ماهان شبکه ایرانیان

معاون منابع انسانی قوه قضاییه:

بخشی از سرمایه اجتماعی دستگاه قضا در گرو رفتار و عملکرد خوب قضات است/ هرچه استقلال قضایی بالاتر باشد قوه قضاییه کارآمدتر خواهد بود

معاون منابع انسانی قوه قضاییه گفت: مدیریت یک پرونده قضایی فقط این نیست که ادله را کنار هم بگذاریم و رأی بدهیم بلکه بخشی دیگر مدیریتِ رابطه‌ای است که درون محکمه شکل می‌گیرد. بخش قابل توجهی از سرمایه اجتماعی دستگاه قضا در گرو عملکرد و رفتار خوب شما در منصب قضاست.

بخشی از سرمایه اجتماعی دستگاه قضا در گرو رفتار و عملکرد خوب قضات استبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، مراسم تحلیف کارآموزان قضایی در استان قم با حضور حجت الاسلام و المسلمین امینی معاون منابع انسانی قوه قضاییه برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین امینی با تبریک به کارآموزان قضایی به خاطر توفیق ورود به دستگاه عدالت، خطاب به کارآموزان اظهار کرد: شما به عنوان قضات جدیدالورود، به آموخته‌هایی که تا امروز کسب کرده اید اکتفا نکنید و لازم است از باب مقدمه واجب، بیش از گذشته به افزایش دانش مورد نیاز خود اهتمام داشته باشید. البته زیست قضایی، اقتضائات خاص خود را دارد و لذا باید برنامه علمی خود را با کار قضایی سازگار کنید.

وی خاطرنشان کرد: این نشانه پختگی شما است که سعی کنید از تجربه کسی که زودتر از شما به مجموعه اضافه شده است استفاده کنید. در کار قضایی تجربه بسیار مهم بلکه مافوق علم است. گشوده بودن به تجربه همکاران، به شما این امکان را می‌دهد که شما را به خوبی پذیرا باشند. تواضع علمی نشانه درایت است. فردی با این خصلت، قطعا مشورت‌پذیر است و همواره برای پیشکسوتان احترام قائل است.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه اظهار کرد: قضاوت کار سختی است و تصمیم‌گیری، قضاوت و فیصله دادن یک دعوا کاری است که به انسان فشار می‌آورد. اضافه بر این، آمار پرونده‌ها هم بالاست؛ و متأسفانه تا حد زیادی آمارگرایی هم فشار را مضاعف می‌کند. بدون صبر نمی‌توان این موقعیت پرفشار را تحمل کرد. البته نوع نگرش شما به کار بسیار مهم است. وقتی ظاهر کار، درآمد کم، ساعات زیاد کار و پرونده‌های فراوان را نگاه می‌کنید، نارضایتی در شما شکل می‌گیرد؛ اما از آن طرف وقتی اهمیت و جایگاه و نقش خودتان را در تأمین و بسط عدالت در نظر می‌گیرید، صبوری می‌کنید. انسان اگر صبوری نکند از لحاظ ذهنی و روحی آمادگی لازم را ندارد و نمی‌تواند عدالت‌ورز باشد.

معاون منابع انسانی دستگاه قضا خطاب به کارآموزان قضایی افزود: مدیریت یک پرونده قضایی فقط این نیست که ادله را کنار هم بگذاریم و رأی بدهیم. این بخشی از کار است، اما بخشی دیگر مدیریتِ رابطه‌ای است که درون محکمه شکل می‌گیرد. بخش قابل توجهی از سرمایه اجتماعی دستگاه قضا در گرو عملکرد و رفتار خوب شما در منصب قضاست.

وی گفت: مردم نباید احساس کنند که مورد بی مهری قرار گرفته‌اند. نگاه قاضی فقط نگاه یک حقوقدان نیست؛ پیش از آنکه حقوقدان باشد بنا است در مسیر احقاق حق و اجرای عدالت گام بردارد و انتظار می‌رود به تمام جهات انسانی در ارتباط با اصحاب دعوا توجه کند. همدردی با مخاطب منافاتی با کار قضایی ندارد بلکه لازمه کار قضایی است. نباید همراه با طعم شیرین عدالت، زخمی به عاطفه و احساس آن‌ها بزنید.

این مقام مسئول با اشاره به اهمیت استقلال قضایی خطاب به کارآموزان قضایی گفت: به میزانی که استقلال قضایی بالاتر باشد دستگاه قضایی کارآمدتر خواهد بود. شجاعت و قاطعیت و بسیاری از اوصاف، بازگشتش به استقلال قاضی است.

حجت الاسلام و المسلمین امینی تصریح کرد: استقلال یک ابعاد و اقتضائات حقوقی دارد که در جای خودش باید رعایت شود. ولی ابعاد پنهانی هم دارد که به وجدان ما برمی‌گردد. ما خودمان این موضوع را می‌فهمیم. وجدان ما خودش تشخیص می‌دهد و روزی که پرده‌ها کنار برود می‌فهمیم که قاضی مستقلی بوده ایم یا نه. یادمان باشد طمع و ترس دو مانع بزرگ بر سر راه استقلال است.

معاون منابع انسانی دستگاه قضا در پایان گفت: اگر انسان بتواند از ترس و طمع عبور کند، در مسیر درست قرار می‌گیرد؛ اگر قاضی حریت داشت و سعی اش بر این بود بر مبنای حجت عمل کند آنگاه در طریق استقلال قدم برداشته است. باید حریت و حجیت مبنای عمل ما باشد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی