صنعت خودروسازی در این چند سال اخیر سعی داشته است که از سیستمهای محرک تنها بنزینی و دیزلی فاصله گرفته و به سیستمهای محرک هیبریدی و اخیرا به سیستمهای محرک تمام الکتریکی روی بیاورد تا هم وابستگی خود را به سوختهای فسیلی کاهش دهد و همچنین باعث آلایندگی کمتر محیط زیست شود. در همین راستا، برخی از شهرها و کشورهای بزرگ جهان در حال برنامه ریزی هستند تا فروش ماشینهای بنزینی و دیزلی را طی چند سال آینده متوقف کنند که جزییات این گزارش را میتوانید در زیر دنبال کنید.
دو کشور مهم که ممنوعیت ماشینهای دیزلی و بنزینی را اعلام کردهاند، کشور انگلیس و فرانسه خواهد بود که هر دو کشور در سال 2040 میلادی ممنوعیت فروش وسایل نقلیه بنزینی و دیزلی را برنامه ریزی کردهاند. این فقط 23 سال است، اما در مقایسه با دیگر کشورهای جهان، 23 سال انگلیس و فرانسه میتواند یک زمان بندی بسیار سخاوتمدانه باشد.
به عنوان مثال کشور هلند به تازگی اعلام کرده است که تمامی وسایل نقلیه جدید از سال 2030 میلادی که در کشور فروخته میشوند، باید هیچگونه آلایندگی نداشته باشند. علاوه بر این ،کشور نروژ هم قصد دارد تا حتی از طریق مشوقهای مالیاتی سخاوتمندانه، عرضه محصولات تمام الکتریکی را قوت ببخشد، به همین دلیل پیش بینی کرده است که تا سال 2025 میلادی خودروهای دیزلی و بنزینی جدید را از بین ببرد.
در چین، دولت مرکزی تصمیم به ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی دارد که انتظار میرود تا سال 2030 میلادی این طرح عملی شود. به همین ترتیب، کشور هند نیز میخواهد تمام وسایل نقلیه فروخته شده در کشورش را تا سال 2030 میلادی مجهز به یک سیست محرک الکتریکی کند.
جدا از کشورهای ذکر شده، برخی از شهرهای بزرگ جهان هم به این کمپین پیوستهاند که برخی از مهمترینهای آن شامل شهر مادرید، پاریس، آتن و مکزیکوسیتی میشود که همگی موافقت کردهاند تا سال 2025 میلادی، فروش اتومبیلهای دیزلی را در شهرهای خود ممنوع کنند.