به گزارش ایسنا، دکتر عباس کبریاییزاده -رئیس شورای سیاستگذاری سومین نمایشگاه صنایع دارویی ایران فارما- در نشست خبری این نمایشگاه که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: ایده نمایشگاه ایران فارما از حدود چهار سال قبل در سندیکای صاحبان صنایع داروسازی مطرح شده بود. در گذشته نمایشگاه ایران هلث برگزار میشد ولی بخش دارویی آن ضعیف بود. اولین نمایشگاه ایران فارما نیز در مجموعه نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، اما بیشتر شرکتکنندگان آن صنایع داروسازی داخلی بودند.
وی افزود: در نمایشگاه دوم ایران فارما ایده تبدیل نمایشگاه به رخدادی فرهنگی مطرح شد. سال قبل بیش از 430 شرکت دارویی در این نمایشگاه حضور پیدا کردند که 95 مورد آنها شرکتهای خارجی بودند. اولین تجربه برگزاری همزمان این نمایشگاه با نمایشگاه کتابهای تخصصی پزشکی، باعث شد بیش از 27 هزار مراجعهکننده به نمایشگاه ایران فارما مراجعه کنند.
رئیس شورای سیاستگذاری سومین نمایشگاه ایران فارما با اشاره به برگزاری کارگاههای متعدد تخصصی برای دانشجویان علوم پزشکی و سرمایهگذاران جوان در این حوزه، ادامه داد: ما برای این دوره سهمیه 30 درصدی برای حضور شرکتهای خارجی در نظر گرفتیم. رویکرد ما حضور بیشتر شرکتکنندههای تولیدکننده داخلی یا تولیدکننده تحت لیسانس کشورهای دیگر در ایران بود. بیشتر شرکتهای خارجی که در این نمایشگاه حضور پیدا میکنند در زمینه تامین ماشین آلات تولید دارو یا مشارکت در تولید فعال هستند. آلمان، ایتالیا، فرانسه، استرالیا، فنلاند، دانمارک، هند و چین جزو مهمترین شرکتهایی هستند که امسال حضور پیدا کردهاند.
وی، ایجاد زمینه مشارکت شرکتهای خارجی برای سرمایهگذاری مشترک و همچنین شناساندن صنعت دارویی ایران به منظور تقویت صادرات را از جمله مهمترین اهداف نمایشگاه ایران فارما اعلام کرد.
کبریاییزاده ادامه داد: صنایع دارویی داخلی 97 درصد نیاز دارویی کشور را تامین میکنند؛ یعنی کمتر از 800 میلیون دلار در این حوزه ارزبری رخ میدهد. بیشتر وابستگیها در این حوزه مربوط به قطعات و ماشینآلات است. سه درصد باقیمانده نیازهای داخلی نیز از طریق واردات صورت میگیرد که 11 هزار میلیون دلار ارزبری به دنبال دارد. امیدوارم با شرایط پسابرجام این نمایشگاه فرصت مطلوبی برای صنایع داروسازی ما ایجاد کند.
صنعتگران دارویی تحت فشار کمبود نقدینگی هستند
وی، مخاطبان سومین نمایشگاه ایران فارما را افراد فعال در زمینه توسعه صنایع دارویی دانست و گفت: ما تمام این نمایشگاه را بستری برای اقتصاد مقاومتی میبینیم. باید دید در عمل چه کسانی برای این اقتصاد کار میکنند. صنعتگران حوزه دارو امروز تحت فشار کمبود نقدینگی هستند چون دولت پول آنها را پرداخت نمیکند. آنها زیر چرخ مطالبات خود از دولت و بیمارستانهای دولتی در حال له شدن هستند.
رییس شورای سیاستگذاری سومین نمایشگاه ایران فارما با اشاره به از بین رفتن صنعت نساجی در کشور، تصریح کرد: صنعت نساجی کمتر از صنایع دارویی نبود، ولی امروز چیزی به این نام وجود ندارد. غفلت سیاستگذاران و دولتمردان باعث شد که این صنعت نابود شود. با توجه به روندی که در حال حاضر وجود دارد آینده خوبی برای صنعت دارو نمیبینیم. آنچه امروز دنبال میشود روندی است که 30 سال قبل در صنعت نساجی اعمال میشد.
وی افزود: در دوران گذشته بسیاری از شرکتهای اروپایی فروش ماشینآلات لازم در صنایع دارویی را تحریم میکردند، اما در فضای دومین نمایشگاه ایران فارما بیش از 10 قرارداد مشارکت بین شرکتهای ایرانی و خارجی منعقد شد.
کبریاییزاده با اشاره به برگزاری نمایشگاه رسانههای سلامتمحور همزمان با نمایشگاه ایران فارما، اظهار کرد: هر کسی صلاحیت ندارد در حوزه سلامت اطلاعرسانی کند. متاسفانه در برخی موارد بخشی از این رسانهها به صورت تجاری هدایت میشوند به همین دلیل باید رسانههای حرفهای و اخلاقمحور معرفی شوند.
حضور نمایندگی ناشران خارجی در نمایشگاه کتابهای تخصصی پزشکی
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست مهرشاد کاظمی -رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تهران- با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه کتابهای تخصصی علوم دارویی و پزشکی دانشگاهی در کنار نمایشگاه ایران فارما، بیان کرد: سال گذشته 16 ناشر در این نمایشگاه تخصصی کتاب شرکت کرده بودند که امسال این عدد به 30 ناشر افزایش یافته است. همچنین سه تا چهار نمایندگی ناشران خارجی نیز در این نمایشگاه شرکت میکنند.
کاظمی با بیان اینکه نمایشگاه کتابهای تخصصی پزشکی بیش از 90 درصد نیاز مختصصان حوزه پزشکی را برطرف میکند. ادامه داد: با توجه به موفقیتآمیز بودن نمایشگاه اول، امسال اولین نمایشگاه رسانههای حوزه سلامت نیز همزمان با آن برگزار میشود. قرار است امسال 24 نشریه تخصصی حوزه سلامت در این نمایشگاه شرکت کنند. به دلیل همزمانی برگزاری دومین نمایشگاه کتابهای تخصصی علوم دارویی و پزشکی دانشگاهی با بازگشایی دانشگاهها ناشران قول دادند که برای آثار خود 25 تا 30 درصد تخفیف در نظر بگیرند.
یارانه 30 درصدی کتاب برای دانشجویان رشتههای پزشکی
در ادامه این برنامه، نیکنام حسینپور -مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تهران- درباره جزئیات این نمایشگاه تخصصی کتاب، گفت: با توجه به حجم فعالیت نمایشگاه بینالمللی تهران حمایت از نمایشگاههای تخصصی جزو سیاستهای ما قرار دارد. در حوزه علوم پزشکی هر چهار سال یک بار کتابها بهروز میشوند؛ به همین دلیل سیاست ما این است که دانشجویان به این کتابها دسترسی لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: معاونت فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تهران 100 میلیون تومان یارانه برای دانشجویان در نظر گرفته شده است. دانشجویان علوم پزشکی میتوانند تا سقف 300 هزار تومان بن کتاب در محیط نمایشگاه دریافت کنند که 30 درصد آن از طرف معاونت فرهنگی پرداخت میشود؛ یعنی آنها با پرداخت 210 هزار تومان میتوانند یک بن 300 هزار تومانی دریافت کنند.
به گفته حسینپور، میزان بن کتاب دانشجویان رشتههای پیراپزشکی و پرستاری مانند نمایشگاه بینالمللی کتاب خواهد بود. همچنین دانشجویان میتوانند با مراجعه به شعب بانک شهر در محیط نمایشگاه بعد از احراز هویت و واریز مبلغ 210 هزار تومان، بن کتاب خود را دریافت کنند.
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر تهران در خصوص چگونگی انتخاب غرفههای برتر در این نمایشگاه توضیح داد و گفت: در این نمایشگاه مدل کوچکتری از شاخصهای نمایشگاه بین المللی کتاب تعریف میشود تا بتوانیم غرفههای برتر را شناسایی کنیم. همچنین کمیتهای برای بررسی و ارزیابی آثار نمایندگی ناشران خارجی ایجاد میشود تا از ورود کتابهای منتشر شده قبل از سال 2014 خودداری شود. ناشران داخلی نیز نباید کتابهای قبل از این سال را برای عرضه به نمایشگاه بیاورند.
وی تاکید کرد: در صورت نیاز یارانه بن کتاب دانشجویان در روزهای پایانی نمایشگاه مجددا واریز میشود.
آغاز ثبت نام برای حضور در نمایشگاه ایران فارما
در این نشست شادمهر راستین -برنامهریز و مسئول اجرایی نمایشگاه صنایع دارویی ایران فارما- با بیان اینکه ثبتنام برای حضور در این نمایشگاه در حال حاضر آغاز شده است، گفت: امسال نمایشگاه دارویی از نظر فضا 80 درصد و نمایشگاه کتاب 120 درصد رشد داشته است. نمایشگاه ایران فارما در سطح نمایشگاه بینالمللی کتاب تایید شده است. تنها نمایشگاه رقیب ما نمایشگاه فرانکفورت است که پنج ناشر بینالمللی در آن حضور پیدا میکنند.
به گفته وی، توزیع بستههای آموزشی، تور ویژه برای بازدید متخصصان بیمارستانها و حمل و نقل از دانشگاهها به سمت محل برگزاری نمایشگاه از جمله ویژگیهای این نمایشگاه دارویی و کتاب خواهد بود.