ماهان شبکه ایرانیان

تأثیر بزرگراه‌ها بر روی سلامت مغز

آیا نزدیک یک بزرگراه یا خیابان اصلی زندگی می‌کنید؟ اگر پاسخ مثبت است با ما همراه باشید تا ببینید علاوه بر مشکلات ناشی از سروصدا، این بزرگراه‌ها چه تأثیری بر روی سلامت مغز می‌گذارند.

تأثیر بزرگراه‌ها بر روی سلامت مغز

آیا نزدیک یک بزرگراه یا خیابان اصلی زندگی می‌کنید؟ اگر پاسخ مثبت است با ما همراه باشید تا ببینید علاوه بر مشکلات ناشی از سروصدا، این بزرگراه‌ها چه تأثیری بر روی سلامت مغز می‌گذارند.

محققان متوجه شدند افرادی که در محدوده 50 متری یک بزرگراه یا یک خیابان اصلی زندگی می‌کنند، 7 درصد بیشتر احتمال دارد به زوال عقل مبتلا شوند.

طبق گفته محققان، هر چه فاصله محل زندگی از بزرگراه دورتر باشد، به همان میزان احتمال بروز زوال عقل کاهش می‌یابد؛ به عبارت دیگر افرادی که در محدوده 50 تا 100 بزرگراه زندگی می‌کنند، 4 درصد و افرادی که در محدوده 101 تا 200 متری بزرگراه زندگی می‌کنند، 2 درصد بیشتر از سایرین احتمال ابتلا به زوال عقل را دارند.

افرادی که با بزرگراه بیش از 200 متر فاصله دارند، نشانه‌ای از افزایش احتمال ابتلا به زوال عقل را نداشتند.

در این تحقیق، بزرگراه یا خیابان اصلی بر اساس حجم ترافیک روزانه تعریف شد و برابر با یک بزرگراه میان ایالتی در آمریکا در نظر گرفته شد.

تحقیقات قبلی نشان دادند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و سروصدای ناشی از ترافیک دژسانی عصب‌های داخل مغز را افزایش می‌دهد. طبق یک تحقیق جدید، یک سری ذرات خاص که در آلودگی هوا وجود دارند، وارد مغز افرادی می‌شوند که در چنین محیط‌هایی زندگی می‌کنند.

با توجه به افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی در سراسر جهان، بیشتر افراد مجبور می‌شوند در نزدیکی خیابان‌های پرترافیک زندگی کنند. یک تیم تحقیقاتی تأثیر این موضوع بر روی بیماری‌های عصبی مهم مانند زوال عقب، ام‌اس و پارکینسون را بررسی کرد.

این تیم افراد بالغ 20 تا 85 ساله‌ای را که بین سال‌های 2002 و 2012 در استان انتاریوی کانادا زندگی می‌کردند، تحت بررسی قرار دادند. همه افراد بالغ این شهر در نظر گرفته شدند و با بررسی سوابق پزشکی و کدپستی محل زندگی، اطلاعات اولیه برای تحقیق فراهم شد. رابطه‌ای میان زندگی در نزدیکی خیابان‌های پرترافیک و بیماری پارکینسون و ام‌اس پیدا نشد. با این حال، افزایش احتمال ابتلا به زوال عقل با این موضوع ارتباط داشت.

47 میلیون نفر از جمعیت جهان دچار زوال عقل هستند و طبق برآوردها، هر سال 7٫7 میلیون نفر به این تعداد اضافه می‌شود. این بیماری درمانی ندارد.

دو ماده آلوده‌کننده رایج به نام‌های دی‌اکسید نیتروژن و ذرات ریز نیز با زوال عقل ارتباط دارند.

در این تحقیق عوامل مؤثر دیگری مانند وضعیت اجتماعی و اقتصادی، سیگار کشیدن، شاخص توده بدنی و تحصیلات نیز بررسی شدند. علت واحدی برای زوال عقل وجود ندارد؛ اما در این تحقیق یکی از عوامل اصلی قرار گرفتن در معرض آلودگی ناشی از ترافیک عنوان شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان