ماهان شبکه ایرانیان

گزارش هفتم اسفند؛

تفاهم نامه راه اندازی شهر سلول امضا شد

تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور ایجاد شهر سلول، ویژه تحقیقات علوم مهندسی بافت و بیوتکنولوژی، تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

تفاهم نامه راه اندازی شهر سلول امضا شد
به گزارش ایرنا از وزارت علوم، تفاهم نامه ایجاد اولین شهر سلول کشور روز یکشنبه به امضای دکتر محمد فرهادی و دکتر سورنا ستاری رسید.
طبق این تفاهم‌نامه شهر سلول (cell city) با هدف متمرکز شدن شتاب‌دهنده‎ها، مراکز رشد، شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور در حوزه سلول‌های بنیادی، مهندسی بافت و پزشکی بازساختی تأسیس خواهد شد و تمام اجزای این شهر در سطوح مدیریتی، علمی و فناوری در راستای تحقق اهداف و چشم‌اندازهای تعیین شده، اقدام خواهند کرد.
شهر سلول شامل بخش های مختلف از جمله پارک علم و فناوری تخصصی در حوزه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت، مرکز خدمات بالینی تخصصی سلول درمانی، موزه سلولی برای ارائه خدمات علمی و ترویجی عمومی، مزرعه حیوانات آزمایشگاهی، بخش مدیریت شهر سلول و مراکز حمایت مالی و حقوقی از شرکت‌های دانش بنیان و خدمات حمایتی - آموزشی و توانمندسازی خواهد بود.
تأمین زمین و امکانات زیربنایی به منظور احداث شهر سلول در سایت استان البرز دانشگاه خوارزمی، تأمین دانش فنی از طریق مشارکت استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در توسعه این شاخه از دانش بشری و فناوری‌های مرتبط ، تسهیل در روند اعطای مجوزهای قانونی در زمینه راه‌اندازی رشته‌ها، پژوهشکده‌ها، مراکز رشد تخصصی، شتاب‌دهنده‌ها و پارک علم و فناوری تخصصی در زمینه مرتبط با موضوع تفاهم‌نامه و تسهیل در روند صدور گواهی‌نامه‌های مورد نیاز به‌ ویژه در زمینه تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی لازم در زمینه تحقیقات و فناوری و خدمت در این حوزه، تعهدات وزارت علوم در این تفاهم‌نامه را تشکیل می‌دهند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این تفاهم نامه، متعهد شد تا در زمینه مشارکت برای ایجاد و توسعه مدل مدیریت شهر سلول مستقر در دانشگاه خوارزمی، ارائه تسهیلات و حمایت‌های ستادی لازم ار شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا و واحدهای توانمندسازی مرتبط مستقر در شهر سلول، ارائه تسهیلات و کمک‌های مالی در راستای ایجاد و توسعه شهر سلول و تشویق بخش غیردولتی برای سرمایه‌گذاری در زمینه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی اقدام کند.
وزیر علوم در مراسم امضای این تفاهم نامه به پیشرفت سریع علوم بیوتکنولوژی در دنیا اشاره کرد و گفت: حدود 30 سال پیش برای گرفتن بودجه مرکز ژنتیک با عنوان مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی درخواست‌های مکرری به مجلس شورای اسلامی ارائه شد و با پیگیری های به عمل آمده، مراکز پژوهشی مهمی مانند پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی و پژوهشگاه ژنتیک و زیست فناوری در زمینه بیوتکنولوژی شکل گرفت و ردیف بودجه ای برای آنها درنظرگرفته شد.
دکتر محمد فرهادی ادامه داد: علوم زیستی و پزشکی در حال دگرگون شدن است و دانشگاه‌ها آمادگی دارند تا شرکت‌های دانش بنیان و شتاب دهنده‌ها و مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری را پذیرا باشند و ما وظیفه داریم به سرعت چارچوب و قوانین را آماده کنیم تا در آینده این شرکت‌ها و مراکز با مشکل روبرو نشوند.
حوزه تخصصی شهر سلول، توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی است و با هدف متمرکز شدن شتاب دهنده ها، مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان و واحد های فناور در حوزه سلول های بنیادی، مهندسی بافت و پزشکی بازساختی مبتنی بر ظرفیت های بخش غیردولتی تاسیس می شود.
علمی**1055**1834
دریافت کننده: زینب کارگر ** انتشاردهنده: ناهید شفیعی
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان