ماهان شبکه ایرانیان

چطور با سندرم چشم خشک برخورد کنیم

سندرم چشم خشک یک عارضه مزمن و پیش‌رونده است که با توجه به شرایط و میزان سختی آن گاهی اوقات کاملاً قابل درمان نیست.

چطور با سندرم چشم خشک برخورد کنیم

 سندرم چشم خشک در نتیجه‌ی کمبود رطوبت و آب روی سطح چشم به وجود می‌آید. نتایج این عارضه، خارش چشم، التهاب و حتی ایجاد زخم روی سطح چشم است.

شیوع سندرم چشم خشک

سندرم چشم خشک یک بیماری عمومی است و یکی از دلایلی است که بیماران به خاطر آن به چشم‌‌پزشک مراجعه می‌کنند. یک تحقیق نشان داده که بیش از نیمی از آمریکایی‌های بالای 18 سال دچار این بیماری شده‌اند.

 

نشانه‌های سندرم چشم خشک

02_silent_signs_could_have_dry_eye_syndrome_why_cant_afford_ignore_it_burning_Dirima.jpg

  • احساس خارش
  • حس درد
  • چشمان سنگین
  • خستگی چشم‌ها
  • قرمزی چشم
  • فوتوفوبی (نور گریزی)
  • تاری دید

یک نشانه دیگر این است که حس کنید یک شی‌ء خارجی درون چشمان شما قرار دارد. جالب‌تر اینکه اگر چشم‌ها بیش از حد آب می‌دهد این نشانه سندرم چشم خشک است. علت این موضوع به خاطر این است که سندرم چشم خشک باعث تحریک بیشتر ترکیبات مایع چشمی می‌شود. اما این مایع تولید شده روی سطح چشم به اندازه کافی باقی نمی‌ماند.

 

چه چیزی سبب ایجاد سندرم چشم خشک می‌شود؟

Dry-Eyes.jpg

سن

این عارضه بخشی از عواقب پیر شدن است. اغلب انسان‌های بالای 65 سال دچار عوارض این بیماری می‌شوند.

جنسیت

زنان بیشتر احتمال دارد که دچار این بیماری شوند. یکی از علل ایجاد این عارضه تغییرات هورمونی است که هنگام حاملگی به وجود می‌آید. البته استفاده از قرص‌های ضدبارداری و یائسگی نیز یکی دیگر از علل است.

دارو

بعضی‌ داروها مثل: آنتی هسیتامین‌ها، ضد احتقان‌‌ها و قرص‌های کنترل فشار خون و ضد افسردگی می‌تواند تولید اشک در چشم‌ها را کاهش دهد.

شرایط محیطی

قرار گرفتن در معرض دود، باد و هوای خشک می‌تواند تبخیر اشک سطح چشم را افزایش بدهد. قرار گرفتن در معرض نمایشگرها به مدت طولانی و پلک نزدن هم باعث می‌شود تا غدد چشم، اشک کمتری تولید کنند.

 

راه‌های درمان سندرم چشم خشک

Pre-SurgicalPageImg.jpg

اشک مصنوعی

برای افرادی که به خاطر نگاه کردن مداوم به رایانه، کتاب خواندن و سایر شرایط محیطی دچار این عارضه شده‌اند بهتر است که از اشک مصنوعی استفاده کنند. البته گاهی اوقات پزشک برای شما پماد هم تجویز می‌کند. این را به خاطر داشته باشید که به خاطر تعدد وجود برندها و ترکیبات ممکن است این روش برای همه جواب ندهد. 

قطره‌های چشمی استروئیدی

در طول چند سال گذشته پزشک‌ها به اهمیت اثر التهابی که بر اثر چشم خشک ایجاد می‌شود پی برده‌اند. التهاب مداوم چشم می‌تواند باعث قرمزی و سوزش چشم شود اما در بعضی از بیماران این نشانه‌ها قابل مشاهده نیست.

اشک مصنوعی معمولاً نمی‌تواند این التهاب‌ها را درمان کند و پزشک شما استفاده از قطره‌های چشمی استروئیدی را تجویز می‌کند. از این قطره‌ها باید به صورت کوتاه مدت استفاده کرد. 

کمپرس آب گرم

یک راه جایگزین برای کمک به درمان این بیماری استفاده از کمپرس آب گرم است. از این روش باید روزی 2 بار و به مدت 2 دقیقه استفاده کنید. دمای آب درون کمپرس را روی 42 درجه تنظیم کنید. 

مکمل‌های حاوی امگا 3

مکمل‌های حاوی امگا 3 می‌توانند علائم بیماری را کاهش دهند. البته مصرف ماهی‌های سالمون، ساردین، کاد و شاه ماهی نیز توصیه می‌شود. البته دوستان گیاهخوار می‌توانند از روغن کتان استفاده کنند.

 

درمان‌های خانگی

eye-brown-twinkle-close-up.jpg

اگر درگیر نشانه‌های خفیف این بیماری هستید می‌توانید قبل از مراجعه به پزشک از این روش‌ها استفاده کنید.

بیشتر پلک بزنید

وقتی جلوی رایانه یا تلفن همراه قرار دارید عموماً کمتر پلک خواهید زد به همین خاطر بهتر است که به صورت عمدی مانع این اتفاق شوید. هم برای رایانه و هم تلفن‌های همراه نرم‌افزارهای مناسبی وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند. بهتر است هر 20 دقیقه یکبار از مانیتور فاصله بگیرید.

از آرایش دور چشم خودداری کنید

مواد آرایشی می‌توانند باعث بسته شدن کانال‌های عبور اشک شوند. حداقل در انتهای روز دیگر از مواد آرایشی دور چشم‌های خود استفاده نکنید.

پلک‌های خود را بشویید

قبل از اینکه به رختخواب بروید به آرامی پلک‌های خود را بشویید. از آب گرم استفاده کرده و چشمان خود را به مدت 1-2 دقیقه بسته نگه دارید. 

از عینک دودی استفاده کنید

از عینک دودی استفاده کنید که 100٪ اشعه  UV را فیلتر می‌کند. بهتر است از مدل‌هایی استفاده کنید که به خوبی اطراف چشمان شما را می‌پوشانند و جلوی ورود باد و گرد و خاک را می‌گیرند.

منبع: allaboutvision و webmd

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان