ماهان شبکه ایرانیان

سودآورترین شرکت نفتی دنیا با هزینه تولید تک رقمی

اطلاعات مالی درز یافته، اسرار به شدت محافظت شده در صنعت انرژی را که مربوط به آرامکوی عربستان سعودی - بزرگترین شرکت نفت جهان است - احتمالا برملا می‌کند.

سودآورترین شرکت نفتی دنیا با هزینه تولید تک رقمی

به گزارش ایسنا، طبق اطلاعات مالی که از سوی بلومبرگ نیوز به دست آمده و شرکت ملی نفت عربستان سعودی (آرامکو)   آن را تایید نکرده است،  این شرکت در نیمه اول سال 2017 به میزان 33.8 میلیارد دلار درآمد داشت.

در مقایسه، اپل که ارزشمندترین شرکت سهامی عام جهان است در مدت مشابه 28.9 میلیارد دلار درآمد داشت.

درآمد آرامکو در نیمه اول سال 2017 بیش از چهار برابر درآمد 7.4 میلیارد دلاری اکسون موبیل- بزرگترین شرکت انرژی از نظر سرمایه بازار - است. اسناد به دست آمده از سوی بلومبرگ همچنین آمار مالی کلیدی و جزییات ساختار حق امتیاز آرامکو را برملا ساخت. این اطلاعات احتمالا نگاه جامعی را برای سرمایه‌گذاران در آستانه مهیا شدن این شرکت برای عرضه اولیه عمومی سهام فراهم می‌کند.

اطلاعات درزیافته در حالی منتشر شده که آرامکو همچنان سرگرم بررسی زمان مناسب برای عرضه اولیه عمومی بخشی از سهام خود است که انتظار می‌رود بزرگترین عرضه اولیه عمومی باشد که تاکنون انجام گرفته است. با این همه آرامکو این گزارش را تایید نکرده و به بلومبرگ اعلام کرده این اطلاعات نادرست است.

طبق اطلاعاتی که به دست بلومبرگ رسیده، آرامکو 52.1 میلیارد دلار جریان نقدی از فعالیت‌هایش داشت که یکی از مهم‌ترین معیارها در صنعت نفت و گاز است. جریان نقدی اکسون موبیل از فعالیت‌هایش در مدت مشابه 15.2 میلیارد دلار و با احتساب فروش دارایی‌ این شرکت، 16 میلیارد دلار بوده است.

تحلیل آمار از سوی بلومبرگ نشان می‌دهد هزینه استخراج آرامکو کمتر از چهار دلار در هر بشکه بوده که به میزان قابل توجهی کمتر از همتایان بزرگش است. افراد متعددی که نسبت به فعالیت‌های آرامکو اطلاعات داشتند به شبکه سی ان بی سی گفته‌اند این آمار احتمالا بسیار پایین است با این همه هزینه استخراج نفت آرامکو قطعا تک رقمی است.

گفته می‌شود عربستان سعودی نقطه سر به سر حدود پنج دلار در هر بشکه برای تولید نفت جدید دارد. آرامکو 13 میلیارد دلار سود نقدی به تنها سهامدار خود که دولت عربستان سعودی است پرداخت کرده است. دولت عربستان نرخ مالیات آرامکو را از 85 درصد درآمدش به 50 درصد کاهش یافته است. این اطلاعات ساختار حق امتیاز جدیدی را که از اوایل سال 2018 اجرا شد، نشان می‌دهد. حق امتیاز 20 درصد در زمانی که نفت حداکثر 70 دلار در هر بشکه است تعیین شده و اگر قیمت نفت به بالای 100 دلار در هر بشکه برسد، به 50 درصد افزایش پیدا می‌کند. این هزینه مشمول همه تولیدات مایع آرامکو بوده، در حالی که در ساختار قبلی حق امتیاز 20 درصدی تنها به صادرات نفت خام و محصولات پالایشی تعلق می‌گرفت.

عرضه اولیه سهام برای آرامکو در یک بازار بورس بین‌المللی بزرگ برای سال جاری برنامه‌ریزی شده بود، اما اکنون انتظار می‌رود این عرضه در سال 2019 انجام بگیرد.

امین ناصر، مدیرعامل آرامکو، گفته است: شرکتش آماده عرضه سهام است اما منتظر است تا دولت برای مکان عرضه آن تصمیم بگیرد.

عربستان سعودی قصد دارد از این عرضه حدود 100 میلیارد دلار جمع کند که ارزش آرامکو را به دو تریلیون دلار می‌رساند. با این همه تحلیل‌های دیگر نشان می‌دهد ارزش این شرکت احتمالا یک تا 1.5 تریلیون دلار است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی