفر برای خودش در این کتاب طراحی کرده که سفر هفتم سفر شهادت اوست.
* هفت سفر شهید ایمانی، هفت سفر عشق بود
وی افزود: شهید از روز اول دست به قلم بوده نه اینکه بعدا خاطرات را نوشته باشد؛ از روز اول طرح و برنامه داشته تا با زبانی ساده و قابل فهم حرف هایش را بیان کند.
آیتالله ایمانی درباره روند انتشار کتاب گفت: روز اول بنیاد شهید این دستنوشتهها را منتشر کرد. بعدا حوزه هنری مرکز این کتاب را مجددا انتشار داد تا اینکه برخی دوستان و بستگان معتقد بودند این قلم یک شیرینی و گیرایی خاصی دارد و قلم خود شهید است و خاطرات نیز روزنویس است و مسایل در همان زمان نوشته شده و خوب است که تجدید چاپ شود .برادران صنعتی که برادر بزرگترشان تالیفات متعددی دارد و برادر کوچکتر نیز صاحب قلم است زحمت این کار را عهده دار شدهاند.برای این کار با من نیز مشورت کردند و من نیز متذکر شدم از شهدای زیادی در این کتاب نام برده شده که برخی شاید حتی مربوط به فارس نیز نباشند و شناخت آنها میتواند جالب باشد. همچنین از اماکنی نام برده میشود که این اماکن در گذر زمان دچار تغییر میشوند. این مساله را توضیح دهید تا خواننده متوجه شود .
وی افزود: امروز بچههای جبهه این اماکن را میشناسند اما در نسلهای بعدی این مطالب گنگ میشود از آنان خواستم درباره این اماکن نیز توضیح دهید که این کار نیز انجام شده و اهل تحقیق میدانند پیدا کردن نام فلان شهید از فلان استان یا فلان مکان جغرافیایی یا حادثه وقت زیادی میبرد. این کار با حوصله انجام و اثر در حد خودش اثر جالبی شده است و میتواند سئوال و نکاتی که برای خواننده ایجاد میشود را پاسخگو باشد و توانسته این هفت سفر که سفر عشق است را به رشته تحریر درآورد.
در این مراسم و پس از رونمایی از کتاب مذکور، از خانواده سردار شهید نصرالله ایمانی و حجتالاسلام صنعتی که کار انتشار روزنوشتهای شهید را برعهده داشتند، قدردانی شد.