ماهان شبکه ایرانیان

افزایش دستمزد کارگران در سال ۹۶؛ چالشها و انتظارات؛

معیشت کارگران زیر خط فقر/۸۱۲ هزارتومان خرج ۸ روز هم نیست

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران گفت: حداقل دستمزد باید با خط فقر برابر باشد، براساس برآوردها دستمزد کارگران تنها ۷ تا ۱۲ درصد از هزینه های تولید را به خود اختصاص داده است.

معیشت کارگران زیر خط فقر/812 هزارتومان خرج 8 روز هم نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، جمال رازقی جهرمی، عضو هیأت مدیره کانون عالی کارفرمایان شب گذشته در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر ادامه داد: در راستای حقوق و دستمزد  سال 96 کارگران جلساتی برگزار شد  که دو جلسه اول بر اساس مبناها و دستمزدها بود.

وی افزود: طبق قانون شورای عالی کار می تواند دستمزد را منطقه‌ای لحاظ کند؛ این کار کارشناسی از امسال شروع شده است اما امسال بعید است که دستمزد منطقه ای اعمال شود.

رازقی در ادامه گفت: کارگران ما عضو خانواده ما هستند بنابراین تامین حداقل معیشت آنها وظیفه ماست؛ متناسب با تورم هرسال و حتی در دوسال گذشته بیشتر از تورم حداقل دستمزد افزایش داشته است.

او گفت: 23 درصد از حقوق کارگران را کارفرمایان برای بیمه پرداخت می کنند وبخشی را خودشان پرداخت می کنند. خیلی از کارفرمایان علی رغم مشکلات بیمه تکمیلی کارگران را نیز انجام داده اند.

رازقی افزود: اساسنامه سازمان تامین اجتماعی در دولت قبل تغییر کرد. سرمایه تامین اجتماعی متعلق به  کارفرمایان و کارگران است اما ما (کانون عالی کارفرمایان) هیچ نقشی در سازمان تامین اجتماعی نداریم. دولت پولی در سازمان ندارد بلکه به این سازمان بدهکار هم هست که این کار بار کارفرما و کارگران را سنگین تر کرده است.

عضو هیئت مدیره کانون عالی کارفرمایان گفت: اگر قرار است تولید در کشور جان بگیرد می بایست ریل اقتصاد کشور تغییر اساسی کند. وقتی تولید در کشور سودآور نیست بحران بوجود می آید و بیکاری زیاد می شود. سوال ما این است که مجلس و دولت چه اقداماتی انجام داده اند که تولید در کشور سودآور نیست؟

رازقی افزود: به نظر ما معیشت پایین‌تر از حداقل خط فقر است. تولید کننده قابل احترام است و جبهه جنگ اقتصادی در کشور را مدیریت کرده است. وی افزود: 80 درصد مالیات کشور از تولید گرفته می شود. وقتی جلوی قاچاق گرفته نمی شود تولید نمی تواند جان بگیرد بنابراین کارفرما حداقل معیشت را نمی تواند تامین کند.

این فعال کارفرمایی ادامه داد:  تعداد واحدهای صنعتی که نتوانستند رقابت کنند و از چرخه تولید خارج شدند را باید دید. امروز اگر قیمت گندم تولید شده در کشور علی رغم استفاده از آب مجانی و هزینه برق پایین و استفاده از سوپسید را نگاه کنیم، می بینیم که خرید گندم داخل 1300 تومان است که در مقایسه با گندم خارجی بسیار پایین است.

رازقی تصریح کرد: پس با کوچکترین باری که به تولید اضافه می شود، مجبوریم تعداد زیادی کارگر را اخراج و از چرخه تولید خارج کنیم. همه اینها بحران در تولید ایجاد کرده است که وظیفه مجلس و دولت حل بحران تولید است. اگر کارگر دغدغه  معیشت داشته باشد یقینا بهره وری مناسب را نخواهد داشت بنابراین از مجلس و دولت می خواهیم مشکلات تولید را برطرف کند.

سبد مصرف کارگران 60 قلم کالا است نه 350 قلم

عباسی رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران به عنوان نماینده کارگران نیز در این برنامه گفت: کارفرمایان معتقدند که بحث حقوق و دستمزد به صورت شفاف اعلام نمی شود، اما این صحیح نیست زیرا این ماده 41 به صراحت اعلام می کند که تعیین تورم برعهده بانک مرکزی است و از سوی دیگر افزایش دستمزد باید به گونه ای باشد تا یک خانوار کارگری بتواند تامین معیشت کند.

او گفت: ما ادعا نمی کنیم که بررسی های دولت غیرواقعی است اما برخلاف ادعای دولت که بیان می کند خانوار کارگری به 350 قلم نیاز دارد ما می گوییم خانوار کارگری در حقیقت به 50 تا 60 کالای اساسی نیازمند است.

کارگران و کارفرمایان نقشی در صندوق تامین اجتماعی ندارند!

عباسی افزود: تامین اجتماعی صندوقی است که به صورت دولتی اداره می شود و هیچ یک از کارگران و کارفرمایان در آن هیچ نقشی ندارند و عملا این دولت ها هستند که حرف نهایی را می زنند.

او گفت: ماده 41 در موضوع معیشت می گوید حداقل دستمزد باید با خط فقر برابر باشد، در حال حاضر جامعه کارگزی در اقلیت است و این دولت است که کارفرمای بزرگ به حساب می آید.

با 812 هزار تومان 8 روز هم نمی‌توان زندگی کرد

عباسی افزود: امروز با 812 هزار تومان نمی شود تا 8 روز زندگی کرد چه برسد به 30 روز! و همین امر باعث می شود تا کارگران چندشغله شوند و به دنبال آن کاهش کیفیت در محصولات تولیدی را شاهد هستیم و از سوی دیگر یک فرد جای چند نفر اشغال کرده است.

وی گفت: براساس برآوردها دستمزد کارگران تنها 7 تا 12 درصد از هزینه های تولید را به خود اختصاص داده است که رقم تاثیرگذاری نیست، یک سری از مشکلات به بدنه دولت برمی گردد، واردات بی رویه، قاچاق، بهره بانکی و عوارض همه چالش هایی را برای تولید ایجاد کرده است، سوال ما از نمایندگان مردم این است که چه راهکاری برای رفع مشکلات معیشتی ارائه می دهند، اینکه بنشینی و حرف بزنی مشکل حل نمی شود، برنامه دولت چیست؟ این فضا تا کی ادامه دارد، ما در همه صحنه های انقلاب بوده ایم و امروز تنها به دنبال معیشت و امنیت شغلی هستیم که انتظار زیادی نیست، دولت باید حقوق ها را افزایش دهد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی