معرفی فناوری Google Duplex در کنفرانس توسعه دهندگان گوگل حواشی زیادی را برای این شرکت به دنبال داشته است. بسیاری امکان تقلید صدای یک انسان توسط دستیار صوتی هوشمند گوگل را از لحاظ اخلاقی صحیح ندانسته و حتی آن را شیادی نامیده اند. حال گوگل در بیانیه ای اعلام کرده است که هوش مصنوعی اش قبل از آغاز هر مکالمه تلفنی خود را به طرف مقابل معرفی خواهد کرد.
بدین ترتیب هر کس که مخاطب دستیار صوتی گوگل قرار بگیرد پیش از صحبت از هویت او و فردی که قرار است هوش مصنوعی به نمایندگی از آن صحبت کند آگاه خواهد شد. گوگل در بیانیه خود تاکید کرده که آنچه در رویداد I/O ارائه شد تنها یک پیش نمایش از تکنولوژی در دست توسعه آنها بوده و متخصصین این شرکت تلاش خواهند کرد تا با جمع آوری بازخوردها تکنولوژی مورد بحث را با تمرکز روی شفافیت تکامل دهند.
لازم به یادآوری است که آنچه ساندار پیچای در خلال کنفرانس توسعه دهندگان گوگل به حضار ارائه داد در عین ایجاد برخی انتقادات، تحسین های بسیاری را نیز برانگیخت. دستیار صوتی هوشمند گوگل به کمک تکنیک جدید شناسایی کلمات WaveNet، حالا می تواند با لحن طبیعی یک انسان جملات را بیان کند و در عین حال امکان تشخیص صحبت های فرد مقابل را با هر لحن و سرعت بیانی را داراست.
اتفاقاً همین توانایی بالا در صحبت کردن به مانند انسان هاست که بسیاری از متخصصین و کاربران عادی را نگران کرده است، چرا که چنین قابلیتی می تواند بدون رعایت اصول قانونی و اخلاقی بسیار خسارت بار بوده و حتی زمینه را برای بروز جرائم و کلاهبرداری ها فراهم آورد.
برخی کارشناسان باور دارند که چالش اخلاقی پیش روی سرویس Google Duplex دست کمی از مقاومت های به وجود آمده در زمان معرفی عینک هوشمند گوگل گلس ندارد. در آن زمان نیز بسیاری از معرفی محصول مورد بحث که می توانست حریم های خصوصی افراد را به شدت مورد تهدید قرار دهد ابراز نگرانی کردند. این مسئله خود یکی از دلایل مهم برای عدم موفقیت گجت مورد اشاره بود.
بابت همین نگرانی ها و تجربه ها است که گوگل تمام تلاش خود را به کار بسته تا نگذارد برخی ملاحظات مانع از موفقیت محصول جدید و جذابش شود. حال باید به انتظار نشست و دید پیچای و همکارانش تا چه حد در این کار موفق خواهند بود.