باشگاه خبرنگاران جوان: به نقل از بلومبرگ، حتی قبل از اینکه کره شمالی بمب هستهای جدیدش را آزمایش کند ژاپن خواستار توقف عرضه نفت به این کشور شده بود.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا نیز تهدید کرد روابط تجاری با همه کشورهایی که با کره شمالی تجارت دارند را قطع میکند. اما چین که میزان زیادی از غذا و سوخت کره شمالی را تامین میکند روز دوشنبه این تهدید را غیرقابل پذیرش اعلام کرد.
ممکن است جامعه بین المللی برای تحت فشار قرار دادن کره شمالی از نفت به عنوان یک ابزار بازدارنده استفاده کند. اما چین چنین اقدامی را نمیپذیرد چون از فروپاشی کره شمالی و ایجاد هرج و مرج در منطقه میترسد.
از زمانیکه جنگ کره رخ داد پکن تلاش کرده کره شمالی را تحریک نکند تا از بیثباتی اقتصادی و افزایش نفوذ آمریکا در منطقه جلوگیری کند. با اینکه چین هنوز بیشتر نفت خام کره شمالی را تامین میکند هنوز مقدار آن مشخص نیست. چین از سال 2013 تاکنون آماری از اطلاعات گمرکی خود منتشر نکرده است.
نفت خام از طریق یک لوله قدیمی از چین تا نزدیکی پیونگیانگ انتقال مییابد. کشورهای دیگری هم سوخت به کره شمالی صادر میکنند اما به نظر میرسد آمار اعلام شده از مقدار واقعی کمتر باشد.
حتی اگر چین با ممنوع شدن صادرات نفت به کره شمالی موافقت کند این کشور نفت ذخیره برای انجام عملیات مهمش را در اختیار دارد و بودجه لازم برای برنامههای تسلیحاتی خود را از طریق فروش محصولاتی که تحریم نیستند به دست میآورد.