بسیار اتفاق میافتد که فراموش میکنید سر ساعت فلان دارو را مصرف کنید، بعضیها تا یادشان میافتد، بلافاصله آن دوز فراموش شده را میخورند و برخی دیگر صبر میکنند تا وعده بعدی فرابرسد و بهجای مصرف یک قرص، دو قرص استفاده کرده و بهقول خودشان جبران میکنند.
ما میزان دوز فراموش شده را به دو قسمت مینور و ماژور تقسیم و براساس سه فاکتور مهم روی آن قضاوت میکنیم. نوع دارو، نوع بیماری و شرایط خود بیمار که شامل جنس و سن او میشود. دوز فراموش شده مینور میتواند مانند مصرف یک دوز درمانی آنتیبیوتیکی باشد که باید هر هشت ساعت مصرف شود و شما فراموش کردهاید که فلان وعده را استفاده کنید، در این باره نگرانی وجود ندارد و باید منتظر بمانید تا ساعت وعده بعدی فرا برسد و بدون آنکه دوز را دو برابر کنید میزان تجویز شده را ادامه دهید.

اما اگر قرار باشد یکی در میان آنتیبیوتیک بخورید و دایم اهمالکاری کنید، کل برنامه درمانی زیر سوال میرود. ولی اگر به دلیل نوع بیماریتان مصرف چند نوع دارو برای شما تجویز شده است و به دلیل گرفتاری و مشغله و یا به علت کهولت سن، فراموشکار شدهاید بهتر است از جعبههای مخصوص دارو که در بازار هستند، استفاده کنید که داروهای مربوط به هر روز و هر ساعت در قسمت مربوط قرار میگیرند و از فراموششدن مصرف آنها پیشگیری میشود. بهخصوص اگر سالمندان شما به مشکلات عصبی روانی مبتلا هستند و یا مصرف یک دارو برای آنها امری حیاتی تلقی میشود (برای مثال، موجب تغییرات ناگهانی فشارخون یا ضربان قلب میشود) باید آنها را در مصرف داروها حمایت کنید. به هر صورت اگر دستورات پزشک یا داروسازتان را فراموش کردهاید حتما برای کسب اطلاعات دارویی با مرکز اطلاعرسانی دارویی مشورت کرده و از طریق تلفن 09646 که تحتنظر وزارتخانه است، بپرسید حالا که مصرف فلان دارو را فراموش کردهاید چه باید بکنید یا برای مثال، تداخل این داروها با هم چه عوارضی دارد.
منبع:www.salamat.com
/ک