ماهان شبکه ایرانیان

سندرم نوزاد لرزان (۱)

بخش اول- SBS (سندرم نوزاد لرزان) نوعی بیماری جدی و حاد است که با لرزش بسیار شدید نوزاد و یا کودک خردسال همراه است. برای یک نوزاد کوچک، فقط یک تا دو تکان شدید کافی است.

سندرم نوزاد لرزان (1)

تحریریه زندگی آنلاین- گروه دنیای سلامت

 

 

SBS (سندرم نوزاد لرزان) نوعی بیماری جدی و حاد است که با لرزش بسیار شدید نوزاد و یا کودک خردسال همراه است. برای یک نوزاد کوچک، فقط یک تا دو تکان شدید کافی است تا به او آسیب وارد کند چرا که سر نوزادان نسبتاً بزرگ، سنگین است و گردن آنها عضلات ضعیفی دارد.

وقتی که دچار لرزش می‌شوند، مغز داخل جمجمه به شدت به عقب و جلو تکان می‌خورد و در اطراف آن خونریزی می‌شود و به مغز نیز آسیب می‌رسد. حتی برخی از نوزادان و کودکان در این شرایط دچار قطع تنفس نیز می‌شوند و همین مسأله نیز به مغز آنها آسیب بیشتری وارد می‌کند.

این لرزش می‌تواند باعث خونریزی پشت چشم نیز شود. شکستگی دنده و استخوان‌ها در حین لرزیدن نیز از سایر احتمالات ناشی از این سندرم خطرناک است.

چگونه می‌توان از SBS جلوگیری کرد؟

معمولاً این وضعیت به هنگام آرام کردن نوزاد توسط پدر و مادرها ایجاد می‌شود. همیشه به خاطر داشته باشید که:  گریه کردن نوزادان یک امر کاملاً طبیعی است چرا که از این راه با شما ارتباط برقرار می‌کنند.  بهتر است برای آرام کردن نوزادتان کمی او را راه ببرید.   هیچگاه و هرگز او را تکان ندهید. 

هیچگاه نوزاد خود را با کسی که کنترلش را از دست داده است تنها نگذارید.   این مطلب را به همه اطرافیان خود بدهید تامطالعه کنند و از این مسأله آگاه شوند.  اگر متوجه آسیب‌دیدگی نوزادتان شدید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

سندرم SBS چگونه رخ می‌دهد؟

SBS معمولاً در اثر تکان دادن بسیار شدید یکی از والدین نوزاد یا یکی از اطرافیانش رخ می‌دهد. برخی از والدین می‌گویند اینکار را فقط برای متوقف کردن گریه کودک‌شان انجام می‌دهند. بله لرزش شدید سر و بدن نیز می‌تواند گریه نوزاد را متوقف کند چرا باعث آسیب‌دیدگی سر می‌شود.

عواقب لرزش نوزاد چیست؟

لرزش‌های شدید نوزاد باعث بد حالی او می‌شود. حالت تهوع و استفراغ، تحریک‌پذیری و کج خلقی، حمله صرع، خواب آلودگی و حتی کما از عواقب این لرزش است. شدت این علائم و موارد در کودکان مختلف، فرق دارد. برخی از آنها با عوارض بسیار شدید مواجه می‌شوند و برخی با عوارض معمولی.

اما به هر حال والدین نوزاد تشخیص می‌دهند که او در حالت معمولی و همیشگی نیست و بعد از لرزش وضعیت و حالت او کاملاً تغییر کرده است. ممکن است فرزندشان بهانه‌گیر شود، غذا نخورد و یا اینکه مدام استفراغ کند. اثرات طولانی مدت لرزش‌های شدید در نوزادان عبارتند از:

 آسیب‌دیدگی دائمی مغز، رعشه و سکته ناقص، کوری (نابینائی)، کر شدن (ناشنوایی)، صرع  شکستگی استخوان‌ها، تأخیر در رشد طبیعی  و مرگ. حدود 15-35 درصد از نوزادان که تجربه این لرزش‌ها را داشته‌اند، جان خود را از دست می‌دهند و 50 درصد از نجات یافتگان دچار آسیب‌دیدگی‌های همیشگی مغز و چشم می‌شوند.

اگر فکر می‌کنید که نوزادتان لرزیده است، چه کار باید کنید؟

سریع او را به نزدیک‌ترین بیمارستان برسانید. بدون معالجه و درمان فوری، وضعیت او شدیدتر خواهد شد. درمان سریع و به‌موقع جان نوزاد شما را نجات می‌دهد و از مشکلات بسیار جدی جلوگیری می‌کند. اگر نوزادتان به نظر آرام می‌رسد ولی استفراغ می‌کند و برخی علائم دیگر را دارد، و شما مشکوک به لرزش او هستید، باز هم احتیاط را رعایت کنید و به پزشک مراجعه کنید...

برای خواندن بخش دوم- سندرم نوزاد لرزان- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان