به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی پنجشنبه 7 دی در مراسم بزرگداشت آیتالله آقانجفی همدانی در همدان، ضمن عرض ارادت به مفاخر همدان و شهدای این دیار با بیان اینکه در تقسیمبندی قدرت سخت و نرم، قدرت سخت از ابزار قهریه و یا ثروت تطمیع مالی استفاده میکند، اظهار کرد: مجموعهای از امور در کنار هم به عنوان قدت نرم شناخته میشود که یکی از آنها جامعه برخوردار از سابقه تمدنی بالاست.
وی جامعه دارای زبان غنی را برخوردار از قدرت نرم دانست و اضاله کرد: از سوی دیگر جامعهای که ارزشها و آئینهای ریشهای دارد از این نوع قدرت بهره میبرد.
او یکی از مولفههای قدرت نرم در هر جامعهای را به تعداد مفاخر آن به لحاظ کمی و کیفی منوط دانست و خاطرنشان کرد: این مهم پشتوانه بقا و دوام و اضمحلالناپذیری جامعه است.
صالحی با ابراز خرسندی از برگزاری کنگره بزرگداشت آیتالله آقانجفی همدانی تأکید کرد: خوشبختانه ایران اسلامی از مفاخر زیادی برخوردار است که امروز خوشحالیم به یاد یکی از بزرگان اسلام و همدان در این شهر گرد هم آمدهایم.
او آیتالله آقانجفی همدانی را شخصیتی کمنظیر در وجوه مختلف معرفی کرد و گفت: اگر از بزرگان، اجازههای اجتهاد آیتالله آقانجفی را بخوانید واژههایی که به کار رفته قابل توجه است.
وزیر ارشاد با اشاره به بخشی از عباراتی که از سوی بزرگان در مورد اجتهادنامه آیتالله آقانجفی به کار برده میشود، گفت: مرحوم نائینی در اجتهادنامه میفرماید «سالهای طولانی است که ایشان در دروس فقه و اصول من شرکت کردند و هدف ایشان از حضور برای دانشآموختگی و تعمق در مطالب و فهم دانش بود».
او افزود: در حوزه وجوه تهذیبی ایشان در اجازهنامه آیتالله غروی اصفهانی آمده است: «ایشان کسی است که فقط علم نیافته بلکه علم او به آداب دینی و اخلاق الهی آمیخته شده است».
صالحی با بیان اینکه در سن 29 سالگی و 30 سالگی اجتهادنامههایی از بزرگان به او اعطا شده و مورد تجلیل این بزرگان قرار گرفته است، گفت: اینکه چنین شخصیتی در این منطقه زیست کرده، مایه مباهات شما اهالی همدان، ایران و جهان تشیع است.
او با بیان اینکه تربیت و شخصیت خانوادگی آیتالله آقانجفی خاص بود، گفت: ایشان توفیق داشت در شاخههای مخالف دانش، وجود بزرگانی را درک کند و در همدان با دیرینه تاریخی سیر و سلوک معرفتی حضور داشته باشد.
وزیر ارشاد هر یک از همدرسان این عالم بزرگ را یک ستاره فضل و علم و اخلاق دانست و اظهار کرد: ایشان در این فضای کسب دانش و فضیلت چند موضوع را فراموش نکرد و به چند مطلب وفادار ماند که از جمله آنها می توان به «وفاداری به دانش»، «وفاداری تا آخر حیات به تدریس» و «وفاداری به تحقیق و تالیف» اشاره کرد.
او تأکید کرد: ایشان هیچ گاه بدون کتاب و دانش نبود، وقتی دانشپژوهی جزء عناصر فرد شود هیچ گاه خود را از مائده علم بینیاز نمیبیند و این نکتهای است که به وضوح در وجود آیتالله آقانجفی دیده میشد.
صالحی وفاداری به مردم را از دیگر ویژگیهای آیتالله آقانجفی دانست و با بیان اینکه این عالم بزرگ تا پایان حیات در کنار این مردم زندگی کرد، گفت: ایشان هیچ گاه از مردم خود فاصله نگرفت و در یک مسجد، پدرانه راه را به آنها نشان میداد.
او وفاداری به آرمانهای بلند نهضت امام خمینی(ره) را از دیگر خصلتهای آیتالله آقانجفی عنوان کرد و گفت: این عالم ربانی این تعبیر زیبا را به کار برد که «ما در طول تاریخ نابغه علمی و اخلاقی زیاد داشتیم اما نابغه زعامت اسلامی کم داشتیم و امام(ره) نابغه زعامت اسلامی بود».
وزیر ارشاد با بیان اینکه آیتالله آقانجفی همدانی با وجود سابقه علمی و اخلاقی و مباحث مختلف حوزوی، خود را مرید امام خمینی(ره) میدانست و واقعا هم مرید بود، ادامه داد: ایشان با همین نگاه، مرید مسیر و آرمانهای امام راحل باقی ماند.
صالحی با بیان اینکه عمر شخصیتهایی چون آیتالله آقانجفی مادی نیست، گفت: آنها هر آنچه برای ما گذاشتهاند مستمر است و تالیفات باقیمانده از ایشان باید ثبت و ضبط شود.
او با بیان اینکه خیلی حرفها هنوز در نوشتههای ایشان است و خاطرات بسیاری از ایشان داریم که هنوز ثبت و ضبط نشده، گفت: هنوز بیان دقت نظرهای خاص و حرفهایی که ایشان زدهاند، خریداران خاص خود را دارد.