به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان، خیرالنسا امیری اظهار کرد: با توجه به نامگذاری سال 96 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، و نیز در راستای بالابردن سطح تولید صنایع دستی و حمایت از صنعتگران صنایع دستی، با راهاندازی طرح کاروان پیوند و خرید تضمینی محصولات حصیری شهرستان نیکشهر به طور دائم و مستمر تا کنون دو مرحله خرید سفارشات با اعتباری به مبلغ 500 میلیون ریال صورت گرفته است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر افزود: در 6 ماهه نخست امسال فعالیتهایی از جمله اجرای برنامه های متنوع فرهنگی، و هنری و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات در اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر اجرا شده است.
این مسئول به تکمیل پرونده ثبت ملی 55 اثر تاریخی اشاره کرد و ادامه داد: فصل ششم مرمت قلعه تاریخی نیکشهر با اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال آغاز و اعتبارات حفظ و احیا و کاوشهای باستان شناسی با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد و 500 میلیون ریال توسط این اداره جذب شده است.
وی گفت: 3 هزار و 500 صنعتگر در نیکشهر کدگذاری شدند و این شهرستان بالاترین رتبه آمار در سطح استان را کسب کرد.
امیری از انجام کاوشهای باستانشناسی محوطه 5 هزار ساله کشیگ به عنوان نخستین محوطه کاوش شده بعد از انقلاب در سطح شهرستان خبر داد و بیان کرد: در سه ماهه نخست سال 96، غذاهای سنتی، بازیهای بومی محلی و آئین ازدواج و سوزن دوزی شهرستان نیکشهر در شورای سیاستگذاری ثبت ملی کشور در تهران ثبت شدند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر افزود: اعطای تسهیلات به صنعتگران و هنرمندان با هدف حمایت از تولید به تعداد 97 نفر و نیز حضور مستمر صنعتگران در نمایشگاههای داخلی و خارجی از جمله فعالیتهایی است که در 6 ماهه نخست امسال صورت گرفته است.
این مسئول از آموزش تعداد 150 نفر هنرآموز در رشتههای مختلف صنایع دستی در شهرستان نیکشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: در هفته دولت نیز بازارچه دائمی صنایع دستی در روستای تنگه سرحه با اعتباری بالغ بر 1 میلیارد و 800 میلیون ریال کلنگ زنی شد.