ماهان شبکه ایرانیان

شناسایی علائم و درمان کمبود مواد غذایی در گیاهان – قسمت اول

رشد گیاه‌تان به طور ناگهانی کاهش یافته. سالم به نظر می‌رسد و نمی‌فهمید چه مشکلی دارد! شاید کمبود مواد غذایی دارد. علائم کمبود مواد غذایی را می‌شناسید؟

شناسایی علائم و درمان کمبود مواد غذایی در گیاهان – قسمت اول

رشد گیاه‌تان به طور ناگهانی کاهش یافته. سالم به نظر می‌رسد و نمی‌فهمید چه مشکلی دارد! شاید کمبود مواد غذایی دارد. علائم کمبود مواد غذایی را می‌شناسید؟

همه مشکلاتی که گیاهان پیدا میکنند در اثر حمله آفات و بیماری‌ها نیست. گاهی گیاه‌مان از کمبود یک ماده غذایی و یا حتی حضور بیش از اندازه آن ماده در خاکش، رنج می‌برد.

کمبود مواد غذایی در گیاهان اغلب با علائمی مانند تغییر رنگ و یا بدشکلی برگ‌ها و ساقه خود را نشان می‌دهد. در مطلب زیر کارهایی که باید انجام دهید تا مشکل گیاه را تشخیص دهید آورده شده.

متاسفانه مشکلات زیادی هستند که علائم مشابهی دارند، و یا گاهی گیاه چند مشکل را با هم دارد. در این موارد رفع مشکل می‌تواند سخت باشد.

قبل از اینکه گیاه‌تان را با انوع و اقسام درمان‌ها خفه کنید و از بین ببرید، مطمئن شوید مشکل گیاه‌تان چیست و سپس در راستای برطرف کردن آن دست به کار شوید.

راهنمای مرحله به مرحله درمان گیاه مریض:

–  ابتدا گیاه را بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچ حشره یا بیماری ندارد.

– تغییر رنگ شاخسار گیاه یا بازماندن از رشد آن می‌تواند تنها در نتیجه خاکی خیس و با زهکشی نامناسب به وجود آید. یا گاهی این حالت در اثر فشردگی زیاد خاک است که به ریشه اجازه رشد نمی‌دهد. پس سریعا به وجود بیماری در گیاه مشکوک نشوید و ابتدا شرایط محیطی گیاه را بررسی کنید.

– سرما یا گرمای زیاد رشد گیاه را کند می‌کند و بر گلدهی و میوه دهی آن تاثیر می‌گذارد.

– کود دهی بیش از حد می‌تواند باعث شوری خاک شود. در این حالت ممکن است گیاه حالتی سوخته بگیرد و یا پژمرده شود، حتی وقتی که خاک مرطوب است.

– اگر فکر می‌کنید که نمی توانید مشکل گیاه را حدس بزنید، از آن عکس بگیرید و یک نمونه از برگش را هم نزد مراکز مراقبت از گل و گیاه و یا مطب یک گیاه پزشک ببرید. مراکز گل و گیاه شهرداری هم به طور رایگان تشخیص بیماری و مشکل گیاه را انجام می دهند.

گیاه به چه مواد غذایی نیاز دارد؟

گیاه برای سالم ماندن به ترکیبی از مواد غذایی نیاز دارد. مواد غذایی که گیاه به مقدار زیاد به آنها نیاز دارد به نام عناصر پرمصرف شناخته می‌شوند. به همین ترتیب، عناصر غذایی که گیاه مقدار کمتری از آنها را برای رشد نیاز دارد عناصر غذایی کم مصرف نامیده می‌‌شوند. عناصر غذایی پر مصرف شامل: نیتروژن، پتاسیم، فسفر، کلسیم، سولفور و منیزیم است.

عناصر غذایی کم مصرف شامل: بور، مس، آهن، منگنز، مولیبدنوم و روی است.

گیاهان چگونه عناصر غذایی را جذب می‌کنند؟

همه این عناصر از طریق ریشه و به وسیله آب موجود در خاک، از خاک به ریشه گیاه منتقل می‌شوند. پس گیاه برای جذب مواد غذایی مناسب به آب کافی نیاز دارد. فاکتور مهم دیگر پی اچ خاک است. هر گیاه برای اینکه بتواند به مواد غذایی موجود در خاک دسترسی داشته باشد نیاز به پی اچ خاصی دارد. بعضی گیاهان از بقیه ایرادگیر تر هستند. اگر خاک‌تان بیش از حد اسیدی یا بیش از حد قلیایی باشد، گیاهان نمی‌توانند مواد غذایی موجود در آن را جذب کنند، حتی اگر خاک پر از مواد غذایی باشد.

در ادامه علائم کمبود هر کدام از عناصر غذایی را به طور جداگانه بررسی می‌کنیم. توجه داشته باشید که گاهی گیاه همه علائم گفته شده را با هم نشان نمی‌دهد و تنها چند تا از آنها را دارد. پس برای اثبات کمبود به دنبال همه این علائم نباشید. در تشخیص دقیق باشید چرا که همانطور که خواهید دید گاهی علائم کمبود دو یا چند عنصر غذایی بسیار شبیه به هم هستند.

علائم کمبود هر کدام از این مواد غذایی …

در قسمت دوم مطلب

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان