ماهان شبکه ایرانیان

مروری بر اختتامیه «سین سیما»؛

وقتی صداوسیما هم رادیو را نادیده می‌گیرد/ بی‌مهری با مو سفیدان

اختتامیه جشنواره «سین سیما» در حالی برگزار شد که برنامه ها و چهره های تلویزیونی در کانون توجه قرار گرفتند و به رادیویی ها بی مهری شد.

وقتی صداوسیما هم رادیو را نادیده می‌گیرد/ بی‌مهری با مو سفیدان

به گزارش خبرنگار مهر، روز شنبه یکم اردیبهشت اختتامیه جشنواره «سین سیما» برگزار و طی آن از برنامه ها و سریال های برگزیده صداوسیما در ایام نوروز 97 تجلیل شد که البته پیش از این مراسم، آمار برنامه ها و سریال های پرمخاطب و برترین های تلویزیون اعلام شده بود.

این اختتامیه با حضور عبدالعلی علی عسکری رییس صداوسیما، مرتضی میرباقری معاون سیما، حمید شاه آبادی معاون صدا و جمعی از مدیران شبکه های رادیویی و تلویزیونی و هنرمندان برگزار شد. در کنار این هنرمندان جمعی از پیشکسوت ها نیز حضور داشتند که بخشی از آنها هنرمندان و گوینده های قدیمی رادیو بودند.

این جشنواره که راهی برای توجه بیشتر به فعالان تولید برنامه های صدا و سیما است گرچه توجهی کافی به بخش تلویزیون داشت ولی در بخش رادیو کم توجهی و بی مهری هایی اتفاق افتاد. به طور مثال در تلویزیون حوزه های مختلفی از جمله بهترین مجری مرد و زن تلویزیون، سریال، برنامه ترکیبی، برنامه گفتگومحور و... به رقابت گذاشته شدند اما در بخش رادیو فقط سه برنامه از شبکه های رادیو جوان، رادیو ایران و رادیو تهران انتخاب شدند.

اگرچه تلویزیون با توجه به تنوعی که دارد بیشتر از رادیو توسط عامه مردم دنبال می شود اما نحوه رقابت آثار رادیویی در این مراسم و انتخاب تنها سه عنوان برنامه عیدانه از سه شبکه در میدان رقابت نه تنها مخاطب را به توجه بیشتر به رادیو سوق نداد که نشان داد خود سازمان صداوسیما نیز نسبت به رادیو غفلت می ورزد.

در این مراسم که با یک و نیم ساعت تاخیر نسبت به زمان اعلام شده برگزار شد، چیدمان برنامه ها نیز مظلومیت بیشتر رادیو را نشان داد. رضا رشیدپور مجری مراسم نیز در بخشی به ویژگی های رادیو و هنرمندان آن و همچنین پیشینه رادیویی خود و علاقه اش به این رسانه اشاره و درخواست کرد که دوباره تلویزیونی ها بتوانند به رادیو بازگردند.

 در این آیین، ابتدا همه بخش های تلویزیونی از جمله بهترین سریال، مجری مرد و زن، برنامه های ترکیبی و... اعلام شد و در ساعات پایانی شب درحالیکه چند تن از گوینده های قدیمی و پیشکسوت و تعداد زیادی از حاضران در سالن مراسم را ترک کرده بودند نوبت به رادیو رسید.

بخش رادیو برخلاف بخش تلویزیون که تندیس های مردمی در قالب تیزر معرفی می شد هیچ تیزری حتی برای معرفی برنامه ها نداشت و با شتاب هرچه بیشتر برای اتمام برنامه برگزار شد. در این بخش باز هم برخلاف تلویزیون که در کنار تندیس های مردمی از آثار پربیننده و جذاب سیما هم تجلیل شد یا نامی از آنها به میان آمد جز اهدای تندیس های بخش رقابتی از برنامه دیگری در رادیو تجلیل نشد و فقط از هر شبکه با توجه به رویکرد و فعالیت آن یک قدردانی صورت گرفت.

این رویکرد، دلخوری بعضی از هنرمندان رادیو را در پی داشت و این سوال را در ذهن شان ایجاد کرد که چرا باید رسانه ای که همیشه مظلوم و مهجور بوده در مراسمی که به خود صداوسیما تعلق دارد باز هم کمتر مورد توجه قرار بگیرد.

کاش در میان نام بردن و اختصاص وقت به بسیاری از سلبریتی ها و چهره های تلویزیونی که مخاطب به اندازه کافی آنها را می شناسد زمانی هرچند کوتاه به صداهایی که سال ها در پشت میکروفن های رادیو ماندگار شده اند تعلق می گرفت. این اولین جشنواره نوروزی صداوسیماست که به پربیننده ها و پرمخاطب های نوروزی اش پرداخته است و امید که در جشنواره ها و تجلیل های بعدی کمتر تبعیضی میان برنامه ها و رسانه ها وجود داشته باشد و شاید بهتر باشد از این پس بخش اول برنامه را به رادیو اختصاص دهند نه بخش پایانی را.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان