اگر در رابطه شما با خواهرتان، مکالمات تلفنی ناگهان قطع میشود، اشک میریزید و گهگاه سر هم داد میزنید، تنها کسی نیستید که این مشکل را دارد. حتی در بین بزرگسالان هم رقابت بین خواهر و برادرها چیز غیرمعمولی نیست. گاهی ممکن است وسوسه شوید که کلا رابطهتان را قطع کنید اما بعدا یادتان میآید که هرگز هیچکس نبوده که به اندازه خواهرتان شما را اینقدر خوب بشناسد و درک کند. برای بهتر کردن رابطه خواهری راههایی هست که با هم مرور میکنیم.
قدم اول
آن آرامشی را که دوست دارید، در رابطهتان پیاده کنید. وقتی خواهرتان از دست بچه ده سالهاش که دارد فیلم ترسناک میبیند حرص میخورد، کار زیادی از دست شما برنمیآید. فقط باید از نشان دادن خشم و ناراحتی یا احساسات منفی و همراهی او به این شکل خودداری کنید. فقط به حرفهایش گوش دهید و پاسخهایی آرامکننده به او بدهید.
قدم دوم
دعواهای قدیمی را زنده نکنید. این طوری در بحثها برنده نمیشوید، بلکه حس بدتری پیدا خواهید کرد. به جای این که به او یادآوری کنید که در دورهمی قبلی چطور توجه همه را معطوف خودش کرده بود، سعی کنید حواس خودتان را با فعالیتی که از آن لذت میبرید، پرت کنید.
قدم سوم
روانشناسان میگویند، گاهی اوقات رقابت خواهرها خودش را به شکل پرخاشگری منفعلانه نشان میدهد. اگر حرصتان درآمده که خواهرتان گفته، امسال در مقایسه با پارسال اندام خیلی بهتری دارید، به خودتان این طوری دلداری بدهید که مادرتان به خواهرتان گفته بود، بهتر است از رژیم غذایی سالم شما پیروی کند.
قدم چهارم
وقتی اشتباه میکنید معذرت بخواهید. این طوری رابطه ترمیم میشود. وقتی عذرخواهی میکنید، از ته دل باشد که خلوص آن ثابت شود. وقتی خواهرتان حس کند که شما سعی در بهبود روابط دارید، آن وقت کارهای اشتباه شما را فراموش خواهد کرد.
قدم پنجم
به موقعیتها از دید خواهرتان نگاه کنید. شاید مادرتان همیشه به او گفته که باهوشترین دختر خانه است اما حالا او به شما به خاطر موفقیت کاری، لباسهای شیکتان یا مدل موی خوبتان حسادت میکند. اگر به تحسینهایی که شما در مورد موفقیتتان میشنوید، حسودی میکند حتما احساس ناامنی کرده و اعتماد به نفساش لطمه خورده.
قدم ششم
روی جنبههای مثبت رابطهتان تمرکز کنید. درست است که او شاید دوست نداشته باشد از بچههای شما نگهداری کند یا از ازدواج نه چندان خوب شما خوشش نمیآید، اما میتوانید با تاکید روی جنبههایی از رابطهتان که دوستداشتنی است، اوضاع را بهتر کنید. مثلا این که همیشه از سوپ مرغ خوشمزهای که میپزد، برای شما هم میآورد یا داستان آشنایی پدر بزرگ و مادربزرگتان را از همه بهتر بلد است. هر چه که هست، پیش از این که تلفن را رویش قطع کنید، به این جنبه مثبت از رفتارهای او هم بیندیشید.