مختصات :
36 درجه و 336/53 دقیقه شمالی
49 درجه و 276/49 دقیقه شرقی
ارتفاع دهانه از سطح دریا : 2545 متر
ابعاد دهانه حدود 3 در 2 متر
کارگاه طبیعی بصورت بلوک سنگی برقرار شد و در ادامه بلافاصله یک رول هیلتی شماره 10 و 8 سانتی متر نصب شد. با نصب این رول فرودی امن تا انتهای چاه اول میسر شد.
دهانه غار کبوتر
عمق چاه ورودی این غار 60 متر می باشد. فرود بصورت معلق بوده و نیازی به میانی نیست. بعد از 20 متر فرود به چاه دیگری می رسیم که به موازات چاه اصلی بوده و ابعادی شبیه به همین چاه نیز دارد. تلاش شد تا با حرکات آونگی، این چاه نیز از بالا مورد مشاهده قرار گیرد. به نظر می رسد عمق این چاه کمتر از چاه اصلی باشد. بررسی های بیشتر و تکمیلی ضروری است.
انتهای چاه اول در غار کبوتر – غارنوردان گروه کوهنوردی فراز رشت
در انتهای چاه اول تالاری به ابعاد تقریبی 3 در 4 متر وجود دارد و در زیر چاه حوضچه آبی است که عمق چندانی ندارد. ادامه مسیر از دالانی است که بعد از 4 متر ما را به تالار کوچک دیگری می رساند. در سمت راست این تالار دهانه ای است که به چاهی به عمق 4 متر ختم شده و سپس مسدود میگردد. در سمت چپ این تالار دهانه دیگری است که ادامه مسیر غار است. این راه به صورت شکافی به عرض یک متر می باشد که حدود 10 متر ادامه یافته و سپس به سمت بالا امتداد می یابد. تمام کف این مسیر شکاف عمیقی است که عبور از آن را دشوار ساخته است. در قسمتی عمق آن زیاد است و تشکیل چاهی دیگر را داده است. عمق این چاه حدود 15 متر بوده و در انتهای آن چند دخمه وجود دارد.
تشکیلات غار سنگ در تالار دوم ( کوچک ) مشاهده می شود که بصورت استالاگمیت، استالاکتیت، ستون و فلاوستون هستند. نام این غار با ایده جستن از کبوتری که در انتهای چاه اول این غار مشاهده کردیم انتخاب گردید. این جوجه کبوتر هنوز توان پرواز نداشت و در حالی آنرا یافتیم که بدلیل گرسنگی و بیماری لحظات آخر عمرش را سپری می کرد. بعد از خروج این پرنده از اعماق سرد و نمناک غار و با مراقبت هایی که انجام شد، این کبوتر بعد از دو هفته بهبود کامل یافته و به سمت سرنوشت خود به پرواز درآمد.