به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، راننده، خودرو و جاده سه مثلث حوادث جادهای در ایران هستند که روزانه 47 نفر قربانی تصادفات رانندگی در جادهها میشوند.
طبق اعلام آمار سازمان پزشکی قانونی در این مدت استانهای فارس با 790، تهران با 756، خراسان رضوی با 732 فوتی بیشترین و استانهای ایلام با 76، اردبیل با 110 و کهگیلویه و بویراحمد با 113 فوتی کمترین آمار تلفات تصادفات را داشته اند که این آمار در مقایسه با سال 95، کاهش 1 درصدی را نشان میدهد.
آمار نشان میدهد که 210 هزار و 657 نفر در هفت ماهه نخست امسال در حوادث رانندگی مصدوم شده و به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند.
مرگ بیش از 1400 نفر در تصادفات مهر ماه
آخرین آمار ارائه شده از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور بیان میدارد که آمار تلفات حوادث رانندگی در مهر ماه امسال با کاهش مواجه بوده است. این آمار از یکهزار و 467 فوتی در هفت ماهه سال گذشته به یکهزار و 464 فوتی در هفت ماهه امسال کاهش یافت.
همچنین در مهر امسال 30 هزار و 862 مصدوم حوادث رانندگی به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند.
استان فارس پیشتاز در فوتیهای سوانح ترافیکی
استان فارس کماکان رتبه نخست تصادف رانندگی در کشور را دارد و همانند سالهای گذشته در مرگهای ناشی از تصادفات رانندگی پیشتاز است. به گفته دکتر غلامزاده مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس تعداد 790 نفر براثر تصادف رانندگی درسطح استان در شش ماهه نخست امسال جان خود را ازدست دادند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که تعداد فوتیها 789 نفربود، افزایش 1/0 درصدی رادر سطح استان نشان میدهد.
غلامزاده با اشاره به آمار کشته شدگان حوادث رانندگی در شش ماهه نخست امسال افزود: از این تعداد 622 نفر مرد و 168 نفر زن بوده است.
مقایسه شهرهای استان فارس در سوانح ترافیکی به تفکیک وقوع تصادفات در سال 96 نسبت به سال 95(هفت ماهه)
مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس در ادامه تشریح کرد: بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی کشور در شش ماهه اول سال جاری، استان فارس در تعداد فوتی ناشی از سوانح رانندگی با 790 نفر فوتی با فاصله قابل توجهی در رتبه نخست قرار دارد و پس از استان فارس، استانهای تهران با (649 فوتی)، خراسان رضوی با (647 فوتی) در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه تعداد مصدومان نسبت به سال گذشته 1/1 درصد افزایش داشته افزود: در شش ماهه اول امسال 13 هزارو 95 نفر مصدوم ناشی از تصادفات در فارس داشته ایم که در کشور پس از استانهای تهران، خراسان رضوی و اصفهان در رتبه چهارم قرار داریم.
گستردگی راه ها و حجم انبوه ترانزیت کالا پیامد افزایش حوادث ترافیکی
بنا به اظهارات معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس گستردگی راهها و حجم انبوه ترانزیت کالا و مسافر از جادههای استان فارس و توسعه کم حمل و نقل ریلی در فارس زمینه ساز افزایش ترددهای جادهای شده که پیامد آن افزایش حوادث ترافیکی است.
احمد رحمانیان در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان گفت: تلاش شده است در راستای پیشگیری از این حوادث و کاهش آمار تلفات انسانی در حوادث رانندگی هماهنگی بین ارگانهای مسئول در راستای اجرای قانون مورد بازنگری قرار گیرد.
وی با اشاره به آمار بالای جانباختگان و مصدومان حوادث جادهای در استان فارس از تلاش دستگاه قضایی برای پیشگیری از حوادث و کاهش آمار تلفات انسانی در حوادث رانندگی خبرداد و گفت: ارتقاء سطح فرهنگ رانندگی با ارائه آگاهیها و آموزش مستمر قابل حصول است، متاسفانه در این بخش توزیع امکانات تناسبی با میزان حوادث در استانها ندارد.
اختصاص تجهیزات لازم برای امدادرسانی در جاده ها و راه ها
دستگاه قضایی در راستای پیشگیری از حوادث و کاهش آمار تلفات انسانی در حوادث رانندگی گامهای موثری را انجام داده است که میتوان به اختصاص تجهیزات لازم برای امدادرسانی اشاره کرد.
دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان فارس تاکید کرد: گامهای اولیه در راستای اختصاص تجهیزات لازم برای امدادرسانی با ارتقاء مولفههای فنی جادهها و راهها و رفع نقاط پرحادثه و افزایش کنترل فیزیکی و هوشمند جادهها صورت پذیرفته است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس در ادامه با اشاره به اینکه در آسیبشناسیهای علمی انجام شده یکی از علل بالا بودن آمار حوادث ترافیکی در استان فارس، گستردگی راهها و حجم انبوه ترانزیت کالا و مسافر از جادههای استان فارس و توسعه کم حمل و نقل ریلی در فارس زمینه ساز افزایش ترددهای جادهای شده که پیامد آن افزایش حوادث ترافیکی است.
رحمانیان تصریح کرد: کاستن از حجم جانباختگان و مصدومان حوادث ترافیکی در فارس مستلزم تبعیت از یک طرح جامع و هم افزایی میان سازمانها و نهادهای مسئول و ورود سازمانهای مردم نهاد و جلب همکاری بیشتر مردم است.
افزایش دوربینهای نظارتی در راستای بهبود شرایط جادهها
وی تخصیص اعتبارات بیشتر و امکانات امدادی و همچنین اصلاح و رفع نقاط پر حادثه، افزایش دوربینهای نظارتی، حضور بیشتر مأموران راهور در جاده و پیشگیری از تردد اتومبیلهای فاقد معاینه فنی در جادهها را از تصمیمات اتخاذ شدن در راستای بهبود شرایط جادهها اعلام و خاطر نشان کرد: تقویت و ایمنسازی بیشتر ناوگانهای عمومی درون و برون شهری از جملهی دیگر راه کارهای پیشنهادی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم خواند.
عدم وجود یک آزاد راه در استان فارس قابل تأمل است
این مقام قضایی تصریح کرد: عدم وجود یک آزاد راه در استان فارس در حالی که این استان از بیشترین طول راه در کشور برخوردار است قابل تأمل است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس در پایان بر همکاری همه جانبه نهادهای مسئول در جهت کاهش تلفات جادهای و ایمنی بیشتر راههای استان تاکید کرد.