رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با اشاره به تأثیر آسیبهای اجتماعی بر سلامت روان مردم گفت: بر اساس شواهد موجود، فقر، شیوع اختلالات روانپزشکی را 1.5 برابر و بیکاری، شیوع اعتیاد و اختلالات روانپزشکی را 2 تا 4 برابرمیکند.
به گزارش به نقل از ایسنا، دکترمریم رسولیان در آستانه برگزاری سی و چهارمین همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران اظهار داشت: از ویژگیهای همایش امسال این است که رویکرد اجتماعی به سلامت روان به صورت برجسته در این همایش مطرح و مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
وی افزود: سمپوزیومی با موضوع مطالبات سلامت روان از دولتمردان و یک پانل نیز تحت عنوان خشم در سی و چهارمین همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران خواهیم داشت.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران ادامه داد: نقش عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و سلامت روان قابل تردید نیست و برای پیشگیری از بروز مشکلات در حوزه سلامت روان، توجه ویژه به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت روان حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: بر اساس شواهد موجود، بیکاری، شیوع اعتیاد و اختلالات روانپزشکی را 2 تا 4 برابر کرده و این یافته موید این است که اختلالات روانپزشکی ارتباط مستقیم با فقر و بیکاری دارد.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران خاطرنشان کرد: روانپزشکان در کاهش بیکاری و فقر نقشی ندارند، ولی وظیفه اجتماعی ما حکم میکند تا تاکید کافی بر این موضوع داشته باشیم که برای داشتن جامعهای سالم و پویا باید برنامهریزیها و سرمایهگذاریها در جهت پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی باشد، در این صورت است که اختلالات روانپزشکی نیز کاهش مییابد.
بنابر اعلام روابط عمومی انجمن علمی روانپزشکان ایران، رسولیان گفت: دستگاههای زیادی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کاهش آسیبهای اجتماعی و اختلالات روانپزشکی ناشی از آن نقش دارند که با یک اقدام منسجم و برنامهریزی مدون میتوان در جهت کاهش این مشکل گامهای بلندی برداشت.