هوای آفتابی، نعمت بزرگی است که شاید خیلی از کشورهای دنیا از آن محروم باشند ولی باید به یاد داشته باشید که در ایران که اغلب هوای آفتابی داریم، به خصوص در مناطق کویری و جنوب کشور باید خیلی نسبت به سرطان پوست حساس باشیم.
سرطان پوست شایعترین سرطان دنیاست ولی خوشبختانه مرگ و میر ناشی از آن کم و پیشگیری آن خیلی سادهتر است. به راحتی میتوانیم با شناسایی خالهای پوستی و برداشتن بهموقع آنها و رعایت دستورات ساده حفاظت در برابر آفتاب، از بروز سرطان پوست پیشگیری کنیم. دقت کنید که هر ضایعه پوستی و زخم باید ظرف چند هفته خوب شود و اگر در نقاطی مانند صورت قرار داشته باشد، روند بهبود زودتر از پاهاست. اگر متوجه شدید که زخم شما خوب نشده و یا وسعت آن در گذر زمان بیشتر هم شده است حتما باید با متخصص پوست مشورت کنید. چون برعکس دیگر سرطانها که سایز نخود شدن توده سرطانی مشکل حادی نیست اما سرطان پوست از نوع ملانوم در این سایز اغلب مرگآور است. فقط میخواستم اهمیت موضوع را درک کنید و برای چکاپ پوست خود حتما با متخصص پوست مشورت کنید، به خصوص اگر محل زندگی شما آفتاب زیادی دارد، مراجعه سالیانه داشته باشید و از پزشکتان بخواهید از سر تا نوک پا بررسی شوید. به خصوص برای پیشگیری تاکید میکنیم که بچهها را در ساعات پیک آفتاب که 10 صبح تا 4 بعدازظهر است، برای بازی به بیرون منزل نفرستید.
پوشیدن دستکش، لباس آستیندار و کلاه لبهدار(لبه حدود 7 سانتیمتر)، عینک و همچنین استفاده از ضدآفتاب را فراموش نکنید. امروزه ثابت شده که اگر بدن فردی 60 ساله پر از لکههای پوستی سرطانی از نوع سلولهای بازال باشد حتما در بچگی بسیار در آفتاب بوده است. برای ایران ضدآفتابهای با SPF 30 تا 50 مطلوب است. اگر بالاتر از 50 باشد، نشانه حساسیت بهتر نیست و از 15 نیز نباید کمتر باشد. خطر ابتلا به نوع دیگری از سرطان پوست در مشاغل در معرض آفتاب مانند کشاورزان بیشتر است و باید حتما برای تشخیص و درمان به موقع با متخصص پوست مشورت کنند.
پی نوشت ها :
*متخصص پوست و مو
منبع: www.salamat.com
/ک