طرح نجات بخشی آثارتاریخی حوزه سد چندیر خراسان شمالی آغاز شد

علی اکبر وحدتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا اظهارکرد: براساس این کاوش ها که تا پایان مهرماه امسال ادامه خواهد داشت سرنوشت هفت اثر تاریخی و باستانی داخل مخزن یا کنار این دریاچه، مشخص خواهد شد

علی اکبر وحدتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا اظهارکرد: براساس این کاوش ها که تا پایان مهرماه امسال ادامه خواهد داشت سرنوشت هفت اثر تاریخی و باستانی داخل مخزن یا کنار این دریاچه، مشخص خواهد شد.
وی بیان کرد: سد چندیر جرگلان هم اکنون توسط آب منطقه ای خراسان شمالی و برروی رودخانه جرگلان در حال ساخت است.
وحدتی افزود: درانجام پروژه های عمرانی در هر جای کشور، عملیات اجرای آن پروژه ممکن است که آن اثر تاریخی را در معرض خطر قراردهد اما قبل از اجرای کار، ابتدا مطالعات باستان شناسی در آن منطقه انجام و بعد درباره آن اثر تصمیم گیری می شود.
وی با بیان اینکه موضوع کاوش در برخی از محوطه های مهم حوزه یاد شده در دستور کار قرار گرفته عنوان کرد: دراجرای این پروژه نیزعملیات نجات بخشی اثرتاریخی انجام شده است و تا زمانیکه عملیات کاوش به طور کامل به اتمام نرسد، مجوز آبگیری در این سد داده نمی شود.
وحدتی با تاکید بر اینکه عملیات آبگیری در سد چندیر تهدیدی برای آثار تاریخی در این منطقه نیست اظهارکرد: یکی از این آثار مهم محوطه و گورستان اسمی است که در بخش جنوبی حوضچه سد و بر کرانه سمت چپ رودخانه جرگلان قرار دارد.
شهرستان70 هزار نفری مرزی راز و جرگلان در 120 کیلومتری شمال غرب بجنورد واقع شده استسد و چندیر روستای یکه سعود این شهرستان هم اکنون آماده آبگیری برای تامین آب مورد نیاز کشاورزی و نیز آب آشامیدنی است.
تاکنون برای اجرای این سد 800 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و در سال جاری نیز 300 میلیارد ریال هزینه می شود.
این سد از نوع خاکی با هسته رسی است که حجم آن 12.25 میلیون مترمکعب است که زمین های کشاورزی پایین دست سد به وسعت 560 هکتار از آن بهره مند می شوند.
568 اثر تاریخی در خراسان شمالی به ثبت ملی رسیده است.

طرح نجات بخشی آثارتاریخی حوزه سد چندیر خراسان شمالی آغاز شد

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر