ماهان شبکه ایرانیان

رتبه عربستان در واردات سلاح در جهان چند است؟

مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی در تازه‌ترین تحقیق خود اعلام کرد که فروش سلاح در جهان طی پنج سال گذشته، به‌دلیل افزایش تقاضا در خاورمیانه و آسیا به بالاترین میزان خود از زمان جنگ سرد تاکنون رسیده است.

خبرگزاری تسنیم: میزان واردات سلاح در کشورهای خاورمیانه و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس طی پنج سال گذشته افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد.

به گزارش پایگاه العربی الجدید، مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی در تازه‌ترین تحقیق خود اعلام کرد که فروش سلاح در جهان طی پنج سال گذشته، به‌دلیل افزایش تقاضا در خاورمیانه و آسیا به بالاترین میزان خود از زمان جنگ سرد تاکنون رسیده است.

بر اساس این تحقیق، منطقه آسیا و اقیانوسیه در بازه زمانی 2012 الی 2016 میلادی، 43 درصد از واردات جهانی سلاح‌های کلاسیک از لحاظ حجم را به خود اختصاص دادند که این رقم، افزایش 7.7 درصدی در مقایسه با بازه زمانی 2007 الی 2011 میلادی را نشان می‌دهد.

این در حالی است که سهم آسیا و اقیانوسیه از واردات جهانی سلاح در بازه زمانی 2007 الی 2011 میلادی، بسیار کمتر از 44 درصد بود.

از سوی دیگر میزان واردات سلاح در کشورهای خاورمیانه و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، از 17 درصد به 29 درصد رسیده است و این کشورها در واردات سلاح با اختلاف زیادی کشورهای اروپایی را پشت سر گذاشته‌اند.

«پیتر ویزمن» کارشناس مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی گفت که طی پنج سال گذشته، بیشتر کشورهای خاورمیانه برای دستیابی به امکانات نظامی پیشرفته در درجه اول نزد آمریکا و اروپا رفته‌اند.

وی افزود: با وجود کاهش بهای نفت، کشورهای منطقه در سال 2016 میلادی، به انعقاد قراردادهای بیشتر برای خرید سلاح‌هایی که آن را ابزاری اصلی برای مواجهه با درگیری‌ها و بحران‌های منطقه‌ای می‌دانند، ادامه دادند.

این مؤسسه، همچنین با اشاره به میزان فروش سلاح طی 5 سال گذشته اعلام کرد که این میزان فروش سلاح از سال 1950 میلادی بی‌سابقه بوده است.

مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی اعلام کرد که عربستان طی 5 سال گذشته رتبه دوم واردات سلاح را به خود اختصاص داده و خرید سلاح در این کشور طی این سال‌ها، افزایش 212 درصدی را به ثبت رسانده است.

بر اساس این تحقیق، هند رتبه اول واردات سلاح در جهان را در اختیار دارد.

این در حالی است که آمریکا و روسیه در 5 سال گذشته همچنان بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات در جهان بودند و 56 درصد صادرات جهانی اسلحه را در اختیار داشته‌اند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان