ماهان شبکه ایرانیان

سرطان رحم در کمین زنان میانسال

سرطان رحم یا همان سرطان آندومتر، شامل پوشش داخلی رحم است که معمولا زنان یائسه ۶۰-۵۰ ساله را مبتلا می سازد و نمی توان آن را جزو اولین سرطان های تهدید کننده زنان ذکر کرد

سرطان رحم در کمین زنان میانسال
سرطان رحم یا همان سرطان آندومتر، شامل پوشش داخلی رحم است که معمولا زنان یائسه 60-50 ساله را مبتلا می سازد و نمی توان آن را جزو اولین سرطان های تهدید کننده زنان ذکر کرد.
دکتر فاطمه خشتی، متخصص زنان و زایمان، دارای فلوشیب آنکولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه اظهار می کند: تحقیقات نشان داده است افرادی که بیشتر گرفتار این معضل می شوند، آنهایی هستند که زایمانی نداشته اند و خطر ابتلای این اشخاص نسبت به کسی که حتی یک بار زایمان داشته است، سه برابر بیشتر است.
به گفته این تخصص سرطان های زنان، افرادی که در سنین پایین سیکل قاعدگی شان شروع می شود یا زنانی که دیر یائسه می شوند، بیشتر از سایر زنان گرفتار این معضل می شوند که در این میان زنانی که از بروز سرطان پستان در رنج هستند و داروی «تاموکسی فن» مصرف می کنند نیز نسبت به سایرین، بیشتر در خطر ابتلا هستند.
آمار نشان می دهد زنان نازایی که برای مداوای خود از هورمون های تحریک کننده تخمک گذاری نیز استفاده می کنند نسبت به افرادی که از این هورمون استفاده نمی کنند، شانس بیشتری برای ابتلا دارند.
افراد چاقی که عادت به خوردن غذاهای چرب دارند نیز نسبت به گروه های مقابل خودکه بیشتر از نان، سبزیجات و میوه ها استفاده می کنند، از شانس ابتلای بیشتری برخوردارند.
به گفته پزشکان، وراثت نیز می تواند به نوعی در بروز سرطان رحم سهم داشته باشد.
«زنانی که در طول 10 تا 12 سال از قرص های ضدبارداری استفاده می کنند، درصد گرفتاری شان به این بیماری، بسیار پایین تراز زنانی است که از این قرص ها استفاده نکرده اند.»
مسئله ای که در این نوع سرطان مشهود است، این است که متاسفانه این سرطان (آندومتر) همانند سرطان های دیگر غربالگری ندارد و هنوز راهی ارزان، آسان، همه گیر و با درجات تشخیصی بالا، برای این بیماری یافت نشده است؛ ولی افرادی که به نحوی دارای خونریزی های نامنظم و نسبتا زیاد هستند و بین عادات ماهانه خود دچار لکه بینی می شوند، باید به پزشک مراجعه کنند تا پس از معاینات، آزمایشات لازمه را انجام دهند.
دکتر خشتی ضمن اشاره به این که سونوگرافی نمی تواند به تنهایی بروز این بیماری را تایید کند، تنها راه مشخص را انجام بیوبسی (نمونه برداری) از درون آندومتر ذکر کرده و در ادامه می افزاید: نمونه برداری از درون آندومتر به دو صورت بیوبسی بدون بیهوشی کورتاژ تشخیصی انجام می شود که در صورت منفی بودن نمونه برداری مطب، بهترین و صحیح ترین راه کورتاژ تشخیصی است.
گفتنی است، بیشترین علامت ظاهری این بیماران که خود قادر به تشخیص آن هستند، خونریزی های غیرمعمول عادت ماهانه، ترشحات لگنی و ترشحات زنانگی است که با درمان های معمولی بهبود نیافته و بوی بد می دهند.
اگر درمان در مراحل اولیه بیماری صورت بپذیرد، بیمار تقریبا طول عمری طبیعی خواهد داشت، ولی با این حال این بیماران هیچگاه نباید مراقبت و مراجعه به پزشک را فراموش کنند.
با توجه به سختی تشخیص سرطان رحم (آندومتر)، نحوه تشخیص سرطان گردنه رحم بسیار آسان و ارزان بوده و زنان می توانند با انجام تست غربالگری پاپ اسمیر از ابتلا و عدم آن مطلع شوند و از آنجایی که این غربالگری بسیار در دسترس است، بیماری بسیار سریع تشخیص داده می شود و می توان به بیمار این اطمینان را داد که حالت های پیش سرطانی گردنه رحم صد درصد درمان پذیرند. این نوع از سرطان به عکس سرطان رحم (آندومتر) در افرادی که بیشتر زایمان کرده اند، بسیار شایع تر از زنانی است که زایمان نکرده اند و در اغلب زنانی که در سن پایین ازدواج کرده اند، شریک های جنسی متعددی دارند و به بیماری های مقاربتی مبتلا هستند، بیش از سایرین مشهود است.

یادآوری
 

دکتر خشتی در پایان با بیان این که علائم و نشانه های سرطان رحم و گردنه همانند هم هستند، تصریح می کند: بهتر است زنان به محض مشاهده خونریزی های نامرتب، ترشحات لگنی و خونریزی های پس از مقاربت به پزشک متخصص مراجعه کنند و هیچ گاه ورزش، رژیم غذایی، پرهیز از غذاهای چرب و کنترل وزن خود را فراموش نکنند.
منبع:مجله راه کمال شماره 27
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان