![](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/21/1240280991.jpg)
به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی دادگستری استان فارس، علی القاصی در گردهمایی اعضای شوراهای حل اختلاف مجتمعهای شیراز گفت: بیش از 189 هزار پرونده در سال 95 به شوراهای حل اختلاف وارد و 28 درصد منتهی به مصالحه شده است.
وی هدف از تشکیل شورای حل اختلاف را استفاده از نفوذ معنوی کلام انسانی در ایجاد صلح و سازش و نیز کاستن از بار عظیم مراجعات مردم به دادگستریها در راستای توسعه مشارکت مردم، رفع اختلافات محلی و حل و فصل مسالمت آمیز امور جامعه عنوان کرد.
القاصی در ادامه تصریح کرد: اعضای شوراهای حل اختلاف از افراد شاخص جامعه هستند که با قصد و نیت خدمت خالصانه به مردم جامعه و بدون انگیزه مادی و منافع شخصی، دلسوزانه در جهت رضای خدا و خدمت به مردم جامعه تلاش میکنند.
وی هنر اصلی اعضا و کارکنان شوراهای حل اختلاف را صلح و سازش و اصلاح ذات البین دانست و گفت: مسئله صلح وسازش از عهده و توان هر فرد ساخته نیست و این امر نیازمند روحیه معنوی و قدرت نفوذکلام فرد مصالحه گر است.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس با تاکید بر این که قدم گذاشتن در راستای حل و فصل اختلافات و خصومتهای مردم کار بزرگی است خاطر نشان کرد: یکی از حوزههای بسیار مهمی که میتواند در این راه قدم بردارد و به آن جامه عمل بپوشاند شوراهای حل اختلاف ست.
القاصی در جمع اعضا و کارکنان مجتمع شوراهای حل اختلاف شیراز با اشاره به آیات و روایاتی که درخصوص فعالیت شورا های حل اختلاف آمده است گفت: کسی که در برداشتن نزاع و اختلاف بین مردم قدم بردارد تمام فرشتگان برای او ثواب حسنه ثبت میکنند.
وی یادآورشد: آن چه ماموریت اصلی و ذاتی شوراهای حل اختلاف است و خواست همیشه مردم و تشکیلات قضایی و دغدغه همه مسئولان دستگاه قضایی است مختومه کردن پرونده در شوراهای حل اختلاف است و باید همیشه برآورد شود که تا چه میزان در امر صلح و سازش موفق بوده ایم و چند درصد از پروندهای وارده به شوراهای حل اختلاف به مصالحه ختم شده چرا که یک مصالحه هم در نوع خود ارزشمند است.
رئیس کل دادگستری استان فارس در گردهمایی اعضای شوراهای حل اختلاف با بیان این که اعضای شوراهای حل اختلاف باید صلح و سازش در پروندههای ارجاعی را اولویت اصلی خود قرار دهند خاطر نشان کرد: هرچند شوراها تابع تشریقات و نظم نسق اداری و مکانیزه کردن اطلاعات پرونده وسیستمهای فنی نیست، اما با توجه به تغییر شیوه زندگی و با توجه به ارتباط شوراها با سیستم قضایی حتما باید از حوزه فناوری و سیستم سمپ و cms غافل نشویم.
القاصی گفت: با توجه به اهمیت آمار گیری و لزوم تسریع در کار مردم، سال گذشته برای اولین بار در کل کشور قریب به یک میلیارد تومان جهت سیستم فناوری اطلاعات در شوراها هزینه شد که نتیجه آن اتصال به شبکه ملی عدالت و دسترسی سریع و آسان به پروندهها است.
وی ضمن تاکید بر اهمیت یادگیری و استفده بهینه از سیستمهای فناوری اطلاعات برای اعضاء و کارکنان شوراهای حل اختلاف در راستای خدمت رسانی بهتر افزود: امروز شوراهای حل اختلاف شیراز از لحاظ زیرساختهای ارتباطی در سامانههای ارتباطی با تمام اجزا قوه قضائیه و حتی بیرون از قوه قضائیه برقرار است.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس همچنین بر لزوم تقویت ارتباط مسئولان قضایی با مجموعه شوراهای حل اختلاف تأکید کرد و افزود: برای تقویت تعاملات و رفع مشکلات، رؤسای دادگستریها هر ماه حداقل یک جلسه مشترک با اعضای شوراهای حل اختلاف حوزه تحت مدیریت خود برگزار کنند و ضمن بررسی مسائل و مشکلات شوراها، راهکارهای اجرایی رفع مشکلات را در دستور کار قرار دهند.
القاصی به بحث امتیازات عملکردی در مجموعه شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: یکی از راههای پرداخت پاداش به کارکنان شوراها، تکمیل چرخه سامانه ارتباطی و ثبت الکترونیکی پرونده هاست چرا که بهره وری شوراهای حل اختلاف براساس امتیازات عملکردی تخصیص داده میشود.
وی همچنین در خصوص اهمیت ابلاغ الکترونیکی تأکید و خواستار افزایش ارسال ابلاغات از طریق سامانه ثنا از سوی شوراها شد.
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالمهدی موسوی معاون قضایی دادگستری استان و رئیس شوراهای حل اختلاف فارس نیز ضمن جمع بندی مطالب مطرح شده نکاتی در رابطه با نظم و انضباط رؤسای شعب، حضور مؤثر در شعب، تکریم ارباب رجوع از سوی کارکنان شوراهای حل اختلاف و رعایت مسائل حفاظتی و امنیتی یادآور شد.
گفتنی است در پایان این مراسم از اعضا و کارکنان شعب برترمجتمعهای شوراهای حل اختلاف شیراز با اهدای لوح سپاس از سوی رئیس کل دادگستری استان فارس تقدیرشد.