امیررضا وکیلیفرد، نویسنده کتابهای «ضربان زندگی» و «نبض زندگی» در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه هر ساله تعدادی دانشجوی غیرایرانی برای ادامه تحصیلات تکمیلی وارد دانشگاههای کشور میشوند، اظهار کرد: پیشنیاز تحصیلات دانشجویان غیرایرانی در ایران، یادگیری فارسی دوره عمومی است؛ چراکه به دلیل ناآشنا بودن با زبان فارسی نیمهتخصصی و تخصصی در دانشگاه دچار مشکلات عدیدهای میشوند.
او افزود: برای رفع این دغدغه دانشجویان غیرایرانی، در نیمه دوم دهه 70 به فکر راهاندازی دورههای زبان فارسی نیمهتخصصی و نگارش کتابهای برای این دورهها افتاده که در نتیجه آن نسخههای اولیه کتابهای فارسی ویژه برای علوم پزشکی و علوم مهندسی در سال 1381 چاپ شد.
وکیلی فرد درباره نگارش کتابهای «ضربان زندگی» و «نبض زندگی» گفت: پس از سالها تدریس، در سالجاری کتاب «ضربان زندگی» به همت انتشارات جهاد دانشگاهی واحد استان قزوین و کتاب «نبض زندگی» به کوشش انتشارات دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) منتشر شد.
سرپرست دانشجویان غیرایرانی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) ادامه داد: این دو کتاب برای گسترش واژگان و درک متون نیمهتخصصی زبان فارسی در حوزه علوم پزشکی تألیف شده است که در آن کوشش بر این بود تا علاوه بر ایجاد آمادگی، راهبردهایی برای خواندن و تمرینهای گوناگون برای تمام مهارتهای زبانی طراحی شود که میتوان آن را در ایران بینظیر و در دنیا کمنظیر دانست.
این نویسنده با اشاره به ویژگیهای کتابهای «ضربان زندگی» و «نبض زندگی» تصریح کرد: در بخش نگاه کلی در ابتدای کتابها، سعی شد پیشنهادهای آموزشی برای مرحله پیش از خواندن، مرحله حین خواندن و مرحله پس از خواندن برای مدرسان زبان فارسی به غیرفارسیزبانان همچون کتابچه راهنمای مدرسان به طور مفصل ارائه شود.
او ادامه داد: تلاش ما بر این است تا آموزش زبان فارسی به عنوان زبان اول، دوم یا خارجی، با نگاهی به دانشِ آموزشکاوی زبان، علمیتر و کارآمدتر انجام شود چرا که بدون داشتن تخصص چنین امری اتفاق نخواهد افتاد.
رئیس مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در پایان درباره کتابهای جدید در دست نگارش خود گفت: در همین مجموعه، کتابهای ویژه علوم انسانی، علوم اجتماعی، شیمی، فیزیک، زیستشناسی و علوم رایانه را برای پر کردن خلأ موجود به کمک همکاران در مجموعهای با عنوان «فارسی زبان علم» در دست تألیف دارم که در ماههای آینده به چاپ خواهد رسید.
امیررضا وکیلی فرد که دانشآموخته مقطع دکتری آموزشکاوی زبانهای دوم از دانشگاه مونترال است در سابقه کاری خود تدریس در دانشگاههای شهید بهشتی و علامه طباطبایی، راهاندازی نشریه علمی پژوهشی «پژوهشنامه آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان» و تأسیس رشته آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) را دارد.
او در حال حاضر رئیس مرکز آموزش زبان فارسی و سرپرست دانشجویان غیرایرانی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) و همچنین عضو شوراهای متعددی در بنیاد سعدی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.