برترین ها - ترجمه از هدی بانکی: سرطان یک شبه به وجود نمیآید. غذاهای ضد سرطان و عادتهای درست سبک زندگی میتوانند به میزان چشمگیری از ریسک سرطان بکاهند. البته شما باید همیشه هر علامتی را با پزشکتان درمیان بگذارید.
مصرف نوشابههای قندی را کم کنید
نوشیدنیهای قندی نه فقط موجب چاقی و دیابت میشوند بلکه ریسک سرطان رحم و تخمدان را نیز بالا میبرند. طبق تحقیقات زنانی که زیاد نوشابههای قندی مینوشند 87 درصد بیشتر در معرض سرطان رحم و تخمدان هستند که احتملا به دلیل اثری است که این نوشابهها روی وزن دارند.
نشاستهی مقاوم به هضم بیشتر بخورید
نشاستهی مقاوم به هضم که در غذاهایی چون موز سبز و لوبیا سفید وجود دارد میتواند از ریسک سرطان کولون ناشی از گوشت قرمز کم کند.
بیشتر بایستید و کمتر بنشینید
مطالعات جدید نشان میدهد آنهایی که بیشتر طول روز را مینشینند، ریسک ابتلا به سرطانهای کولون و تخمدان و رحم در آنها 24 درصد بیشتر از افرادی است که زمان کمتری مینشینند. اگر مجبور هستید زمان زیادی را روی صندلی بنشینید حتما در چند دقیقه یکبار از جایتان بلند شوید و راه بروید.
بروکلی بخارپز بخورید
بروکلی یک سوپر فود ضد سرطان است. مطالعات نشان داده بروکلی بخارپز حاوی گلوکوسینولات بیشتری نسبت به بروکلی آب پز، سرخ شده یا مایکرویوی است. پختن بروکلی در آب باعث می شود بیشتر مواد مغذی آن وارد آب شود.
بادام برزیلی بخورید
بادام برزیلی سرشار از سلنیوم است؛ مادهی معدنی که در خاک وجود دارد و سلولهای سرطانی را وادار به خودکشی کرده و به سلولها کمک میکند DNA خود را ترمیم کنند. مطالعهای که روی 1000 مرد دچار سرطان پروستات انجام شد دریافت آنهایی که مقادیر زیادی سلنیوم در خون خود داشتند، 48 درصد کمتر احتمال داشت که بیماریشان پیشرفت کند. حتما سعی کنید سلنیوم را از منابع غذایی دریافت کنید نه از مکملها. تحقیقی نشان داده مردهایی که مکمل سلنیوم مصرف میکردند، بیشتر در معرض سرطان پروستات قرار داشتند. به همین دلیل بادام، بهترین جنگنده با سرطان است.
سیر بخورید
این گیاه تند حاوی ترکیبات سولفور است که میتوانند نیروی دفاعی طبیعی سیستم ایمنی را در برابر سرطان افزایش داده و این پتانسیل را دارند که به بدن کمک کنند از شر مواد شیمیایی سرطانزا رها شده و کاری کنند که سلولهای سرطانی به طور طبیعی بمیرند؛ پروسهای که به آن آپوپتوزیس میگویند. آزمایشات نشان میدهد زنانی که بیشتر سیر میخورند، 50 درصد کمتر در معرض سرطان روده هستند.
سبزیجات کلمی بخورید
طبق تحقیقات آنهایی که دست کم یک بار در هفته سبزیجات کلمی مانند بروکلی، کلم برگ، کلک پیچ و ... میخورند کمتر در معرض سرطان کلیه هستند.
شام ضد سرطانی درست کنید
دو حبه سیر له شده را با دو قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کرده و گوجه فرنگی هم به آن اضافه کنید. کمی حرارت دهید و روی پاستای سبوسدارتان بریزید و یک شام ضد سرطان میل کنید. این شام از شما در برابر سرطان پروستات، ریه، کولون و مثانه محافظت میکند. روغن زیتون به بدن کمک میکند تا لیکوپن را جذب کند. پاستای فیبر دار نیز از ریسک سرطان روده میکاهد.
کنگر فرنگی
کنگر فرنگی منبع عالی سیلیمارین است؛آنتی اکسیدانی که با کُند کردن رشد سلولهای سرطانی، از سرطان پوست پیشگیری میکند.
هر روز 15 دقیقه آفتاب بگیرید
تقریبا 90 درصد از ویتامین D بدنتان مستقیما از نور آفتاب تامین میشود، نه از غذا یا مکمل. مطالعات نشان داده کمبود ویتامین D میتواند ارتباط میان سلولهای سرطانی را کاهش داده و از چسبیدن آنها بهم و پخش سلولهای سرطانی پیشگیری کند. ویتامین D، به تکثیر درست سلولی و بازسازی آنها کمک میکند؛ ناهنجاری در این پروسهها موجب رشد سرطان میشود. آنهایی که کمبود ویتامین D دارند بیشتر مستعد انواع سرطانها شامل سرطان سینه، کولون، پروستات، تخمدان و معده هستند.
ضمنا پوکی استخوان، دیابت و فلج چندگانه و فشار خون بالا هم از عوارض کمبود ویتامین D هستند. البته نباید بیش از اندازه در معرض نور خورشید قرار بگیرید زیرا منجر به سرطان پوست خواهد شد. چند دقیقه در روز استفاده کردن از آفتاب صبحگاهی کافیست.
گوشت را مارینه کنید
دمای بالایی که برای گریل کردن گوشت لازم است، ترکیباتی به نام آمینهای هتروسیکلیک ایجاد میکند که موجب سرطان میشود. این ترکیبات میتوانند آنقدر به DNA آسیب بزنند که رشد تومور در کولون، سینه، پروستات و سلولهای لنفاوی را تحریک کنند.
مطالعهای دریافته خوردن گوشت نیمسوز به طور مکرر میتواند ریسک سرطان لوزالمعده را تا 60 درصد بالا ببرد. مارینه کردن گوشت قرمز دو ساعت قبل از پخت، از مقدار ترکیبات مضر آن کم میکند. آزمایشی نشان داده ماساژ دادن گوشت با رزماری، تشکیل ترکیبات سرطانزا را به میزان 100 درصد مهار میکند. میتوانید تکههای کیوی را با گوشت کم چرب مخلوط کنید تا از گوشت در برابر ترکیبات مضر ناشی از حرارت زیاد محافظت کنید.
چای سبز بنوشید
بیش از 50 مظالعه روی ارتباط چای سبز و ریسک سرطان انجام شده و همهی یافتهها حاکی از کاهش احتمال سرطان سینه، تخمدان و رحم، پروستات و ریه در اثر نوشیدن چای سبز هستند. دانشمندان معتقدند ترکیبات قوی آنتی اکسیدان موجود در این چای، دلیل ضد سرطان بودن این نوشیدنی هستند.
سالمون بخورید
زنانی که سه بار در هفته ماهی میخورند 33 درصد کمتر دچار پلیپ یا همان رشد بافت (که میتواند سرطانی شود) در روده بزرگ میشوند. ماهی مخصوصا سالمون، سرشار از امگا 3ی ضد التهاب است که عاملی ضد سرطان محسوب میشود.
کیوی بخورید
کیوی هر چند کوچک است و اغلب در سبد میوه نادیده گرفته میشود اما پُر از آنتی اکسیدانهای ضد سرطان مانند ویتامین C، ویتامین E، لوتئین و مس است.
اتاق خوابتان را تاریک نگه دارید
تحقیقات نشان میدهد قرار گرفتن در معرض نور در شب میتواند ریسک سرطان تخمدان و سینه را در زنان کاهش بدهد. نور، تولید هورمون طبیعی ملاتونین در مغز را که تنظیم کنندهی چرخهی خواب و بیداری است افزایش میدهد. تحقیقی نشان داد ریسک سرطان سینه در زنانی که در زمان بالاترین بودن میزان ملاتونین نمیخوابیدند بیشتر بوده است.
انگور قرمز بخورید
انگور قرمز منبع غنی رزوراتول است؛ آنتی اکسیدانی که میتواند رشد سرطان در گرههای لنفاوی، معده، سینه و کبد را مهار کند. هر چند تمام انواع انگورها رزوراتول دارند اما انگور قرمز و بنفش، بیشترین رزوراتول را دارند.
پیاز بخورید
دانشمندان دریافتند پیاز و پیازچه و موسیر دارای ویژگیهای قوی آنتی اکسیدانی و ترکیباتی هستند که رشد سلولهای سرطانی را مهار میکنند. اگر بوی پیاز را دوست ندارید میتوانید ترب و پیاز چه بخورید.
هر روز 30 دقیقه پیاده روی کنید
این توصیه را که دیگر حتما بارها و بارها شنیدهاید! مطالعات هم به اندازه کافی انجام شده و ثابت کرده که افراد فعال، خیلی کمتر از افراد غیر فعال در معرض انواع سرطانها هستند. مطالعهای نشان داده چهار هفته پیاده روی یا کوهنوردی، ریسک سرطان لوزالمعده را نصف میکند. این تاثیر به دلیل بهبود متابولیسم انسولین ناشی از ورزش است.
کمتر خشکشویی کنید
بسیاری از خشکشوییها از مادهای به نام پرکلرواتیلن استفاده میکنند که معلوم شده از راه استنشاق مداوم موجب آسیب به کبد و کلیهها و سرطان میشود. لباسهایی را بخرید که نیاز به خشکشویی ندارند یا خودتان آنها را با دست بشویید تا کمتر در معرض این ماده قرار بگیرید.
کمتر سیب زمینی سرخ کرده و چیپس بخورید
وقتی مادهی غذایی در دمای بالا پخته یا برشته میشود، ترکیب سرطانزایی به نام آکریلامید در آن شکل میگیرد که نتیجهی تغییراتی در آن غذاست. آکریلامید، ریسک بسیاری از سرطانها را افزایش میدهد.