ماهان شبکه ایرانیان

رهنمود‌های تغذیه‌ای برای نوزادان (۱)

بخش اول- معمولاً مادرها هنگام شروع استفاده از غذاهای جامد برای نوزادشان این دغدغه را دارند که چه غذاهایی برای آنها تهیه کنند. برای این منظور انتخاب‌های سالم فراوانی وجود دارد.

رهنمود‌های تغذیه‌ای برای نوزادان (1)

تحریریه زندگی آنلاین- گروه دنیای سلامت

 

 

معمولاً مادرها هنگام شروع استفاده از غذاهای جامد برای نوزادشان این دغدغه را دارند که چه غذاهایی برای آنها تهیه کنند. برای این منظور انتخاب‌های سالم فراوانی وجود دارد؛ اما غذاهای خانگی مخصوص نوزادان بهترین انتخاب است؛ چرا که می‌دانید چه موادی را وارد دهان نوزادتان می‌کنید.

شاید تهیه این غذاها به نظر کمی دشوار باشد، اما راه‌هایی وجود دارند که باعث سهولت این کار می‌شوند.

مزایای تهیه غذای خانگی برای نوزادان

پدر و مادرهایی که غذاهای خانگی را برای نوزادان خود ترجیح می‌دهند، دلایل بسیاری برای آن دارند.  می‌دانند چه چیزی به عنوان غذا به نوزادشان می‌دهند.  تهیه این غذاها بسیار مقرون به صرفه‌تر از خرید غذاهای بسته‌بندی شده و آماده است. 

می‌توانند از میوه‌ها، سبزیجات و غذاهایی که خودشان مصرف می‌کنند، به صورت پوره به نوزادشان بدهند و نیازی نیست برای تهیه یک غذای خاص راهی سوپرمارکت‌ها شوند.  به این ترتیب نوزادشان نیز همان غذایی را می‌خورد که خودشان می‌خورند.

 زمان مناسب برای دادن غذاهای کمکی به نوزادان

این زمان بستگی به وزن‌گیری نوزاد دارد. به طور متوسط شش ماهگی وقت مناسبی برای این کار است؛ اما برخی مواقع پزشکان در چهارماهگی نوزاد، دادن غذاهای کمکی را توصیه می‌کنند. غذاهای جامد را بعد از شیر دادن به نوزادتان به او بدهید و برای شروع، پوره میوه‌جات و سبزیجات بهترین انتخاب است.

فقر آهن در بسیاری از نوزادان و کودکان دیده می‌شود و برخی از پزشکان به همین دلیل دادن غذای کمکی را از چهار ماهگی توصیه می‌کنند تا نوزاد دچار فقر آهن نشود، اما بیشتر پزشکان همان شش ماهگی را بهترین زمان برای شروع غذاهای کمکی می‌دانند؛ چرا که این زمان، دستگاه گوارش رشد بیشتری می‌کند و احتمال بروز برخی عفونت‌ها کاهش می‌یابد. غذای کمکی خطر آلرژی و اسهال را افزایش می‌دهد؛ به همین دلیل معمولاً توصیه می‌گردد که تا شش ماهگی این کار انجام نشود.

این چند نکته را حتماً به خاطر بسپارید

1- قبل از پایان یکسالگی نوزاد هیچ‌گاه به او شیر گاو، کلم، عسل، بادام زمینی، کیوی، سفیده تخم‌مرغ و آناناس ندهید. 2- به نوزادان چند ماهه خود هیچ‌گاه غذاهای کنسروی ندهید؛ زیرا باکتری‌های مضر دارند. 3- به غذاهای کمکی نوزاد خود، ادویه‌جات، نمک، شکر و سس اضافه نکنید.

4- قبل از غذا دادن به نوزاد، دست‌های خود را بشویید. 5- تکه‌های درشت میوه‌جات و سبزیجات خطر خفگی نوزاد را به دنبال دارند. 6- بخارپز کردن بهترین روش برای پختن سبزی‌ها و غذاهای نوزادان است. 7- درغذا دادن به نوزادتان زیاده‌روی و اصرار نکنید؛ چرا که بعداً دچار استفراغ می‌شود.

معایب تهیه غذای آماده

برخی از والدینی که حاضر نیستند برای نوزاد خود غذای خانگی تهیه کنند، می‌گویند:  زمانی که باید صرف انجام این کار شود، زمان کمی نیست و آنها آنقدر فرصت ندارند که برای آماده کردن مقدار کمی غذا، وقت زیادی را صرف کنند؛ پس غذاهای آماده را ترجیح می‌دهند. 

استفاده از غذاهای بسته‌بندی شده و آماده راحت‌تر است و آنها در هر موقعیتی قابل استفاده هستند.  قابلیت نگهداری بیشتری دارند. غذاهای خانگی فقط برای مدت محدودی قابل استفاده هستند و خیلی زود فاسد می‌شوند؛ به خصوص در محیط خارج از یخچال، اما غذاهای بسته‌بندی شده نیاز به یخچال و یا شرایط خاص دیگر ندارند و تا زمانی که درب آنها باز نشده است، در هر شرایطی قابل نگهداری هستند.

اگر شما به آنچه نوزادتان می‌خورد، اهمیت بسیاری می‌دهید و معتقدید ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدنش به صورت طبیعی‌تر جذب شود، بهتر است به فکر تهیه غذاهای خانگی برای او باشید و اگر وقت کافی برای انجام این کار ندارید، می‌توانید مقداری از غذای خود را به صورت پوره کرده و به او بدهید. تهیه غذای خانگی برای نوزادان، کارچندان زمان‌بر و دشواری هم نیست. می‌توانید غذاها را بخارپز کرده و با استفاده از یک مخلوط‌کن، آنها را آماده خوردن کنید...

برای خواندن بخش دوم- رهنمود‌های تغذیه‌ای برای نوزادان- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان