ماهان شبکه ایرانیان

ایرانی، جنس خوب ایرانی بخر

ورود انواع جنس های خارجی به کشور، با کیفیت و قیمت مناسب باعث شده تا بسیاری از فرصت ها از صاحبان صنایع کشور گرفته شود و بسیاری از کارخانه ها با ظرفیت پایین تری تولید کنند که تبعات آن کاهش اشتغال و افزایش هزینه تولید و خارج شدن برخی از صنایع از دور رقابت است.

ورود انواع جنس های خارجی به کشور، با کیفیت و قیمت مناسب باعث شده تا بسیاری از فرصت ها از صاحبان صنایع کشور گرفته شود و بسیاری از کارخانه ها با ظرفیت پایین تری تولید کنند که تبعات آن کاهش اشتغال و افزایش هزینه تولید و خارج شدن برخی از صنایع از دور رقابت است.

پایین بودن قدرت خرید و بالا بودن قیمت محصولات داخلی نیز سبب شده تا مردم هنگام خرید گاهی به جای توجه به کیفیت کالا به قیمت توجه داشته باشند که در چنین فضایی ورود کالاهای ارزان قیمت چینی که معمولا از نوع نامرغوبش است باعث شده تا تاثیرات منفی روی اقتصاد خرد و کلان کشور بگذارد، چرا که در چنین وضعیتی تولیدکننده داخلی از فروش بهنگام کالای خود باز مانده و خریدار جنس نامرغوب خارجی نیز مجبور است بعد از مدت کوتاهی کالای خریداری شده را دور بریزد.

مجاهدت اقتصادی مردم

اهمیت توجه به تولیدات داخلی به حدی است که سال 90 که سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است، رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرموده اند: در سال جهاد اقتصادی به نظر من یکی از قلم های مجاهدت اقتصادی مردم این است که سراغ کالاهای داخلی و ساخت داخل بروند. ایشان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود تولیدکنندگان را مورد خطاب قرار داده و خاطرنشان کرده اند: کالای ساخت داخل باید قانع کننده باشد، باید دوام، استحکام و مرغوبیتش طوری باشد که مشتری را قانع کند؛ این دو در کنار هم یک کار لازم و واجب است.

آنچه مسلم است در حال حاضر در برخی از تولیدات داخلی به دستاورد های خوبی رسیده ایم اما این ابتدای راه است و برای رسیدن به جایگاه مناسب باید علاوه بر تلاش بنگاه ها در تولیدات کیفی، مردم نیز با خرید کالاهای ایرانی، آینده اقتصادی کشور را تضمین کنند.

محمد طحانپور، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی کشور برای مردم حق انتخاب قائل است و تاکید می کند: شعار اتحادیه «ایرانی کالای خوب ایرانی بخر» است و در این مسیر باید تولیدکنندگان داخلی، کیفیت کالاهای داخلی را بالا برده و خدمات پس از فروش خوبی ارائه دهند.

وی می افزاید: هم اکنون کالاهای خارجی دارند جای کالاهای ایرانی را می گیرند زیرا قیمت تولیدات داخلی به قیمت محصولات خارجی نزدیک شده و برخی کالاها از خدمات پس از فروش مناسبی برخوردار نیستند، بنابراین نمی توان مردم را مجبور به خرید کالاهای داخلی کرد.

طحانپور می گوید: در حال حاضر بسیاری از تولیدات، انرژی برق هستند و باید تولیدات داخلی به سمتی بروند که با توجه به افزایش قیمت برق و گاز، محصولاتی با مصرف انرژی پایین تر تولید کنند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی از سوی دیگر به مشکل تولیدکنندگان اشاره می کند و می گوید: درحال حاضر قیمت مواد اولیه برای تولید لوازم خانگی افزایش یافته و بسیاری از فروشندگان مواد اولیه به کارخانه ها، دیگر اعتباری کار نمی کنند و وجه آن را به صورت نقد دریافت می کنند که همه این مسائل هزینه تولید را افزایش داده و در نهایت، قیمت نهایی محصول را بالا می برد که می تواند بر خرید مصرف کننده تاثیر بگذارد، بنابراین ضروری است دولت به حمایت از تولیدکنندگان برای تهیه مواد اولیه با قیمت مناسب کمک کند.

طرح هایی برای خرید

در چنین شرایطی که تولیدکنندگان به وضعیت رکود اقتصادی کشور اشاره می کنند و بسیاری از مردم قدرت اقتصادی کافی برای خرید کالا را ندارند باید چه اقدامی کرد؟ معمولا در چنین شرایطی ارائه تسهیلات خرید، ارائه تخفیفات ویژه و حمایت های دولتی از واحد های تولیدی می تواند تا حدی راهگشا باشد. اجرای طرح میزان و طرح تامین از جمله طرح هایی است که مسوولان ذیربط این روزها آن را به عنوان راهکارهایی برای تحریک تقاضا برای خرید اجناس داخلی و کمک به تولیدات داخلی دنبال می کنند اما باید منتظر ماند و دید اجرای چنین طرح هایی در آینده تا چه حد می تواند به وضعیت تولید کشور کمک کند. بر اساس طرح تامین که دی ماه از سوی وزارت صنایع به اجرا در آمده هم اینک بیش از 50 شرکت تولیدکننده داخلی وارد این سیستم شده و 1077 قلم کالا را با تخفیفی بین 3 تا 20 درصد به مردم عرضه می کنند.

سید رضا فاطمی امین، سخنگوی وزارت صنایع، هدف از اجرای این طرح را حمایت از تولیدات داخلی و جلوگیری از التهابات بازار با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها می داند. بر اساس این طرح، خریداران می توانند از حساب یارانه های نقدی مبلغ کالا را به صورت اقساط بپردازند. در واقع متقاضیان با دادن وکالتنامه به بانک عاملی که در آن حساب یارانه ای دارند امکان خرید را به صورت اقساط با تخفیف های در نظر گرفته شده می یابند.

طحانپور: هم اکنون کالاهای خارجی دارند جای کالاهای ایرانی را می گیرند زیرا قیمت تولیدات داخلی به قیمت محصولات خارجی نزدیک شده و برخی کالاها از خدمات پس از فروش مناسبی برخوردار نیستند

فاطمی امین می گوید: اجرای این طرح باعث شده واحدهای صنفی فروشنده لوازم خانگی برای آن که قدرت رقابت خود را از دست ندهند اقدام به پایین آوردن قیمت ها در بازار کنند و این همان حرکتی بود که ما انتظار آن را از اجرای این طرح داشتیم.

اما از سوی دیگر اجرای این طرح هنوز با انتقاداتی روبه روست و برخی بر این باورند که برخی کالاهای عرضه شده از مرغوبیت خوبی برخوردار نیست و حتی گفته می شود قیمت برخی اقلام، اختلاف چندانی با بازار ندارد اما وزیر صنایع بر این باور است که طرح تامین، بستری برای ارتباط خوب بین فروشندگان و خریداران کالاست که سعی می شود کالاها با کیفیت بالایی عرضه شود.

وی می گوید تلاش ما بر این است که هم کیفیت کالاها بالا باشد و هم محصولاتی که عرضه می شوند از بهره وری بالا در حوزه مصرف انرژی برخوردار باشند.

به اعتقاد برخی کارشناسان، رواج نداشتن خرید اینترنتی در کشور و در دسترس نبودن اینترنت برای همه و علاقه مردم به رویت و انتخاب کالا هنگام خرید می تواند اجرای این طرح را با شکست مواجه کند.

رئیس اتحادیه فروشندگان صنف لوازم خانگی کشور، روش اجرای طرح تامین را نادرست می داند و می گوید: طرح تامین به منظور حمایت از بخش تولید از سوی وزارت صنایع به اجرا درآمده و علاوه بر این که شیوه اجرای آن مناسب نیست به نوعی توزیع کنندگان را در مقابل دولت قرار می دهد. همچنین منبع پرداخت وجه خرید از محل حساب یارانه ای در نظر گرفته شده، حسابی که برای حامل های انرژی باز شده نه خرید کالاهای مصرفی.

محمد طحانپور همچنین با انتقاد از اقلام عرضه شده در سایت طرح تامین می گوید: شما در بین اقلام عرضه شده، محصولاتی چون موس کامپیوتر، روبالشی، ملحفه و... می بینید که شاید قیمت آنها 9 ـ 8 هزار تومان بیشتر نباشد که به صورت نقد واقساط فروخته می شود. حال جای سوال است که چه کسی می رود و برای 8 هزار تومان قسطی خرید می کند؟!

رئیس اتحادیه صنف لوازم خانگی در مقابل، طرح میزان را که از سوی وزارت بازرگانی به اجرا درمی آید طرح موفقی می داند و می افزاید: در طرح میزان یک کارت اعتباری 5/1 میلیون تومانی برای خرید کالاهای داخلی داده می شود و مردم می توانند با حق انتخاب از فروشگاه ها جنس خریداری و طی 24 ماه تسویه کنند که خرید آن هم 8 تا 9 درصد زیر قیمت مصرف کننده است. به گفته وی در این طرح، کالاهای کیفی که از سوی اتحادیه معرفی شده عرضه می شود و تاکنون نیز استقبال خوبی از این طرح صورت گرفته است. به گفته صاحبنظران برای ترغیب مردم برای خرید کالاهای داخلی راهی جز تولید کالاهایی باکیفیت و قیمت مناسب نداریم و تولیدکنندگان باید تلاش کنند با کاهش هزینه های تولید، بازار را در رقابت با محصولات خارجی نبازند که البته در این بین ایجاد فضای کسب و کار مناسب برای تولید کنندگان می تواند راهگشا باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی