سرپرست اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، گفت: گردشگری سلامت در ایران به لحاظ زیرساختی دچار مشکل است.
دکتر وحید رضا محب پور با حضور در برنامه «نبض» شبکه خبر، اظهارداشت: گردشگری سلامت سه برابر گردشگری معمولی درآمد زاست که اگر روی آن متمرکز شویم می توانیم در کنار بحث درمان به درآمدزایی بسیار بالای آن فکر کنیم.
وی افزود: یک عمل قلب باز با هزینه ای معادل 6 تا 10 هزار دلار در کشور انجام می شود که به لحاظ کیفی با پزشکان آمریکایی برابر است اما در بحث فرآیندها قدری ضعیف هستیم که باید به استانداردهای جهانی نزدیک شویم.
سرپرست اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، ادامه داد: طرح آی پی دی برای مجوز دار کردن مراکز درمانی صادر شده است اما بحث اعتبار بخشی، موضوعی بین المللی است؛ از جمله موارد تحت اقدام ما در این زمینه اعتبار بخشی ملی با رعایت الزامات آی اس کو آ است که بسیار معتبر است ما در تلاشیم تا استاندارد داخلی را با استاندارد بین المللی هماهنگ کنیم.
محب پور گفت: در کتاب اعتبار بخشی ملی بحث حقوق بیماران معرفی شده که اگر بیمارستان های ما این استانداردها را رعایت کنند، بیماران داخلی شاهد رشد کیفیت و برای بیماران خارجی جذب بیشتر گردشگر خارجی را شاهد باشیم.
وی ادامه داد: ما برای گردشگری سلامت به لحاظ زیرساختی دچار مشکل هستیم از جمله بحث حمل و نقل و نیز تخت های بیمارستانی که باید بهبود بخشیده شود.
سرپرست اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، گفت: بحث بیمه های بین المللی و انتقال پول نیز بحث مهمی است که باید زیرساخت های آن در سطح بین الملل حل و فصل شود.
محب پور افزود: شرکت های تسهیل کننده می توانند دلالان را ساماندهی کنند که با اقدامات صورت گرفته در سازمان گردشگری باید تعداد این شرکتهای گردشگران به قدری رشد کنند تا دست دلالان کوتاه شود.
وی گفت: افغانستان، عراق و آذربایجان جزو مهمترین کشورهای گردشگری سلامت برای کشورمان به حساب بیاید.
سرپرست اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، افزود: شورای راهبردی گردشگری شامل 5 دستگاه است، هدف اصلی ما از ایجاد این شورا، هماهنگی بین دستگاه ها بوده تا این صنعت را به صورت حرفه ای اداره کنیم و همکاری های جزیره ای را حذف کنیم.