رفع سدمعبر دستفروشان، بیشترین تماس شهروندان
«بیشترین درخواست شهروندان در نیمه دوم سال 97 در سامانه 137، رفع سد معبر دستفروشان بوده است.» این اظهار نظر فروردین امسال توسط رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران انجام شد. بهگفته محمدجواد شیرازی در ششماهه دوم سال 96 بیش از 231هزار تماس با سامانه 1888 شهرداری تهران برقرار شده است. از این تعداد پیام 80درصد به حوزههای اجرایی ارسال شده و 20درصد آنها به دلایلی نظیر عدم صحت خبر یا احراز هویت قابلیت ارجاع نداشت. او ادامه داد: 95درصد پیامهای دریافتی این سامانه در قالب انتقاد و شکایت و پنجدرصد در قالب تقدیر و تشکر بوده است.
شیرازی تاکید کرد: بیشترین درخواست شهروندان در نیمه دوم امسال در سامانه 137، رفع سد معبر دستفروشان با ششدرصد درخواست، آلودگی صوتی ناشی از ساختمان سازی با 2/4 درصد، نظافت معابر شهری 47/3 درصد، نگهداشت فضای سبز با 37/3درصد و رفع خطر درختان شکسته با 25/3درصد بوده است. به گزارش مهر، او ادامه داد: از مجموع تماسهای شهروندان با این سامانه نزدیک به 600هزار درخواست ثبت و به واحدهای اجرائی شهرداری تهران ارجاع شده است که نسبت به نیمه نخست سال گذشته حدود 9/13درصد کاهش داشته است.
با تاکید شهردار مانع کسب دستفروشان نیستیم
در نخستین ماه سالجاری معاون خدمات شهری شهرداری کرج بیان کرد که ساماندهی دستفروشان را با توجه به تاکید شهردار برای مانع نشدن از کسب درآمد این افراد، در دستور کار قرار دادیم. حسن مدیرروستا با اعلام اینکه دستفروشی یکی از مشاغل دم دستی و سادهای است که در وضعیت اقتصادی کنونی و بحرانهای آن به سرعت از سوی افراد مورد توجه قرار میگیرد، اظهار کرد: کمبود درآمد و شرایط معیشتی خانوادهها، سرپرستان را به این سمت میکشاند، اما این کار باعث به همریختگی وضعیت شهر و چهره نامطلوبی در آن میشود.
او روزهای پایانی سال را زمان اوج افزایش دستفروشان و بروز تخلفات مربوط به سد معبر عنوان کرد و ادامه داد: اگرچه سد معبر و دستفروشی جرمهای شهری محسوب میشوند، اما رویکرد ما مبارزه نیست و سازگاری و ساماندهی آنان را با توجه به تاکید شهردار برای مانع نشدن از کسب درآمد این افراد، در دستور کار قرار دادیم. بهگفته مدیرروستا، اختصاص سه نقطه از شهر برای ساماندهی دستفروشان در روزهای پایانی سال نیز با همین هدف انجام گرفت. این مسئول اظهار کرد: این سه نقطه در مناطق آزادگان، 45 متری گلشهر و خیابان شهید بهشتی در نظر گرفته شده بود و تلاش کردیم با استقرار دستفروشان در این نقاط، خیابانهای اصلی و پرتردد شهر را از وجود سد معبر و دستفروشی خالی نگه داریم.
معاون شهردار کرج اضافه کرد: این کار در پایان سال گذشته برای نخستینبار با هماهنگی همه دستگاههای ذیربط از جمله دستگاه های قضائی و انتظامی و از طریق اتخاذ برنامهای جامع انجام گرفت. به گزارش ایلنا، او ابراز امیدواری کرد بتوانیم با استمرار برنامه ریزی و تهیه طرحهای جایگزین، این مشکل شهری را برای همیشه از میان برداریم.
ساماندهی دستفروشان با رویکرد سازگاری
روز گذشته رئیس اتاق اصناف ایران از فعالیت 750هزار بنگاه صنفی بدون مجوز و 550هزار دستفروش در کشور خبر داد. علی فاضلی با بیان اینکه این نابسامانی بازار را تحت تاثیر قرار داده است، اظهار کرد: عدم سازمانیافتگی در مجموعه بنگاههای اقتصادی بهویژه صنوف موجب شده شاهد رکود در این بازار باشیم. این در حالی است که براساس برنامه پنجم توسعه اقتصادی مکلف به سازماندهی صنوف بودیم. او اضافه کرد: البته در این باره باید شرایط لازم فراهم شود که ما هم دنبال ایجاد این شرایط هستیم. ضمن اینکه اصلاح برخی قوانین، آییننامهها و دستورالعملها میتواند کمککننده باشد.
رئیس اتاق اصناف ایران در عین حال گفت: در بحث تامین با کمترین مشکل مواجه هستیم، یعنی مشکلی در تامین کالا نداریم، اما برخی از متغیرهای اقتصادی در فروش کالا تاثیر گذاشته است. فاضلی افزود: ما راهبرد معینی در زنجیره تولید تا توزیع نداریم که اگر از این راهبرد برخوردار بودیم بسیاری از مشکلات امروزی وجود نداشت. ضمن اینکه افزایش بیش از اندازه بنگاههای صنفی آن هم به این علت که استفاده از سرمایههای کوچک در سایر بخشها به جز اصناف میسر نیست موجب شده شاهد پدیده رکود در فعالیت صنفی باشیم.
رئیس اتاق اصناف ایران توضیح داد که بازار با مشکل دیگری نیز دست و پنجه نرم میکند اینکه برای کالاهایی که بدون انتقال ارز وارد میشدند در سامانه نیما فکری نشده است. از این رو دولت باید این نقیصه را رفع کند تا مشکلات پیش روی صنوف کمتر شود. به گزارش صداوسیما، فاضلی با اشاره به اینکه برخی از استنکاف فروش از سوی عمده فروشان خبر دادهاند، ادامه داد: در بررسی هایی که از بازار به عمل آوردیم، استنکاف فروش عمده فروشان، مشاهده نشد و روال تامین کالا بهصورت طبیعی ادامه دارد.