امارات شهر پایدار ۳۵۴ میلیون دلاری در نزدیکی دبی می‌سازد

امارات متحده‌ی عربی در قرن بیستم، یکی از بزرگترین کشور تولید کننده‌ی نفت و انتشار دهنده‌ی گازهای گلخانه‌‌ای به شمار می‌رود اما در طول دو دهه‌ی گذشته دولت این کشور تلاش کرده که وابستگی خود را به سوخت‌های فسیلی کمتر کرده و از راهکار‌های جایگزینی بهره‌ گیرد که آسیب کمتری به محیط زیست زده و انرژی شهر را بدین روش تولید کند

امارات شهر پایدار 354 میلیون دلاری در نزدیکی دبی می‌سازد

امارات متحده‌ی عربی در قرن بیستم، یکی از بزرگترین کشور تولید کننده‌ی نفت و انتشار دهنده‌ی گازهای گلخانه‌‌ای به شمار می‌رود اما در طول دو دهه‌ی گذشته دولت این کشور تلاش کرده که وابستگی خود را به سوخت‌های فسیلی کمتر کرده و از راهکار‌های جایگزینی بهره‌ گیرد که آسیب کمتری به محیط زیست زده و انرژی شهر را بدین روش تولید کند. توسعه شهر پایدار شاید بتواند این کشور را ماموریت خود یاری دهد.

کشور مذکور قصد دارد تا سال 2050 میلادی هفتاد و پنج درصد انرژی دبی را از منابع پاک و بدون آلودگی تهیه کند. اگر این اتفاق رخ دهد دیگر اثری از گازهای کربنی در این شهر مشاهده نخواهد شد.

شهر پایدار

به همین منظور شرکت ساختمانی Diamond Developers در حال ساخت شهری در 29 کیلومتری دبی بوده که انرژی بیشتری از میزان مصرفی خود تولید می‌کند. این شهر که شهر پایدار (Sustainable City) نام گرفته قرار است با صرف هزینه‌ی 354 میلیون دلاری تا ابتدای سال 2019 ساخته شود.

این پروژه از سال 2013 آغاز شده و قرار است 5 سال به طول انجامد. شهر یادشده 113 هکتار مساحت خواهد داشت و قرار است تولید دی‌اکسید کربن در آن به حداقل برسد. به همین علت اتومبیل‌هایی با سوخت دیزلی اجازه تردد در این حوزه را نخواهند داشت.

ساکنین تنها می‌توانند از وسایل نقلیه‌ی عمومی، ماشین‌های هوشمند الکتریکی یا کالسکه‌ها برای تردد در این شهر استفاده کنند و 250 جایگاه شارژ الکتریکی به عنوان جایگزین پمپ‌بنزین در شهر پایدار وجود دارد.

در دوم بهمن ماه امسال مسئولین اداراه حمل ونقل دوبی قراردادی امضا کردند که به ماشین‌های الکتریکی خودران اجازه تردد در این شهر می‌دهد. صاحبان خانه در این شهر می‌توانند در ازای خرید یک ماشین 10 هزار دلاری، ماشین‌ گلف الکتریکی مجانی از دولت دریافت کنند. البته هزینه‌ی تردد با اتوبو‌س‌های شهر نیز مجانی است.

سقف هر خانه‌ای در این شهر مجهز به پنل‌های خورشیدی است.

یک پارک 2987 کیلومتری در این شهر با دو هزار و پانصد درخت بنا خواهد شد که به تصفیه‌ی هوا کمک خواهد کرد.

شرکت عمرانی Diamond Developers، پروژه شهر پایدار را به دو بخش تقسیم کرده‌اند.

فاز اول که در سال 2015 میلادی به اتمام رسیده شامل تولید 500 خانه‌ی ویلایی، 89 آپارتمان پیشرفته و 11 گلخانه‌ی گنبدی شکل می‌شود. سه هزار متر مربع به مزارع درون شهری و 108 هزار متر مربع به دفاتر اداری و ساختمان‌‌های تجاری اختصاص یافته است.

این فضای تجاری شامل باشگاه‌های ورزشی، استخرهای عمومی و باشگاه سواری ‌کاری با 32 اسطبل می‌شود. ضمن اینکه دو دریاچه‌ی مصنوعی با آب تصفیه شده هم در این شهر تعبیه شده است.

فاز دوم این پروژه نیز که در حال ساخت بوده از یک مدرسه، مسجد، موزه‌ی عملی، باشگاه تفریحی و یک مرکز خرید تشکیل می‌شود. ضمن اینکه ساخت اولین هتل خاورمیانه که توانایی تولید انرژی‌اش از مصرفش بیشتر باشد، قسمتی از فاز دوم پروژه مذکور خواهد بود.

در سال‌های اخیر امارات متحده‌ی عربی سعی داشته تا روی پروژه‌هایی مشابه در حوزه‌ ساخت شهر‌های نو سرمایه‌گذاری کند که بسیاری از آنها در جذب ساکنین موفق نبوده‌اند. برای مثال تنها 300 نفر در مَصدَر سیتی ابوظبی زندگی می‌کنند. در حالی‌ که ظرفیت شهر یاد شده 40 هزار نفر است.

اما بر خلاف تصور، با اینکه هزینه‌ی خرید خانه در شهر پایدار بسیار زیاد بوده و یک خانه در این شهر حداقل یک میلیون دلار قیمت دارد، توجه بسیاری از ساکنین امارات متحده به این شهر جلب شده و 1800نفر در این شهر ملک خریده‌اند. ضمن اینکه 900 نفر نیز ساختمان‌هایی را اجاره کرده‌اند.

این کلان‌ شهر در امارات متحده عربی قصد دارد آینده‌ی پایدار‌تری را به ارمغان آورد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر