ماهان شبکه ایرانیان

دستور پخت آش سماق بسیار خوشمزه و خوش طعم

آش سماق از غذاهای بومی خوشمزه است که در هر منطقه با مواد مختلفی تهیه می شود. به عنوان مثال در اصفهان این آش را با آرد برنج تهیه می کنند. در این مطلب ما به شما طرز تهیه آش سماق تویسرکانی را پیشنهاد می کنیم.

دستور پخت آش سماق بسیار خوشمزه و خوش طعم

آش سماق به دلیل استفاده از لبو تا حدود زیادی شبیه به آش لبو می شود و به دلیل وجود بلغور گندم شبیه به آش گندم است اما از نظر طعم با آن ها بسیار متفاوت است. برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه آش سماق در این آموزش ما را دنبال بفرمایید.

 

مواد لازم

  • بلغور گندم: 250 گرم
  • نخود و لوبیا سفید:100 گرم
  • گردو: 150 گرم
  • چغندر(لبو): 750 گرم
  • پیاز متوسط: 2 عدد
  • سماق خوشه ای نکوبیده: 500 گرم
  • گوشت گوسفند: 200 گرم
  • سیر: یک بوته
  • نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع خشک: به میزان لازم

طرز تهیه آش سماق تویسرکان

ابتدا برای شروع تهیه آش سماق باید حبوبات را از شب قبل خیس کنید. این کار به پخت بهتر و سریعتر حبوبات کمک می کند. قابلمه ای بر روی شعله قرار دهید و درون آن حبوبات، بلغور گندم و گوشت را بریزید و آب را نیز به آن ها اضافه کنید.

اضافه کردن آب به حبوبات

منتظر بمانید تا این مواد بپزند.

حبوبات در حال جوش

حدود دو ساعت بعد شاید هم کمی بیشتر لبو رنده شده را به آش اضافه کنید. رنده کردن لبو به طعم بهتر و پخت آسان تر کمک می کند. گذشته از همه این ها در هنگام خوردن نیز با تکه های بزرگی از لبو مواجه نخواهید شد. می توانید برای اطمینان از له شدن لبو، آن را در  ظرفی جداگانه بپزید و بعد از پخت از قابلمه بیرون آورید و خوب بکوبید. این کوبیدن باید به قدری باشد که لبو خیلی له نشود. آن گاه آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

در ادامه طرز تهیه آش سماق, گردوها را بکوبید. کمی روغن در تابه بریزید. پیازها را خرد کنید. سیر را نیز ریز کنید. بعد از اینکه روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. بعد از نرم شدن و تغییر رنگ پیازها، سیر را اضافه و تفت دهید.

 

پیاز و سیر تفت داده شده

زردچوبه و سایر ادویه را نیز در همین مرحله از طرز تهیه آش سماق اضافه کنید. بعد از تفت خوردن سیر، گردوهای خرد شده را به مواد اضافه کنید. توجه داشته باشید که گردو نیز تا حدی باید از حالت خامی خارج شود و تفت بخورد. بعد از این تفت مختصر حالا زمان آن رسیده که محتویات داخل تابه را به قابلمه اضافه کنید. سماق را به مدت 20 دقیقه در آب ولرم خیس کنید.

سماق جهت تهیه آش سماق تویسرکانی
سماق را صاف کرده(از پارچه تمیزی عبور دهید) و آب سماق را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. نعناع خشک را نیز به مواد در حال جوش اضافه کنید. منتظر بمانید تا آش جا بیفتد. در صورت لزوم می توانید مقداری آب به آش اضافه کنید.
دستور تهیه آش سماق
آش سماق شما آماده خوردن شده است. شما با این میزان مواد برای 7 تا 8 نفر آش خواهید داشت. امیدواریم از این دستور تهیه استفاده کرده و این آش بومی خوشمزه را تهیه بفرمایید و از طعم مطلوب آن لذت ببرید. شما عزیزان می توانید با کلیک بر روی لینک انواع آش و سوپ ما را در بخش آشپزی مجله آرگا دنبال بفرمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان