تاریخ خبر : 1393/4/13 – به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد رجبعلی لبافخانیکی عصر امروز در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد در خصوص اوقات فراغت جوانان اظهار کرد: حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیشترین سهم را در پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان دارد که با فرهنگسازی در این زمینه میتوان اقدامات مطلوبی به انجام رساند.
وی با اعلام اینکه بازدید موزهها را در سال جاری برای دانشآموزان رایگان اعلام کردهایم افزود: طی تفاهمنامهای با آموزش و پرورش راهنمایانی در اختیار تورهای دانشآموزی قرار دادهایم تا آنان با آثار تاریخی بیشتر آشنا شوند.
لبافخانیکی همچنین از کارگاههای آموزشی صنایع دستی در دو محل خانه ملک و مصلی مشهد برای دانشآموزان، آمادگی پذیرش دانشآموزان در کتابخانههای مشهد، آرامگاه فردوسی و آرامگاه نادری مشهد خبر داد و گفت: در آرامگاه فردوسی نیز کانون هنری شاهنامه و کودک برای استفاده دانشآموزان دایر است.
وی ادامه داد: برای ایجاد رویکرد جوانان در روستاها و شهرستانها نسبت به آثار تاریخی، انجمن دوستداران میراث فرهنگی در روستاها و شهرستانها وجود دارد تا جوانان شرایط فعالیت را داشته باشند زیرا مباحث میراث فرهنگی به لحاظ مادی و معنوی، میتواند در صورت ساماندهی و فرهنگسازی نقش مهمی را در اوقات فراغت جوانان و نوجوانان ایفا کند.
*سن امید به زندگی در خراسان رضوی 3 سال کمتر از میانگین کشوری است
در ادامه این جلسه مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی نیز اظهار کرد: اوقات فراغت منحصر به تابستان و مقطع سنی خاصی و تنها متعلق به پسران نیست و اداره کل ورزش و جوانان تنها نهاد متولی امور جوانان نبوده و این مسئله هماهنگی بین بخشی تمام دستگاهها را میطلبد.
زهرافرشته حسینزاده سلجوقی در ادامه با اشاره به اینکه برنامههای اوقات فراغت باید فراگیر و هدفمند باشد و به نشاط جوانان در این کلاسها توجه کافی شود؛ گفت: سلامت جسمی و روحی دختران باید در برنامههای اوقات فراغت مدنظر باشد.
وی افزود: متأسفانه سن امید به زندگی زنان در خراسان رضوی سه سال کمتر از میانگین کشوری است و در این راستا باید به اوقات فراغت به عنوان اجتماع درمانمدار توجه شود.
قائم مقام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این جلسه از فعالتر شدن یک هزار و 500 کانون فرهنگیهنری سطح استان در اوقات فراغت تابستانی جوانان خبر داد و اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه عترت و قرآن در 14 شهرستان استان، تلاوت قرآن در مساجد، نمایشگاههای کتاب و … از جمله فعالیتهای فرهنگی برای جوانان در سطح استان است.
حسین اکبری همچنین از فعالیت انجمنهای هنریآموزشی، سینمایی و … در سطح استان برای جوانان خبر داد و گفت: در اوقات فراغت جوانان باید به غنیسازی این اوقات بپردازیم و با استفاده از اعتبارات موجود زمینه فعالیت جوانان را فراهم کرده تا از ظرفیت جوان کشور بهرهمند شویم.