خطرات احتمالی ایمپلنت سینه (۱)

بسیار پیش می‌آید خانم‌هایی که عمل ایمپلنت سینه انجام داده‌اند، برای دفعات بیشتری به این عمل نیاز پیدا کنند و یا اینکه ایمپلنت‌های خود را در آورند.

خطرات احتمالی ایمپلنت سینه (1)

دکتر عبدالرضاروئین تن؛ فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی

لاستیک سیلیکون، ماده‌ای است که برای ایمپلنت سینه مورد استفاده قرار می‌گیرد. خانم‌هایی که می‌خواهند سینه‌های‌شان را بزرگ‌تر و یا بخش تخلیه شده سینه‌های‌شان را با کیسه‌های سیلیکونی پر کنند، سراغ ایمپلنت سینه می‌روند. به طور کلی دو نوع ایمپلنت برای سینه‌ها وجود دارد: نوع اول نوع آب نمکی است و نوع دوم نوع سیلیکونی.

در ایمپلنت‌های آب نمکی از سرم نمکی و در ایمپلنت سیلیکونی از ژل غیر قابل نفوذ استفاده می‌شود. روش سیلیکونی از نظر جراحان سینه روش قابل قبول‌تری است. برای نخستین بار در سال 2006 FDA عمل سینه با سیلیکون را مورد تایید قرار داد، ولی همچنان تحقیقات زیادی در این زمینه در حال انجام است.

در واقع نام روش‌های متفاوت ایمپلنت از روی موادی که از آنها برای پر کردن سینه استفاده می‌شود، گرفته شده است. روش آب نمکی یا Saline و روش استفاده از ژل سیلیکون هر دو از دهه 60 به کار گرفته شدند. در سال 1992، FDA اعلام کرد که روش سیلیکونی باعث بروز برخی بیماری‌ها مثل ورم رماتیسمی و برخی بیماری‌های خود ایمنی می‌شود؛ اما در سال 2006، محدودیت‌های استفاده از ژل‌های سیلیکونی را برداشت و سیل عظیمی از خانم‌ها تقاضای استفاده از آن برای بزرگ‌تر کردن سینه‌های‌شان داشتند.

سیلیکون نوعی پلاستیک یا پلیمر مصنوعی است که اولین بار در سال 1930 ساخته شد. این پلاستیک مصنوعی از ترکیب یک نوع ماده طبیعی، کربن، هیدروژن و اکسیژن که با پلیمرایز ترکیب شده‌اند، به دست می‌آید، فرایندی که در آن مولکول‌های ساده برای تشکیل مولکول‌های پیچیده‌ ترکیب می‌شوند. سیلیکون در سه حالت مایع، ژله‌ای و جامد وجود دارد.

اخیرا دانشمندان در حال تحقیق روی استفاده از فناوری نانو برای ایمپلنت سینه هستند تا روش سالم‌تری را برای این‌کار بیابند و خطرات کمتری خانم‌ها را تهدید کند. بیشتر افرادی که در اثر بیماری سرطان سینه، بخشی از سینه خود را برداشته‌اند، ترجیح می‌دهند که ایمپلنت داشته باشند.

 سالین یا سیلیکون

سالین یا سیلیکون، کدام یک بهتر است؟

انتخاب هر یک از این روش‌ها به خود فرد بستگی دارد. میزان بودجه‌ای که برای کار در نظر گرفته می‌شود، اندازه سینه‌ها، اندازه زخم و بافت سینه‌ها در انتخاب روش مناسب‌تر تاثیرگذار است.

 مزایای ایمپلنت

مزایای ایمپلنت سیلیکونی

- طبیعی‌تر و نرم است.

 - آثار به جا مانده روی سینه‌ها کمتر است.

 - در درازمدت اثر خود را حفظ می‌کنند.

 - به شکل گرد و یا قطره اشک وجود دارد.

 - برای خانم‌های بالای 22 سال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 معایب ایمپلنت

معایب ایمپلنت سیلیکونی

 -‌ از قبل به صورت پر شده در می‌آید و بعد در محل مورد نظر قرار می‌گیرد.

  - اگر ایمپلنت سینه دچار پارگی شود، فرد متوجه آن نمی‌گردد.

معایب ایمپلنت سالین

- آب سالین غلظت کمی دارد و ایمپلنت به سادگی خم می‌شود.

 - سینه‌ها شکل گردتر، سفت‌تر و غیرطبیعی‌تری به خود می‌گیرند.

 - سنگین‌تر از سیلیکون است؛ بنابراین سینه‌ها به سمت پایین آویزان‌تر می‌شوند.

مزایای ایمپلنت سالین

-  به صورت خالی در سینه‌ها قرار می‌گیرد و بعدا آن را پر می‌کند.

-  پارگی و از هم گسیختگی در این روش به خوبی مشخص می‌شود و در صورت پارگی آب کمک جذب بافت سینه می‌شود.

- نیازی به MRI نیست.

 - مقرون به صرفه و ارزان‌ قیمت است.

 برای خانم‌های 18 سال به بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 خطرات احتمالی ناشی از ایمپلنت سینه

 این عمل برخی خطرات را در کوتاه مدت یا طولانی مدت به همراه دارد و خانم‌هایی که قصد انجام آن را دارند، باید با خطرات آن آشنا باشند. انقباض کپسول، شکستگی و تراوش، دردهای موضعی و نیاز به عمل جراحی مجدد از مهم‌ترین خطرات آن است.

 انقباض کپسول

در این وضعیت بافت زخم یا کپسول که به طور معمول در اطراف ایمپلنت شکل می‌گیرد، سفت و سخت می‌شود. بافت زخم داخل بدن است و می‌تواند سخت شدن سینه‌ها و تغییر شکل آنها را به همراه داشته باشد.

شیر دادن

براساس پژوهش‌ها، 64 درصد از خانم‌هایی که عمل ایمپلنت سینه را انجام می‌دهند، توانایی شیر دادن به نوزادشان را ندارند. این در حالی است که فقط 7 درصد از خانم‌هایی که عمل ایمپلنت نکرده‌اند، قادر به شیر دادن به نوزادشان نیستند.

سندرم شوک سمی

در موارد نادر، خانم‌هایی که ایمپلنت سینه می‌کنند، دچار سندرم شوک سمی می‌شوند. این سندرم خطرناک است و با علائمی مثل تب، استفراغ، حالت تهوع، گیجی و سستی، آفتاب سوختگی و سوزش پوست همراه می‌باشد. در صورت وجود این علائم فورا به پزشک مراجعه کنید.

 عمل‌های جراحی مجدد

بسیار پیش می‌آید خانم‌هایی که عمل ایمپلنت سینه انجام داده‌اند، برای دفعات بیشتری به این عمل نیاز پیدا کنند و یا اینکه ایمپلنت‌های خود را در آورند. انقباض کپسول، عفونت، تغییر شکل و تغییر محل و ته نشین شدن کلسیم باعث نیاز به عمل جراحی مجدد و برداشتن ایمپلنت می‌شود.

 تورم یا غده خونی

تجمع خون درون برخی حفره‌های بدن را غده خونی می‌گویند. غده خونی معمولا بعد از عمل جراحی بروز می‌کند. بدن غده‌های کوچک خونی را جذب می‌کند، اما غده‌های بزرگ‌تر نیاز به درمان دارند. غده خونی یا تومور با علائمی مثل تورم، درد و کبودی همراه است...

برای خواندن بخش دوم- خطرات احتمالی ایمپلنت سینه- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر