با عرض پوزش از خانمهای عزیز، اما باید بگوییم که زنان واقعا بیشتر از مردان، آنهم 13000 کلمه در روز حرف میزنند. حال میخواهیم ببینیم، علت پرحرفی زنان ازنظر علمی چیست؟ با بنیتا همراه شوید و علت را دریابید.
ما در اینجا، دو تحقیق مهم که یکی بر روی موش و دیگری بر روی انسان صورت گرفته را بررسی میکنیم. احتمالا خود زنان هم به پرحرفی خود، اذعان دارند. حتما برای شما هم پیشآمده که مجبورید در مقابل آنان سکوت کنید. بهتر است خانمها بدانند که این مسئله به وجود یک پروتئین در مغز آنان مربوط است. در حال حاضر دانشمندان، کلیدی برای توضیح اینکه چرا زنان پرحرفتر هستند پیداکردهاند. یک مطالعه منتشرشده نشان میدهد که سطوح بالایی از پروتئین در مغز زن پیدا شده است. محققان دریافتهاند که زنان، سطوح بالاتری از پروتئین (FOXP2) دارند. محققان آمریکایی دریافتند کسانی که (FOXP2) که بهعنوان پروتئین زبان شناخته شده است، در مغز آنان بیشتر وجود داشته باشد، افراد پرحرفتری هستند.
محققان مجموعهای از موشهای صحرایی را برای تعیین علت اینکه چرا موشهای نر بیشتر از جنس مادهی خود در قفس سروصدا میکنند، مورد آزمایش قراردادند. آنها نوزادان چهارروزه را از مادران خود جدا کرده و تعداد دفعاتی که آنها گریه کردند را شمردند. هر دو نوزادان دختر و پسر صدها بار گریه کردند، اما موشهای نر دو برابر بیشتر از موشهای ماده گریه کردند. درنتیجه، هنگامیکه نوزادان در قفس مادر خود قرار داده شدند، موش مادر، ابتدا به سر نوزاد پسرش اعتراض کرد. آزمایش بر روی قسمتهایی از مغز که ثابت شده است در تماسهای صوتی درگیر میشوند نشان داد که میزان پروتئین (FOXP2) در نوزادان پسر، دو برابر نوزادان دختر است. سپس محققان ثابت کردند که تولید این پروتئین در مغز نوزادان ماده افزایش یافته و در نوزادان پسر کاهش مییابد. این مسئله باعث شده است که موشهای ماده، گریهی بیشتری کرده و درنتیجه مادرانشان علاقهی بیشتری به آنها نشان دهند.
مجلهی علوم اعصاب گزارش کرده است که در مقابل، مردان کمتر پرحرفی میکنند. در مرحلهی بعد، محققان دانشگاه مریلند، ده پسر و دختر بین سنین سه و پنج سال را بهعنوان نمونه مورد آزمایش قراردادند. این آزمایش نشان داد که میزان پروتئین (FOXP2) در یک منطقهی کلیدی مغز که به زبان در انسان مربوط است، در دختران 30 درصد بیشتر از پسران است.
محقق مارگارت مک کارتی میگوید: «بر اساس این مشاهدات، ما فرض کردیم که سطوح بالاتری از (FOXP2) در دختران و سطوح بالاتری از (FOXP2) در موشهای صحرایی نر نشان میدهد که سطح پروتئین (FOXP2) با جنسیت در ارتباط است».
مطالعات نشان دادهاند که عشق زن به حرف زدن در سنین جوانی آغاز میشود. دختران زودتر و سریعتر از پسران یاد میگیرند که صحبت کنند. اولین کلمات و جملات دختران، دارای واژگان بزرگتر و با استفاده از انواع بیشتری جملات، به نسبت پسران هم سن و سالشان است.
بااینحال، سیمون فیشر، یکی از اعضای گروه آکسفورد که برای اولین بار به این پروتئین اشاره داشت، در برابر نتیجهگیری بزرگ از یک مطالعه با تعداد معدودی از کودکان، هشدار داد.
درنهایت، یک توضیح علمی برای اینکه چرا مردان اغلب پرحرف نیستند، وجود ندارد. مطالعات نشان داده است که زنان در حدود 20000 کلمه در روز صحبت میکنند، اما مردان در حدود 7000 کلمه صحبت میکنند. دکتر لوان بریزندین، یک روانپزشک زن، چند سال قبل کتابی دربارهی زنان نوشته است. او در این کتاب توضیح داد که مغز زنان، سلولهای بیشتری را به ارتباطات اختصاص میدهد و صرفا با صحبت کردن میتوانند این سطح از سلولها را بهکار گیرند.
بریزندین میگوید «زنان یک شاهراه هشت خطی برای پردازش احساسات خود دارند، درحالیکه مردان دارای جادههای کوچک هستند». از آنجا که در زمان انجام مطالعات، چند نفر آن را ترک کردند، نظرسنجی دیگری نشان داد که مردان و زنان تقریبا به یک اندازه صحبت میکنند که حدود 16000 کلمه در روز است. بااینحال، تفاوتهای خاص آشکاری هنوز هم وجود دارد.
چرا مردان کمتر حرف میزنند؟
بهعنوانمثال، دختران زودتر صحبت میکنند و نیز تمایل به استفاده از جملات پیچیدهتری نسبت به پسران در دوران کودکی دارند. بااینحال، این تفاوت بهاحتمالزیاد به دلیل تفاوت هورمونی در مغز است. بهطور خاص، تستوسترون در بدن مردان وجود دارد و مغز آنها به این دلیل که ممکن است مردان هم به یک کتی پرحرف- واژهای که اولین بار برای افراد پرحرف با استفاده از نام یک عروسک پرحرف ابداع شد- تبدیل شوند، تعدیل میکند.
تا این اواخر، به دلیل اینکه محققان ازنظر اخلاقی نمیتوانند با افزایش سطح تستوسترون در بدن انسان به مطالعه و بررسی چگونگی تأثیر تغییرات شیمیایی بر صحبت کردن بپردازند، در مسیر تحقیقات مشکلاتی وجود داشت. یک مطالعه جدید انجامشده توسط محققان وین و آمستردام، مغز 18 زن تغییر جنسیت داده مورد مطالعه قرار گرفت. دوز قابلتوجهی از تستوسترون برای کمک به ایجاد تغییرات بیولوژیکی موردنظر، در این افراد تزریق شد و سپس اسکنهای مغزی (MRI) قبل و بعد از چند هفته صورت گرفت و محققان توانستند، تفاوتها را مقایسه کنند.
با توجه به نتایج، مردان تغییر جنسیت داده که تستوسترون اضافه را دریافت کرده بودند، کاهش سطح مادهی مغزی را در دو منطقهی کلیدی مغز یعنی بروکا و مناطق ورنیک، نشان دادند. هر دوی این مناطق در مغز با پردازش زبان در ارتباطاند.
روپرت لانزنبرگر استاد دانشگاه وین میگوید: «آنچه ما میبینیم درواقع، تفاوت کمی در ساختار مغز پس از قرار گرفتن در معرض طولانیمدت هورمون تستوسترون است. بهطورکلی تر، این یافتهها ممکن است نشان دهد که تفاوت واقعی بین مغز زنان و مردان به میزان قابلتوجهی به اثرات گردش هورمونهای جنسی وابسته است.»
میتوانید یک سری هم به «حقیقت هایی در باره بانوان: در هر دقیقه، یک زن براثر زایمان از دنیا میرود» بزنید.
منبع: Dailymail، Cheatsheet