ماهان شبکه ایرانیان

حقایقِ ناگفته درباره ویتامین‌ها

مدت هاست از ویتامین ها به عنوان راه حلی برای سلامتی کامل یاد می شود . به صورتی که درحدود ۴۰ درصد از مردم آمریکا ویتامین مصرف می‌کنند . کودکان قرص‌های ویتامین به شکل شخصیت های کارتونی می خورند و افراد بالغ آنقدر از این مواد استفاده می کنند که جمله « ویتامین هایت را فراموش نکن » را نشنوند . در ادامه با بنیتا همراه باشید.

مدت هاست از ویتامین ها به عنوان راه حلی برای سلامتی کامل یاد می شود . به صورتی که درحدود 40 درصد از مردم آمریکا ویتامین مصرف می‌کنند . کودکان قرص‌های ویتامین به شکل شخصیت های کارتونی می خورند و افراد بالغ آنقدر از این مواد استفاده می کنند که جمله « ویتامین هایت را فراموش نکن » را نشنوند . در ادامه با بنیتا همراه باشید.

«لطفا!» من روند خرید مکمل‌های ویتامین را از داروخانه‌ها برای کودک 3 ساله‌ام متوقف کردم ولی او مدام به من اصرار و خواهش می‌کرد که مکمل‌های مولتی‌ویتامین برند «پرنسس‌های دیزنی» را برایش تهیه کنم. این مکمل‌های مولتی‌ویتامین به‌راحتی و به‌درستی بر روی سطح چشم قرار می‌گرفت؛ بنابراین از طریق یکی از داروخانه‌های اینترنتی، مواد تشکیل‌دهنده و محتویات این مکمل‌ها را بررسی کرده و آن‌ها را در سبد خرید قراردادم. مطمئناً من با این کار فقط بهانه‌جویی و کج‌خلقی او را رفع کردم، اما آیا واقعاً مصرف آن‌ها برای حفظ سلامتی ضروری است؟ حقیقتاً نه ضروری نیست.

بعد از سال‌ها مطالعه و تحقیق، محققان گزارش داده‌اند که ما برای حفظ سلامت بدن، به مکمل‌های ویتامینی نیازی نداریم. به گزارش محققان، مصرف مکمل‌های مولتی‌ویتامین موجب پیشگیری از بیماری نمی‌شود و مصرف بیش‌ازحد و خودسرانه آن‌ها نه‌تنها برای سلامتی مطلوب نیست بلکه عوارض جبران‌ناپذیری نیز در پی خواهد داشت. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که تقریباً نیمی از آمریکایی‌ها برای مصرف روزانه مکمل‌ها، سالانه بیش از 28 بیلیون دلار هزینه می‌کنند. پس چرا ما از آن‌ها استفاده می‌کنیم؟

مطمئناً، برخی از مردم نیازمند مصرف مولتی‌ویتامین‌ها آن هم به صورت روزانه هستند. کمبود ویتامین به این دلیل است که بسیاری از مردم به‌اندازه نیاز بدنشان، مواد مغذی مصرف نمی‌کنند که این عمل منجر می‌شود به انواع بیماری‌ها مزمن دچار شوند. بااین‌حال، آیا یک فرد سالم با یک رژیم غذایی سالم و متعادل نیازمند ویتامین‌های اضافی است؟

به‌اندازه کافی ویتامین‌دارید

مصرف ویتامین

اگر شما از یک رژیم غذایی سالم شامل انواع میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین‌ها استفاده می‌کنید، مطمئناً پیش‌ازاین پزشک یا متخصص تغذیه به شما توصیه کرده است که به چه میزان از ویتامین‌های روزانه که بدنتان به آن‌ها نیاز دارد، استفاده کنید. شما حتی اگر از بهترین و سالم‌ترین رژیم غذایی برخوردار باشید که ویتامین‌های مورد نیاز بدن شما را تأمین می‌کند، بسیاری از غذاهای فرآوری شده مورد استفاده شما مانند غلات و تردک‌ها (کرکرها) حاوی ویتامین‌های اضافی هستند که می‌توانید از آن بهره ببرید.

اکثر مکمل‌های مولتی‌ویتامین تا 100 درصد نیاز روزانه شما به مواد تغذیه‌ای توصیه‌شده را برطرف می‌کند؛ بنابراین اگر شما هر میوه‌ای را در طول روز، خودسرانه و به هر مقداری میل کنید، درواقع این‌گونه مصرف غذایی شما با الگوی مصرف مجاز و توصیه‌شده توسط مؤسسات ملی سلامت و تغذیه در تناقض است.

مصرف بیشتر مکمل موجب بهتر شدنتان نمی‌شود

مصرف ویتامین

خب شاید ما به این ویتامین‌های اضافی نیازی نداشته باشیم، پس آن‌ها چه ضرری دارند؟ ممکن است شما علاقه‌مند به مصرف مکمل‌های روزانه باشید و تصور می‌کنید که مصرف آن‌ها باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید، اما آیا واقعاً نتایج تمام تحقیقات نشان دهنده این موضوع است که شما به آن‌ها نیاز دارید؟ متأسفانه وقتی صحبت از مصرف مکمل‌های ویتامین می‌شود، شما با خود فکر می‌کنید که حتماً چیز خیلی خوبی است و برای سلامت بدن مفید خواهد بود.

بر اساس گزارش مؤسسات ملی سلامت و تغذیه، یک تحقیق متاآنالیز و فراتحلیل از مطالعات نشان داده است که بیش از 400 هزار نفر از افرادی که روزانه مکمل‌های مولتی‌ویتامین مصرف می‌کنند، در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار می‌گیرند. محققان در یک بررسی و مطالعه جداگانه بر روی گروهی از زنان دریافتند که مصرف مکمل‌های روزانه منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست در آن‌ها می‌شود.

ویتامین ث سرماخوردگی را درمان نمی‌کند

مصرف ویتامین

مسلماً شما به‌محض یک عطسه کردن یا یک سرماخوردگی خفیف، به سراغ قفسه داروها و مکمل‌های دارویی خانگی‌تان می‌روید و یا به نزدیک‌ترین داروخانه مراجعه می‌کنید؛ اما موضوعی که ممکن است باعث تعجب شما شود این است که نتایج بیش از 15 مطالعه علمی نشان می‌دهد، مکمل‌ها و یا قرص‌های ویتامین ث باعث پیشگیری یا درمان سرماخوردگی نمی‌شوند! پس چگونه است که محصولات بسیار و بی‌شماری در بازار ادعا می‌کنند که می‌توانند سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنند؟

مشکل مکمل‌های ویتامین ث همانند محصولات «ایربورن» است که محققان ثابت کرده‌اند، این محصولات هرگز کارایی لازم را نداشته و تأثیری در تقویت سیستم ایمنی بدن ندارند. درواقع، سازندگان و تولیدکنندگان محصولات ایربورن، جهت حل‌وفصل ادعاهای دروغین تبلیغاتی‌شان در قبال کالاهای عرضه شده، محکوم به پرداخت 23/3 میلیون دلار به مصرف‌کنندگان و خریداران محصولاتشان شدند. به گفته مرکز علوم و تحقیقات منافع عمومی (CSPI) (سازمان حامی مصرف‌کنندگان، تغذیه و سلامت مواد غذایی) هیچ‌گونه «شواهد و مدارک معتبری» مبنی بر اینکه محصولات ایربورن باعث جلوگیری و یا درمان سرماخوردگی می‌شوند، وجود ندارد.

چشم‌هایتان خوب کار می‌کند، نیازی به مکمل نیست!

مصرف ویتامین

احتمالاً از والدین و یا معلمان خود شنیده‌اید که می‌گویند، خوردن هویج برای بهبود و تقویت بینایی‌تان مفید است و این مسئله را مدام به شما گوشزد می‌کنند. سبزیجات، هویج‌ها و دیگر میوه‌های نارنجی‌رنگ، حاوی ویتامین A هستند که برای حفظ سلامت چشم و سیستم ایمنی بدن، مورد نیازند. ممکن است شما به خوردن هویج علاقه‌ای نداشته باشید، ولی در عوض شما از این میوه به شکل مکمل‌های ویتامین آ استفاده می‌کنید. البته این مکمل‌ها از خواص و فواید مشابه میوه‌ها برخوردار نبوده و بهتر است که ویتامین آ مورد نیاز خود را از میوه‌ها تأمین کنید.

درواقع نتایج مطالعات و آزمایش‌های به دست آمده نشان داده است که مصرف مکمل‌های ویتامین آ با «بتاکاروتن»، خطر بروز سرطان ریه را در افراد افزایش می‌دهد. نتایج تحقیقات و مطالعات دیگری از محققان در این زمینه نشان داده است، بیشتر افرادی که از این مکمل استفاده می‌کنند، 28٪ بیشتر از سایرین در معرض خطر سرطان ریه قرار دارند که این گزارش باعث شد، آن‌ها نتایج به‌دست‌آمده از تحقیقات و مطالعات اولیه خود را رد کنند. پس برای حفظ سلامت و ایمنی بدن از این عوارض و خطرات، از منابع طبیعی ویتامین آ مانند هویج، سیب‌زمینی‌های شیرین و کلم استفاده کنید.

آیا بدنتان به کلسیم نیاز دارد؟

مصرف ویتامین

مطمئناً بارها و بارها شنیده‌اید که به هر کودک در حال رشد توصیه می‌شود روزانه شیر بنوشد، چراکه مصرف آن می‌تواند باعث رشد قدی و قوی‌تر شدن آن‌ها شود. ما برای حفظ سلامت استخوان‌های بدنمان به کلسیم نیاز داریم، پس چرا بجای مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی که حاوی مقدار کلسیم کافی مورد نیاز بدن هستند از مکمل‌های کلسیم استفاده می‌کنید؟ به‌خصوص تمرکز بیشتر افراد به‌ویژه زنان بر روی دریافت و تأمین کلسیم مورد نیاز بدنشان از طریق مصرف مکمل‌های کلسیم ازجمله: مکمل‌های ویتامین آدامس و پاستیل و مکمل‌های کلسیم شکلاتی است که این مکمل‌ها در قفسه‌های فروشگاه‌های مواد غذایی به‌وفور یافت می‌شوند.

فقط یک مشکل وجود دارد؛ نتایج تحقیقات نشان داده است که مکمل‌های کلسیم می‌توانند موجب کاهش تراکم استخوان‌ها شوند. درواقع، در یک تحقیق و پژوهش علمی به چاپ رسیده در مجله تغذیه بالینی آمریکایی، نشان داده است افرادی که روزانه از مکمل‌های کلسیم استفاده می‌کنند به ‌احتمال ‌زیاد دچار شکستگی لگن می‌شوند. برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن توصیه می‌شود، روزانه از فراورده‌های لبنی بدون چربی، توفو (شیر لوبیا) و یا سبزی‌های برگ‌دار استفاده کنید.

توجه به تغذیه واقعی و سالم

مصرف ویتامین

یکی از خطرات مکمل‌های ویتامین این است که آن‌ها به ما احساس امنیت کاذب می‌دهند. تصور ما بر این است که مصرف آن‌ها باعث می‌شود ما احساس بهتری داشته باشیم و آن‌ها برای سلامت بدن ما مفید خواهند بود و این طرز فکر موجب بی‌توجهی ما به تغذیه واقعی و سالم روزانه‌مان می‌شود. به‌عنوان مثال اگر از شما بپرسند آیا پیتزا پپرونی با پنیر اضافی میل دارید؟ خواهید گفت: بله لطفاً. حتی امروز من از مکمل‌های ویتامین برند «فلینت استونز» (شخصیت‌های کارتون طنز فلینت استونز) استفاده کردم!

البته بعضی از مکمل‌ها برای گروه‌های خاصی از مردم با توجه به شرایط خاص وضعیت سلامتی آن‌ها، مفید هستند. به‌عنوان مثال، اگر شما خانمی باردار هستید و در حال فرزند شیرخواری دارید، مطمئناً باید با توصیه پزشک معالج یا متخصص تغذیه خود، از مکمل‌های ویتامین دوران بارداری برای حفظ سلامت نوزاد خود استفاده کنید. قبل از انجام هرگونه تغییرات در رژیم غذایی‌تان، می‌بایست با متخصص تغذیه خود مشورت کنید.

این عقیده از کجا آمده است

ویتامین

چرا بسیاری از مردم بر این باورند که به مکمل‌های ویتامین نیاز دارند؟ درصورتی‌که هر مطالعه علمی به ما می‌گوید که مکمل‌ها در بهترین حالت، بی‌اثر و در بدترین حالت خطرناک‌اند، پس چرا ما همچنان به خرید آن‌ها اصرار داریم؟ شما می‌توانید با مطالعه تاریخچه پیدایش این عقیده، «لینوس پائولینگ» شیمیدان آمریکایی را سرزنش کنید.

پاولینگ شیمیدان معروف آمریکایی در سال 1970، مقاله‌ای را در مورد فواید و خواص ویتامین ث منتشر کرد. او حتی تا جایی پیش رفت که به مردم توصیه می‌کرد اگر هر فرد به‌طور متوسط، روزانه 3000 میلی‌گرم مکمل ویتامین ث مصرف کند، می‌تواند حدود 50 برابر، مقدار ویتامین توصیه‌شده روزانه مورد نیاز بدنش را تأمین کند. پاولینگ حتی بعد از اینکه تئوری‌هایش بارها و بارها رد شد، بازهم به ادعاهایش ادامه می‌داد و توصیه می‌کرد که مصرف دوز بالای ویتامین ث، باعث درمان بیماری سرماخوردگی و سرطان می‌شود. بله شما حق دارید پاولینگ را سرزنش کنید.

پاولینگ معتقد بود که مصرف ویتامین ث می‌تواند موجب پیشگیری و حتی درمان سرطان شود. او همچنین بعدها ادعا کرد که مکمل‌ها می‌توانند بیماری‌های روانی، هپاتیت‌ها و حتی نارسایی کلیه را درمان کنند. هر بار که یک مطالعه علمی، اشتباه و خطرناک بودن تئوری‌هایش را نشان می‌داد، شایعاتی را مبنی بر تأثیرات و فواید ویتامین ث بر درمان بیماری‌ها منتشر می‌کرد تا اینکه او در سال 1994 در اثر بیماری سرطان درگذشت. مرگ او به دلیل سرطان ما را یاد ضرب‌المثل «گر تو طبیب بودی سر خود دوا می‌نمودی» می‌اندازد!

اگر از این مطلب راضی بودید میتوانید یک سری هم به " مکمل های ویتامینی که در مصرف آن ها باید احتیاط کرد" بزنید.

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان