به گزارش سینماپرس یکی از خبرگزاری ها با استخراج بودجه جشنواره های فیلم فجر از سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات، مبالغ هزینه شده را اعلام کرد. بنا براین گزارش سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در دو بخش ملی و جهانی؛ نزدیک به 20 میلیارد تومان خرج روی دست دولت گذاشته است.
گرچه رضا میرکریمی (دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر) در نشست خبری این جشنواره که بهار امسال برگزار شد، سوال خبرنگار درباره میزان بودجه این جشنواره را بیپاسخ گذاشته و گفته بود: من مجاز نیستم این بودجه را اعلام کنم، چون با وزارت ارشاد قرارداد بستم و آنها وظیفه دارند اگر خواستند براساس سیاستهایشان این بودجه را اعلام کنند، اما سرانجام رقم دقیق و کامل این بودجه به صورت کلی اعلام شد.
با ثبت درخواست خبرنگار خبرگزاری ایلنا در سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات در روز دوم خرداد سال 96 برای دسترسی به میزان بودجه و هزینه سی و پنجمین دوره جشنواره ملی فیلم فجر که در سال 95 و سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر که در بهار سال 96 برگزار شده است، سرانجام این رقم به تفکیک اعلام شد.
این سامانه در پاسخ به این سوال اعلام کرده است: بودجه و هزینه سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش ملی بیش از 11 میلیارد تومان و در بخش جهانی بیش از 8 میلیارد تومان بوده است.
براساس اطلاعات ارایه شده در این سامانه، رقم دقیق بودجه و هزینه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در بخش ملی 116/714/999/732 ریال، معادل یازده میلیارد و 671 میلیون و 499 هزار و 973تومان بوده است.
هزینه و بودجه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در بخش جهانی نیز 84/257/139/437 ریال، معادل 8 میلیارد و 452 میلیون و 713 هزار و 943 تومان بوده است.
بر اساس پیگیری های صورت گرفته توسط خبرنگار سینماپرس هزینه برگزاری آخرین دوره جشنواره فیلم فجر در دولت دهم، علی رغم افزایش هزینه ای که نسبت به دوره های قبل بخاطر گسترش حوزه فعالیت ها همچون برگزاری همایش هالیوودیسم و افزایش چشم گیر اکران های شهرستانی جشنواره و ... داشته، تنها کمتر از هفت میلیارد تومان بوده است که با مقایسه این رقم با رقم اعلام شده برای دوره سی و پنجم، افزایش حدود سه برابری برای هزینه کرد این جشنواره به چشم می خورد.
این افزایش هزینه کرد در حالی صورت گرفته که تعداد فیلم ها و تعداد نمایش فیلم های حاضر در جشنواره فیلم فجر سی و پنجم در مقایسه با دوره سی و یکم کاهش قابل توجهی داشته و عملا می بایست باعث کاهش هزینه کرد جشنواره سی و پنجم می گردید، ولی به نظر می رسد سوء مدیریت حاکم بر سازمان سینمایی و جشنواره، عدم شناخت مدیران ارشد سازمان سینمایی از سینما، دو شقه کردن جشنواره و اسراف های فراوان باعث هدررفت بودجه عمومی سینما در دولت تدبیر و امید در قالب برگزاری جشنواره فیلم فجر شده است.
در شرایطی که سینماگران طی سال های گذشته در بیکاری شدید به سر می بردند، این امکان وجود نداشت تنها بخشی از این مبلغ صرفه جویی شده بود و صرف کمک به اهالی سینما شود!
از سوی دیگر با تاکیدات صورت پذیرفته بر لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی در عملکرد دولت، این افزایش هزینه ها چگونه از سوی مدیران سازمان سینمایی و جشنواره توجیه خواهد شد! به نظر می رسد با توجه به افزایش فاحش هزینه برگزاری جشنواره فیلم فجر در کمتر از چهارسال، ورود جدی دستگاه های نظارتی بر این گونه سوء مدیریت ها که باعث هدر رفت بودجه عمومی کشور شده، ضرورتی انکار ناپذیر خواهد بود.