به گزارش ایسنا، مهدی چمران در "همایش ملی مناسبسازی اماکن و معابر" با بیان آنکه مسئله مناسبسازی از مسائل اساسی زندگی شهری است که ما به صورت روزمره با آن دست به گریبان هستیم گفت: به مسئله مناسب سازی کمتر توجه میکنیم این درحالیست که افراد معلول یا سالمند بیشتر اینگونه مسائل را درک میکنند.
وی در ادامه با بیان آنکه از زمانیکه اتومبیلها در شهرها افزایش یافتهاند، ما دیگر پیادهمحور نیستیم و هرچه میسازیم برای تردد راحت خودروها است و به فکر عبور و مرور راحت مردم نیستیم گفت: بعضی از کوچهها و معابر ما اصلاً پیاده رو ندارند که این موضوع باعث بروز بسیاری از تصادفات منجر به فوت یا معلولیت شده است.
چمران همچنین با انتقاد از اینکه برخی به حریم پیادهروها تجاوز میکنند و برخی مغازهداران وسایل خود را در پیادهروها قرار میدهند یا در زمان ساختوساز چند پله در پیادهرو قرار میدهند ادامه داد: گاهی در پیادهروها شیب رمپ مربوط به پارکینگ ساختمان آنقدر عمیق ساخته میشود که عابر پیاده درون این شیب میافتد که این موضوع نشان دهنده آنست که در چنین ساخت و سازهایی نه تنها به ایجاد محیط مناسب برای افراد سالم توجه نمی کنند بلکه به معلولان و جانبازان نیز توجه نکردهاند.
وی همچنین با بیان اینکه موضوع مناسبسازی حتی در دانشکده معماری و شهرسازی نیز جا نیفتاده است چه برسد به کل جامعه اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از ساخت و سازها توسط مهندسان معماری و شهرسازی انجام نمیشود و این کار توسط بساز و بفروشهایی صورت میگیرد که تنها به فکر جیب خود هستند و به چنین مسائلی اهمیت نمیدهند به این ترتیب باید شرایطی فراهم شود که فارغالتحصیلان رشته معماری و شهرسازی بتوانند در این خصوص اقدام کنند.
چمران همچنین با تاکید بر اهمیت حساسسازی جامعه نسبت به مناسبسازی معابر خاطرنشان کرد: گاهی موزاییکهایی که برای تردد معلولان در نظر گرفته شده در نهایت به درخت یا جوی آب برخورد میکند که این نشان میدهد سازنده از فلسلفه وجودی چنین موزاییکهایی باخبر نیست و فکر میکند این شیوه تنها برای زیباسازی است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه مسئولان باید در جامعه نسبت به رعایت کردن استانداردها حساسیت ایجاد کنند گفت: در معماری قدیم ما به مسئله سالمندان نیز فکر میشد اما در معماری جدید آنچه که بیشتر رعایت میشود منافع مادی است.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در شورای شهر چند مصوبه در خصوص الزام شهرداری تهران به لحاظ کردن مناسبسازی محیط برای معلولان در زمان صدور پروانه ساخت داشتیم اظهار کرد: البته مناسبسازی تنها برای معلولان نیست و از نظر ما این مسئله برای شهر دوستدار سالمند و دوستدار کودک نیز مهم است.
وی در پایان گفت: امیدوارم به گونهای رفتار و پیشگیری کنیم که تعداد معلولان در جامعه کاهش یابد و نحوه شهرسازی ما نیز به گونهای باشد که معلولان نیز بتوانند در شرایط عادی و بدون نیاز به کمک دیگران به زندگی ادامه دهند.