ماهان شبکه ایرانیان

فصل گردشگری تمام شد!میدان عدل کجاست؟

یاسوج یکی از شهرهای زیبا و خوش آب و هوا است که هر ساله میزبان هزاران گردشگر از نقاط مختلف کشور و جهان است

یاسوج یکی از شهرهای زیبا و خوش آب و هوا است که هر ساله میزبان هزاران گردشگر از نقاط مختلف کشور و جهان است. مسئولین هم به نوبه‌ی خود تبلیغات گسترده‌ای برای جذب هر چه بیشتر گردشگر انجام می‌دهند اما نکته مهمی که می‌تواند کار مسئولین را در تبلیغ هر چه بیشتر، راحت‌تر کند، تبلیغ کسانی است که به این منطقه می‌آیند. به قول معروف هر کدام از گردشگرانی که به یاسوج می‌آیند کافی است یکبار در محل کار یا در کنار اقوام و بستگان خود، سفر به یاسوج را، پیشنهاد کنند. مثلاً شخصی که از تهران به یاسوج آمده اگر از شرایط میزبانی، خدمات رفاهی، زیرساخت‌ها، آب و هوا و … راضی باشد مطمئناً در بیان خاطرات سفر خود برای دوستان و اقوام حتماً می‌گوید ‘ پیشنهاد می‌کنم بازدید از یاسوج را در برنامه خود قرار دهید’ اما عکس این موضوع هم ممکن است اتفاق بیافتد و همان شخص اینگونه بگوید: یاسوج شهر خوش آب و هوایی است اما نه امکانات خوبی دارد و نه از لحاظ فرهنگی در حد و اندازه‌ی یک شهر گردشگر پذیر است و سفر به آنجا سخت و اعصاب خورد کن است!’
اما در این گزارش نه به موضوع زیر ساخت‌ها اشاره می‌شود نه به موضوع فرهنگ عمومی، چرا که هر دو موضوع که مهمترین شاخصه‌ها برای جذب گردشگر است از کاستی‌های فراوان رنج می‌برند و حقیقتاً چشم انداز روشنی هم برای مرتفع شدن آن‌ها خصوصاً در زمینه فرهنگ عمومی، متصور نیست.
موضوع این گزارش برخی اقدامات پیش پا افتاده است که نه نیاز به هزینه‌های سرسام آور دارد و نه نیاز به فرهنگ سازی خاص! فقط کمی درایت و حوصله می‌خواهد که متاسفانه تاکنون در مدیران شهر یاسوج چندان به چشم نخورده است.

اِلِمان‌های یاسوج چیست؟
یکبار گزارشی از وضعیت، شمشیر شکسته ‘ آریو برزن ‘ در همین سایت خبری، منتشر شد اما با گذشت چندین ماه از آن هنوز هیچ تغییری در وضعیت این نماد غیرت و فداکاری رخ نداده است و همچنان با شمشیر کج و شکسته آریو برزن برخورد می‌کنیم!
موضوع دیگر تفنگ شکسته مرد بویراحمدی است که به احتمال قوی منظور سازندگان و نصب کنندگان این پیکره هم نشان دادن غیرت و مردانگی مردم بویراحمد بوده است. اما وقتی به این مجسمه نگاه می‌کنید، می‌بیند این نماد غیرت هم به بلای آریو برزن دچار شده و عملاً از تفنگ وی فقط یک لول کوچک در دست مانده و خبری از خود تفنگ نیست!
اما نکته جالب‌تر قضیه سخنان شهردار سابق بود که وقتی از وی در خصوص مشکل مجسمه آریوبرزن و شکستگی شمشیر نماد غیرت و مردانگی و میهن پرستی سئوال کردم پاسخ تأمل برانگیزی داد و گفت: من از اقدامات خودمان متعجبم! می‌خواهیم گردشگر به این شهر دعوت کنیم، اما ورود و خروج شهر، با شمشیر و برنو از گردشگران استقبال و آن‌ها را بدرقه می‌کنیم! و در توضیح این موضوع افزود: استفاده از نمادهای خشن برای شهری که می‌خواهد گردشگر پذیر باشد چندان زیبنده نیست و به جای این کارها باید کار فرهنگی کرد.
سخنان شهردار یکی از دغدغه‌های اصلی این استان در خصوص گردشگری است اما موضوع گزارش ما این است که چرا چنین نمادهایی که به راحتی قابل تعمیر و بازسازی است، با این وضعیت رها شده است؟

میدان عدل کجاست؟
یکی از مشکلات شهر یاسوج نامشخص بودن نام برخی خیابان‌ها، میدان‌ها و بلوارهای این شهر است! یکی از مسیرهای پرتردد درون شهر چه برای مردم خود شهر و چه برای گردشگران، بلوار امام خمینی است که البته اگر از 80 درصد مردم شهر بپرسید کجاست؟ نمی‌دانند! ولی کافی است بپرسی ‘بلوار شصت متری’ کجاست؟ تقریباً صد در صد مردم می‌دانند! اما نکته قابل تأمل، تابلویی است که در همین بلوار نصب شده و بر روی آن مسیرهای منشعب از میدان ‘انقلاب’ را مشخص می‌کند و بالای آن نوشته شده: ‘ میدان عدل’! در حالی که این میدان در تابلوهای راهنما که بر روی میدان نصب شده، به عنوان میدان انقلاب نامگذاری شده است ضمن اینکه باز هم 80 درصد مردم شهر آن را میدان عدل می‌نامند و در واقع نمی‌دانند میدان انقلاب کجاست! اما خود را جای گردشگری بگذارید که از مردم سئوال می‌کند از کدام طرف به سمت اصفهان بروم و مردم به وی می گویند به سمت میدان عدل بروید، گردشگر نا آشنا هم تا تابلویی که به اشتباه نوشته ‘میدان عدل ‘ جلو می‌رود اما به ناگاه با میدانی به نام انقلاب روبرو می‌شود! حال این گردشگری که با منطقه آشنا نیست با چه سردرگمی مواجه خواهد شد! ضمن اینکه این روزها خود ما هر گاه به مسافرت می‌رویم از روی ‘نرم افزار گوگل مپ، یا همان نقشه شهرها بر روی مرورگر گوگل، مسیرها را به راحتی پیدا می‌کنیم اما بر روی گوگل مپ نه اثری از میدان انقلاب هست نه از میدان عدل!
رفع این چنین مشکلات پیش پا افتاده‌ای، که نه هزینه‌های سرسام آور می‌خواهد و نه تخصص و مدیریت خاص، نشان از این می‌دهد که مسئولان مدیریت شهر از وضعیت شهر چندان اطلاعی ندارند و بیشتر وقت خود را صرف مواردی می‌کنند که خروجی مثبت و قابل ارزشی برای شهر ندارد. البته در این خصوص با ورود شورای جدید باید امیدوار بود که هم و غم شورا و شهردار پرداختن به مشکلات شهر باشد نه زد و بندهای سیاسی و قومی چرا که یکی از اعضای شورای جدید به صراحت گفته است می‌خواهد از تخصص خود برای کمک به شهر استفاده کند.
فرشاد نگین تاجی در گفتگویی با تابناک در خصوص دلیل انتخاب مقدم به عنوان شهردار یاسوج به وضعیت شهر اشاره کرده و گفت: در مورد اینکه چرا به آقای مقدم رأی دادم لازم است یادآوری کنم که شعار ما، قبل، حین و بعد از انتخابات تخصص گرایی بود و انتخاب اشخاصی مثل من، نشان از خواسته‌ی مردم برای انتخاب تخصص است و می‌خواهند در حوزه‌ی شهری تصمیم گیری‌ها بر اساس تخصص باشد ضمن اینکه همیشه دغدغه انتخاب شهردار بر اساس تخصص وجود داشته است و این سئوال برایم مطرح بوده است که آیا شخصی که قرار است شهردار شود، با دیدگاه‌هایم همخوانی دارد یا نه؟ و آیا می‌تواند شهر را نجات دهد؟
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد، حال باید منتظر نشست و دید با انتصاب رسمی شهردار، آیا شهردار و شورای شهر آنگونه که نگین تاجی گفته است می‌توانند شهر یاسوج را از این وضعیت بی سر و سامانی نجات دهند یا باز هم در همان حد شعارها می‌ماند؟ این نکته ایست که معلوم شدن آن چندان زمانبر نخواهد بود و با نمایان شدن اولین اقدامات تیم مدیریت شهر می‌توان به سمت و سوی برنامه‌های آن‌ها برای مدیریت شهر پی برد.

فصل گردشگری تمام شد!میدان عدل کجاست؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان