به گزارش ایسنا،میر ودود سید شنوا رئیس سابق ستاد آزادگان استان تهران که خودش سال اسارت را تجربه کرده است در این مراسم این مراسم گفت: هر ملتی در تاریخ خود روزهایی را دارد که از آن روزها با عظمت و یا ذلت یاد میکند. یکی از روزهایی که در تاریخ ملت ما به عظمت یاد میشود 26 مرداد سال 1369 است. روزی که ملت بزرگ ما جگر گوشههای خود را به آغوش کشیدند.
وی ضمن معرفی کتاب «ویرانه دروازه شرقی» نوشته سرلشکر وفیق السامرایی و خاطرات دوران جنگ گفت: آزادگان ما پیشگامترین رزمندگان جنگ تحمیلی بودند؛ چرا که تا جبهه آمدند، تا خط مقدم پیش رفتند؛ در عملیاتھای مختلفی شرکت داشتند و ھنگامی که آخرین تیر خودشان را شلیک کردند و در محاصره دشمن بعثی قرار گرفتند، از میان خودکشی واسارت به دلیل آموزھای دینی و شرعی ، ناگزیر اسارت را انتخاب کردند؛ اما آزادگان ھرگز اسارت را پایان رسالت و وظیفه خود نمیدانستند . جبهه اسارت ھر لحظهاش جنگ و نبرد بود. با این تفاوت که این بار سلاح ما اعتقادات و ارزشھا و تعالیم و اندیشهھای معنوی و مذھبی بود.
وی ادامه داد: ما روزھای مختلف و خاطره انگیزی در دوران دفاع مقدس داریم، مانند ھفته دفاع مقدس، سوم خرداد و...اما 26 مرداد سال 69 روز پیروزی واقعی ملت ایران در جنگ با عراق بود و صدام در نامهای به طور رسمی به آقای ھاشمی رفسنجانی (رئیس جمهور وقت) نوشت که شما به ھر آنچه میخواستید رسیدید. ھنگامی که سالھا بعد از آقای ھاشمی پرسیده بودند شیرین ترین خاطره دوران ریاست جمهوری شما چه بود، پاسخ داده بودند روز تبادل اسرا، واقعا آن روز را ھیچگاه فراموش نمیکنم. ایشان گفتند اگر مقاومت آزادگان، اسارت و خانواده هایشان نبود دشمن به چیزی که از جنگ نرسیده بود، میرسید و رهبر معظم انقلاب هم گفتند که آزادگان آبروی ملت هستند.
وی با یادآوری یاد و خاطره از آزادگان و شهدای دوران جنگ تحمیلی از جمله حاج آقا ابوترابی و سید آزادگان خلبان لشکری گفت: خلبان لشکری 18 سال اسارت کشید. 16 سال از آن را در سلول انفرادی بود. وی میگوید سال 15 اسارت بود که دیدم رفتار عراقیها با من عوض شده است و چند روزی است که شکنجه کمتر شده است. خلبان لشکری ادامه میدهد که میخواستند در قبال آزادی من بگویم که ایران جنگ را شروع کرده بود که من هرچقدر فکر کردم، نتوانستم قبول کنم.
سید شنوا ادامه داد: آزادهها چه آنها که سنشان کم بود، چه آنها که شیر مرد بودند و محاسنشان سفید، آبروی نظام را حفظ کردند.
وی با مرور خاطرات شهدا گفت: شهید محمدرضا شفیعی از شهدای تهران است که قبرش در بهشت زهرا (س) قرار دارد جنازهاش نپوسیده بود و مثل این بود که روز قبل دفن او را دفن کرده بودند. مادرش میگفت که دائم الوضو بود و نماز شب خوان بوده و زیارت عاشورا میخوانده. خوشا به حال آزادگان عزیز و مادرانی که این فرزندان عزیز را تربیت کردند و خوشا به حال همسرانی که در دوران اسارت و پس از آن نیز در کنار این عزیزان هستند. به نوبه خود از ایشان تشکر میکنم.
اکبر بختیاری مدیر فرهنگی هنری منطقه 11 تهران نیزدر این مراسم بیان کرد: دوستی میگفت زندگی آزادگان به سه مرحله تقسیم میشود. یکی قبل از اسارت است که تا آخرین گلوله شان مقاومت کردند. همچون شهید حججی که اسناد و مدارک و قراین نشان میدهد چقدر پرافتخار مقاومت کرده است. دومین مرحله مرحله اسارتی است که با یک رژیم خونخوار و سفاک روبرو بودند و هرچقدر از سختیهای آن بگوییم باز هم کم است. شرایطی که ایشان در آن دوران داشتهاند با هیچ واژهای تبیین نمیشود. مرحله سوم نیز مربوط به زمانی است که آزادگان توانستند برگردند. این دوره حساستر از دورههای دیگر است. ایشان باید پیامآور موقعیتی باشند که برایشان روی داده است. آنها میبایست تجاربی را که از آن دوران به دست آوردهاند، انتقال دهند.
اجرای سرود توسط برادران آزادهای که 30 سال پیش در اردوگاه موصل حدودا 16-23 ساله بودند و اکنون 50-60 ساله هستند، پخش کلیپ تجلیل از شهید محسن حججی و اجرای 4 قطعه آهنگ از حمید فولادی نیز از بخشهای دیگر برنامه بود.
در انتهای برنامه نیز از خانوادههای شهدا محمدرضا خورشیدی، علی محسنی وطن، عزیز بابایی و آزاده سرافراز علی عباس گودرزی تجلیل شدند.