ماهان شبکه ایرانیان

گزارش میزان از زندگی نوازنده بزرگ سه تار؛

نوای اسرارآمیز سه تار ذوالفنون همیشه در ذهن‌ها باقی خواهد ماند+عکس

جلال ذوالفنون بی شک یکی از به یادماندنی ترین نوازندگان سه تار و تاریخ موسیقی ایران از است که در سال ۱۳۹۰ در چنین روزی چشم از جهان فرو بست.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، جلال ذوالفنون بی شک یکی از به یادماندنی ترین نوازندگان سه تار و تاریخ موسیقی ایران از است که در سال 1390 در چنین روزی چشم از جهان فرو بست.

جلال ذوالفنون در سال 1316 در آباده متولد شد. در کودکی با خانواده به تهران آمد، تار پدر و ویلن برادرش او را با موسیقی آشنا کرد و از ده سالگی به سه تار پرداخت.

نوای اسرارآمیز سه تار ذوالفنون همیشه در ذهن‌ها باقی خواهد ماند+عکس////////////////////دوشنبه

برای ادامه موسیقی به هنرستان موسیقی ملی رفت، در آنجا سه تار چندان مورد استفاده نبود و او اجباراً تار را برگزید، با ساز‌های دیگر، چون ویلن نیز آشنا شد و آن را نزد برادرش محمود ذوالفنون آموخت و در این حال سه تار را همچنان می‌نواخت. در هنرستان از رهنمود‌های مرحوم موسی خان معروفی در زمینه تکنیک سه تار برخوردار شد و به این ترتیب هشت سال آموزش وی در هنرستان به فراگیری سه تار، تار و ویلن گذشت.

همزمان با تاسیس رشته موسیقی دانشکده هنر‌های زیبا به آنجا راه یافت و با چهره‌های شاخص موسیقی ایران نظیر مرحوم نورعلی خان برومند و دکتر داریوش صفوت آشنا شد. این آشنایی به وی امکانی داد تا شناخت تازه‌ای از موسیقی اصیل و امکانات وسیع سه تار به دست آورد. از این زمان بود که وی تمرکز و توجه خود را بر آموختن و گسترش این ساز معطوف ساخت.

نوای اسرارآمیز سه تار ذوالفنون همیشه در ذهن‌ها باقی خواهد ماند+عکس////////////////////دوشنبه

در ادامه راه از روش‌های اساتیدی، چون مرحوم صبا و مرحوم ارسلان خان درگاهی و همچنین راهنمایی‌های ارزنده دکتر صفوت بهره فراوان یافت.

از ذوالفنون کتابی با عنوان گل صدبرگ منتشر شده است که دیدگاه‌ها و زندگی و برخی خاطرات او از زیست موسیقایی و حرفه‌ای اش را بیان می‌کند.

پس از اتمام دانشکده در همان جا و نیز مرکز حفظ واشاعه موسیقی ملی به تدریس سه تار پرداخت. حضور در این مرکز موهبت کسب فیض از محضر اساتیدی، چون سعید هرمزی و یوسف فروتن را برایش به همراه داشت.

نوای اسرارآمیز سه تار ذوالفنون همیشه در ذهن‌ها باقی خواهد ماند+عکس////////////////////دوشنبه

پس از انقلاب ذوالفنون در چند حیطه تاثیر گذار بود، ابتدا آشنا ساختن عموم مردم با ساز درقالب همکاری‌هایی که با شهرام ناظری و برخی دیگر از هنرمندان داشت که اوج آن انتشار آلبوم گل صدبرگ و آتش در نیستان با شهرام ناظری و آلبومی از نگاه یاران با صدای صدیق تعریف بود. برخی از آثار ذوالفنون همانند پرواز و پرنیان به صورت آلبوم تکنوازی سه تار نیز منتشر شده‌اند.

درباره کنسرت گروه ذوالفنون در نیاوران حیطه دیگر تدوین کتابی برای آموزش سه تار به جوانان علاقه‌مند به موسیقی اصیل ایرانی و ساز سه تار بود که تالیف وی در این زمینه سهمی جدی در فراگیر ساختن این ساز ایفا کرد. از ذوالفنون کتاب «گل صدبرگ» که مجموعه‌ای از نوشت‌ها و خاطراتش درباره موسیقی است به بازار کتاب راه یافته است.

نوای اسرارآمیز سه تار ذوالفنون همیشه در ذهن‌ها باقی خواهد ماند+عکس////////////////////دوشنبه

وی با اغلب هنرمندان طراز اول کشور همکاری جدی و مستمر داشته است و با همکاری با داریوش خواجه نوری واجرای آثار مشترک با این هنرمند پرداخته است.

ذوالفنون در جشنواره بیست و هفتم موسیقی فجر به عنوان چهره برگزیده موسیقی انتخاب شد. او اوایل اسفند به جراحی قلب باز پرداخت و سه هفته بعد در عصر روز 28 اسفند 1390 به دلیل خونریزی داخلی در بیمارستان البرز کرج دار فانی را وداع گفت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان