به گزارش خبرنگار مهر، علیاصغر احمدی عصر امروز در نشست با فعالان احزاب خوزستان در اهواز با گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم اظهار کرد: شهدای دوران دفاع مقدس از جایجای میهن اسلامی خون خود را با شهدای خوزستان آمیخته و استقلال و حفظ تمامیت ارضی را برای ایران به ارمغان آوردند.
وی با اشاره به حضورش در جمع فعالان احزاب خوزستانی افزود: بهعنوان دبیر کل حزب همبستگی از جنس فعالان احزاب هستم؛ معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس کمیسیون ماده 10 احزاب نیز هستم و علیالقاعده یک رابطه عرفی و قانونی با اعضای احزاب در سراسر کشور داریم.
احمدی بیان کرد: اولین استانی است که افتخار پیدا میکنم تا در چنین جلسهای حضور داشته باشم و ثبت اولین حضور در بین احزاب را در استانی مثل خوزستان ثبت میکنم. خوزستان مشهد شهدای ایران، دروازه ورود اسلام به کشور است. استان خوزستان مقولههای زیادی دارد و اگرچه خدمات زیادی ارائه شده ولی حق مردم خوزستان بیشتر از این خدماتی است که همه دولتها تاکنون ارائه کردهاند.
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به تفاوت داشتن احزاب و خانه احزاب گفت: مجموعه تشکلهای سیاسی هستند که بر اساس مفاد قانون 10 احزاب دارای مرامنامه، اساسنامه و ساختار تشکیلاتی به نام رئیس، شعب و غیره است. کارکرد احزاب 100 درصد سیاسی هست و در غیر این صورت دیگر حزب محسوب نمیشود. برای انجام امور صنفی مختلف احزاب نسبت به تشکیل خانه احزاب اقدام شده که اظهار وجود سیاسی نمیکند. خانه احزاب پاتوق، محل، مأمن و پناهگاهی برای احزاب دارای شناسنامه و مجوز است.
احمدی بیان کرد: وقتی میگوییم حزب یعنی چارچوب، مسئولیتپذیری، پاسخدهی و پاسخگویی؛ در قانون اساسی ما انتخاب و حق تعیین سرنوشت را به مردم واگذار کردهاند. آنچه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بهعنوان میثاق ملی همه ایرانیان یاد شده تعیین حق سرنوشت توسط مردم است.
وی ادامه داد: چهار انتخابات رسمی ریاست جمهوری، شوراها، خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی را در کشور داریم؛ در قانون آمده که در مسائل عمومی حتی مثلاً فرهنگی، اجتماعی و کشوری به آرای عمومی رجوع کرد.
احمدی با اشاره به این آمار که 56 میلیون و 410 هزار نفر در روز 29 اردیبهشت از 18 سال به بالا بودهاند، گفت: نزدیک به 254 حزب در کشور داریم ولی درعینحال باید برنامه به لحاظ کمی و کیفی داشته باشند تا خود را به جایی برسانند که اینهمه کثرت احزاب در کشور نداشته باشند.
معاون سیاسی وزیر کشور تأکید کرد: احزاب باید بتوانند یک دولت سایه درست کنند؛ حزب باید کابینه معرفی و در جایی باشد که برای اداره کشور برنامه ارائه کند. احزاب سراسر کشور باید به این مقولهها توجه داشته باشند و چارچوبی قابلپذیرش برای مردم تدوین کنند.
احمدی با اشاره به اینکه هیچ عاملی منجر به قطع انتخابات نداشتیم، ادامه داد: یک صندوق در این کشور باطل نشد و نقش اصلی در انتخابات گذشته ریاست جمهوری بر عهده مردم بود و به خوبی آن را ایفا کردند. همچنین احزاب ضمن فعالیت در کنار کاندیداها از سخنرانی و سایر فعالیتها نیز قصوری نداشتند.
وی بیان کرد: قانون انتخابات شاید اشکالاتی داشته باشد ولی احزاب میتوانند در راستای رفع این اشکالات به فرمانداریها کمک کنند. به اعتقاد من آن چیزی که باید ما بهعنوان حزب به دنبال آن باشیم، تحقق مردمسالاری دینی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. یکی از ابزار لازم برای تحقق این هدف فعالیت احزاب است. تضارب آرا که ایرادی ندارد، بنابراین احزاب نباید دعوا کنند بلکه باید بهترین مطالب را به مردم ارائه کنند.
معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: احزاب باید در راستای تقویت وحدت ملی و هویت ایران اسلامی، کارآمدی نظام در قالب دولت سایه، کرامت انسانی، حقوق شهروندی و توسعه سیاسی قدم برداشته و اظهار وجود کنند. احزاب باید برای دفاع از آزادیهای سیاسی ملت ایران قدم بردارند؛ احزاب نباید اجازه خدشهدار شدن اعتماد عمومی بهعنوان بزرگترین سرمایه اجتماعی حکومت را بدهند.
احمدی با اشاره به اینکه نقد منصفانه احزاب بسیار به تقویت ارکان دولت اسلامی کمک میکنند، گفت: حکومت نیز درعینحال باید به دور از شعار راهکاری توسعه و تقویت احزاب را دنبال کند.
وی با تأکید بر اینکه دولت باید به حفظ و ارتقای منزلت اجتماعی احزاب توجه ویژه داشته باشد، بیان کرد: باید سازوکار اجتماعات و حتی راهپیماییهای قانونی را فراهم کنیم. وقتی اسمی از تجمع میآید باید قانون هم رعایت شود و در غیر این صورت سنگ روی سنگ بند نمیشود. با همکاری احزاب باید کمک کنیم تا جوانان و بانوان نیز مشخصاً بهعنوان مدیران آینده کشور در کادر سازی دیده شوند. باید به سازمانهای مردمنهاد نیز کمک لازم را داشته باشیم و هرچیز چارچوب دار و با مسئولیتپذیری برای توسعه کشور مفید است.
احمدی گفت: قانون برنامه ششم توسعه تازه تصویب شده، شوراهای شهر و رئیسجمهور تازه انتخاب شده و دولت بهزودی معرفی خواهد شد و به نظر میآید این مسائل یک نقطه آغاز و پله جدید برای شروع به کار جدیدی است.
معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: بر اساس قانون احزاب که برخی اشکالات هم در آن وجود دارد؛ کمیسیون ماده 10 احزاب هفت نفر هستند و دو نفر از قوه قضائیه و دو نفر از مجلس نیز در آن حضور دارند. افراد عضو احزاب باید نظام و قانون اساسی را قبول داشته باشند، سالم باشند، اهلیت داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه اخلاقمداری را باید در احزاب رونق بدهیم، گلایه کرد: فردی با کمال بیشرمی در فضای شبکههای اجتماعی، منتخب ملت در انتخابات ریاست جمهوری را مورد بیاحترامی قرار داده و اعلام میکند که کار حرام انجام داده است، پس اخلاق کجا رفته است؟