ماهان شبکه ایرانیان

نظری اجمالی بر تاریخ انقضاء عسل و راه‌های نگهداری از آن

عسل با داشتن ماندگاری یا تاریخ مصرف طولانی برای مصارف دارویی و آشپزی بسیار ارزشمند است. در این مقاله مروری کوتاه از میزان ماندگاری آن خواهیم داشت

نظری اجمالی بر تاریخ انقضاء عسل و راه‌های نگهداری از آن

عسل با داشتن ماندگاری یا تاریخ مصرف طولانی برای مصارف دارویی و آشپزی بسیار ارزشمند است. در این مقاله مروری کوتاه از میزان ماندگاری آن خواهیم داشت.
عسل یکی از مواد غذایی معجزه آسایی است که از زمان‌های بسیار قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفته است. امروزه عسل در انواع مختلفی در دسترس بوده می‌توانید آن را تقریباً در تمامی خانواده‌ها بیابید. شاید شما نیز یک ظرف از آن را در خانه خود داشته باشید. چه مدت عسل را بدون آنکه فاسد شود، می‌توانید نگهداری کنید؟ اجازه دهید به آن پی ببریم. عسل فاسد نمی‌شود، به این دلیل که باکتریها و سایر میکروبها نمی‌توانند در آن زنده بمانند. این امر را می‌توان با این واقعیت ثابت کرد که عسل نگهداری شده در مقبره‌های مصر که در همین اواخر کشف شدند، قابل خوردن می‌باشند. ماندگاری عسل تا چه اندازه است؟
گفته می‌شود که عسل در خالص‌ترین شکل خود، در صورتی که به طور مناسب نگهداری شده و درب ظرف نگهدارنده آن محکم بسته شده باشد، می‌تواند به مدت بسیار طولانی دوام آورد. به این دلیل که عسل، قندی است که رطوبت بسیار کمی دارد. این امر رشد میکروارگانیسم‌ها را درون آن مشکل می‌سازد. از آنجا که عسل می‌تواند رطوبت را به خود جذب کند، اهمیت دارد که درب ظرف آن محکم بسته شده و به طور مناسب نگهداری شود. عسل به داشتن طبیعت اسیدی، محیط مناسبی برای زنده ماندن میکروارگانیسم‌ها به حساب نمی‌آید. همچنین گفته می‌شود شهد اندوخته شده توسط زنبور عسل حاوی مقادیر ناچیزی از آنزیمی تحت عنوان گلوکز اکسیداز است که در معده این حشرات یافت می‌شود. این آنزیم بر روی شهد عمل کرده در نتیجه به پراکسید هیدروژن و اسید گلوکونیک تبدیل می‌شود. وجود پراکسید هیدروژن می‌تواند دلیل ماندگاری طولانی عسل باشد.

بیشتر بخوانید: شفا بخشى عسل


بعضی مدعی بوده که عسل موجود در سوپر مارکتها بسیار فرآوری شده است و اکثر خواص عسل خالص در آن وجود ندارد. با این حال، بطریهای عسل نیز همانند سایر محصولات غذایی بسته بندی شده، دارای تاریخ انقضاء هستند. تاریخ انقضاء معمول عسل دو سال است. چنانچه طی این مدت آن را مصرف نکنیم، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ چنانچه عسل به خوبی نگهداری و محکم بسته شده باشد، مجبور به دور انداختن آن نیستید.
در واقع عسل فاسد نمی‌شود، به این دلیل که باکتریها و سایر میکروبها نمی‌توانند در آن زنده بمانند. این امر را می‌توان با این واقعیت ثابت کرد که عسل نگهداری شده در مقبره‌های مصر که در همین اواخر کشف شدند، قابل خوردن می‌باشند. با این حال، چنانچه به طور مناسب نگهداری نشود، کیفیت آن تغییر می‌کند. عسل ممکن است کریستالی شده یا به اصطلاح شکرک بزند و همچنین ممکن است طعم و عطر خود را با گذشت زمان از دست دهد. عسلی که درب آن محکم بسته و در در شرایط مناسب نگهداری شده باشد، ماندگاری زیادی خواهد داشت. گفته می‌شود که ماندگاری عسل خام نامحدود است.

چگونگی نگهداری عسل

بنابراین در صورتی که عسل به خوبی فرآوری، بسته بندی و نگهداری شده باشد، ماندگاری آن می‌تواند حقیقتاً طولانی باشد. بنابراین آن را بایستی در ظروف شیشه‌ای یا سرامیکی با درب محکم نگهداری کرد به طوریکه رطوبت به درون آن راه نیابد. قرار گرفتن طولانی مدت عسل در معرض رطوبت، منجر به تخمیر عسل شده در نتیجه کیفیت آن کاهش می‌یابد. عامل مهم دیگر در نگهداری عسل، دما است.
دمای بهینه نگهداری عسل پردازش شده یا به عمل آمده، 64 تا 75 درجه فارنهایت یا 18 تا 24 درجه سانتیگراد است و در مورد عسل پردازش نشده، این دما 50 درجه فارنهایت یا 10 درجه سانتیگراد خواهد بود. هم عسل فرآوری شده و هم غیر فرآوری را می‌توان در دمای 30 تا 32 درجه فارنهایت یا 1- تا 0 درجه سانتیگراد نگهداری کرد. در حالی که تغییرات دمایی ممکن است بر ماندگاری عسل تأثیر نگذارد، اما بایستی از قرار گرفتن آن در معرض گرما خودداری کرد. با این حال، پس از مدتی عسل شکرک زده و رنگ آن تیره‌تر می‌شود. این شکرک را می‌توان با قرار دادن ظرف عسل در آب گرم، حل نمود.
خلاصه آنکه، تاریخ انقضاء عسل نامشخص است. آن را بایستی به طور مناسب نگهداری کرد تا از فساد آن جلوگیری شود. ظرف عسل را به دور از نور مستقیم خورشید و گرما قرار داده تا از خواص آن بهره‌مند شوید. اطمینان حاصل کنید که درب آن را پس از هر بار مصرف، محکم ببندید. تاریخ انقضاء ارائه شده توسط تولید کنندگان تنها زمان حقیقی را نشان می‌دهد، (به این معنی که در صورت باز کردن درب ظرف عسل طی این مدت زمان بایستی مصرف شود).
منبع مقاله : برگرفته از سایت بازل
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان